70 entry daha
  • geçen hafta yayınlanan "ytl türkiye cumhuriyet merkez bankası mı? nedir?" konulu programını gördükten sonra abdurahman çelebiler cumhuriyetinin hezarfen çelebisi okan bayülgeni senede en fazla bir kez izleyebiliyor olduğuma yattım, kalktım dua etim ( o yüzden entrysi biraz gecikti.)

    yanlış anlaşılmak istemiyorum, paranın üstüne ne yazıyormuş, ne yazmıyormuşun osuruk debisindeki esintisinden yana bir rahatsızlığım yok. ciddi ve seviyeli habercisinden, acun ılıcalısına müşterek bir ahmaklığı soluyoruz. ama yalansa yalan de, acun ılıcalı dediğin adam öyle ya da böyle konumunu kabullenmiş, bunun üstüne taşacak bir şapşal ifadesinin çocuğudur, yanılıyor muyum? oysa ki okan bayülgen?

    "paranın üzerinde niye böyle yazıyor efenim? cumhuriyet mi, cumhuriyeti mi?" derkenki o kendinden emin, ferah yüz ifadesine, o istihza eden gülüşünün ağzını hepten kapçıklaştırmasına, hayatın sırlı bir çekirdeğine sızdığını zannıyla bakan gözlerindeki parıltıya bakıp bakıp bir efervesan tablet gibi köpürdüm.

    işte burada türkiyenin zeki, karizmatik, seviyeli televizyon gurusu okan bayülgen "farkını" gösteriyor. göz alabildiğine sığlığının, zortluğunun zerre bilincinde olmayan, fasa fiso gündemler peşinde koşarken dahi "zeki insan" bakışını kimselerden sakınmıyor. nil karaibrahimgil bile ara sıra sesinin kısık olduğunu idrak edebiliyorken, okan bayülgen bitmeyen bir gazın güdümünde sıradanlığını, vasatlığını idrak edemiyor.

    okan bayülgen algısı zayıf insanın cok zekiyim ifadesini takındığında ister istemez aklıma milyonların karşısına çıkıp kendinden emin bir şekilde maymun olan yüzlercesi geldi. ama inanız ki bir çarkıfelek programında koşarak yatağa atlayıp, üzerinden sekip yandaki dekora uçan, bu esnada götüne vileda sapı giren ismail türüt bile beni bu denli utandırmamış, onun götünde vileda sapıyla ayağa kalkıp ehehehehere diye gülmesi dahi beni bu denli mahçup etmemişti.

    nasıl bir kamuya düşmüşsün ki onun oyuyla maymun olacağın yerde kral olmuşsun, sör olmuşsun. nasıl bir yoksunluk ülkesiymiş ki bu madeni paranın üzerinde harf arayan bir insan kültür ataşesi olmuş, muteber olmuş, mutemed olmuş.

    böyle cumhurdan böyle iyet, sen hala i'sindesin.
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap