83 entry daha
  • --- spoiler ---

    ...ardından the final chapter gelip o mezarın üstüne işedi. bu seriyi başından beri benim gibi takip ettiyseniz, ne kadar rezil bir seri olduğunun bilinciyle izlediniz demektir. o yüzden siz de rezil bir insansınız. şimdi kendinizden utanın! şsdfkds... yok yok o kadar da değil. evet, sinema sanatı açısından baktığınızda çok rezil ve utanmaz bir seri ama hepimiz neyin içine girdiğimizi zaten biliyorduk ve oyun serisinin de hatrına bütün saçmalıklarına rağmen bu popcorn aksiyon filmlerinin keyfini çıkardık. şahsen ben hep öyle yaptım. bu filmde ise eğlenilecek bir şey bulamadım. tek başına incelediğinizde zaten çok korkunç bir final filmi olmasının yanı sıra, kendinden önce gelen filmlere de -özellikle ilk filme- hareket çekerek veda etmesi çok ayıp olmuş. güya dr. isaacs dünyayı başından beri t-virüsüyle yok etme niyetindeymiş, virüsü o salmış, kıyameti getirmiş blah blah. ilk filmde spence'in hive'ı sabote etmesi kıyametin orijini değilmiş yani. 5. filmde alice güçlerini geri aldı sanıyoruz. aaa meğer wesker şaka yapmış. çünkü aksi halde alice çok güçlü olacaktı bu filmde biliyorsunuz. uzun uzun sıralayamıycam bütün saçmalıkları yoksa alicia gibi yaşlanırım burada. ipince bir hikayesi vardı zaten serinin, "işin gerçeği öyle değil böyle"lerle her şeyi yalanlayıp yerlerine başka şeyler koymaya çalıştıkça hepten deli saçması bir sirk şovuna çevirdiler. filmin sonunda aslında en başından beri kabak gibi belli olan bir de plot twist var bu arada: meğer alice klonmuş!!! sürpriiiiiiiiiiiz!

    herkesin şikayet ettiği kurgu konusuna da yorum yapayım mı? paul anderson'a özellikle son filmlerde bokunu çıkardığı slow motion'dan sonra-son film baştan sona slow motion çekilmişti biliyorsunuz- epeyce eleştiri yağmıştı. bu hayvanın oğlu anderson da kalkmış, filmi bu sefer de baştan sona fast motion çekmiş. gözünüzü kırptığınız her milisaniye ekranda olup biten bir şeyi kaçırıyorsunuz. herifin elinin ayarı yok, normal hızda insan gibi film çekemiyor. yani her şey o kadar hızlı akıyor ki mesela aksiyon sahnesinin ortasına tek karede sübliminal biçimde kocaman bir yarrak yerleştirse görememeniz olası.

    film boyunca leyla'sını arayan mecnunlar gibi bir eyaletten diğerine koşan zombileri saymazsanız doğru düzgün zombi yok, yaratıklar ürkütmüyor. karakterlerin isimlerini öğrenemeden hepsi sapır sapır ölüyor. dolayısıyla hiçbirine üzülmeniz tabii ki mümkün değil. of öyle böyle değil, çok kötü bir film.

    hive'da geçen ilk film orijinaldi. apocalypse oyuna çok sadıktı, finali çok iyiydi ve hala serideki favorimdir. extinction fena değildi ama seriyi sonlandırmak yerine dönülmez bir yola saptırdı. afterlife seriyi öldürüp mezara gömdü. retribution mezarın üstünde kolbastı oynadı. ardından the final chapter gelip o mezarın üstüne işedi.

    nasıl? az önceki cümleyle yazının en başına yaptığım göndermeyi beğendiniz mi? böyle bir plot twist beklemiyordunuz, değil mi? sürpriiiiiiiiiiiiz!

    --- spoiler ---
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap