2 entry daha
  • ismet berkan'ın bugünkü yazısından öğrendiğimize göre, 1984'te (targıt dönemi) yabancılara gayrimenkul satışına imkan veren yasayı iptal ettirmek için anayasa mahkemesi'ne başvuran halkçı parti'nin anayasaya aykırılık iddialarını dayandırdığı bir referans mısra imiş.

    şöyle ki;
    anayasa'da "türkiye cumhuriyeti'nin milli marşı istiklal marşıdır" diye bir hüküm var. yani istiklal marşı anayasal bir manzume. ve marşta da malumunuz "verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı" mısrası var. dolayısı ile bir vatan parçasını ne karşılığında olursa olsun yabancılara vermek pardon satmak anayasa'ya temelden aykırı.

    alın bir referans da benden:
    malumunuz bir cumhurbaşkanlığı forsumuz var. tarihte kurulmuş 16 büyük türk imparatorluğunu temsil eden. her ne kadar bazılarının türklüğü de şüpheli ya o ayrı konu. işte bu imparatorluklardan biri de büyük hun imparatorluğu. bilirsiniz bu imparatorluğun (bozkırda da nasıl imparatorluk oluyorsa) efsanevi hükümdarı bahadır han (evet evet bahadır :#2411777)
    türk orta öğretim müfredatından geçmiş insanlar olarak bildiğimiz üzere, kendisinden atını isteyen hayınlara konseyinin (demokrasiye bak be) muhalefetine karşın atını vermişti. bunun üzerine iyice azıtan bu hayın düşman eşini de istemiş o da tüm muhalefete rağmen eşini de vermişti (ha at, ha karı) amaa o düşman kutsal türk devletinin kıyısında köşesinde kalmış çorak bir araziye de yeşillenince o yüce türk birden irkilmiş ve tengri'nin kayrası ile düşmanın canına ot tıkayıp kirli kanını toprağa döküp, pek çoğunu da tamuya yollamıştı. at da kadın da onun idi; ister atar ister satardı. ama toprak budunun idi. türkün toprağına göz dikenin ölümü korkunç olurdu.

    imdiii... cumhurbaşkanlığı forsu, türk bayrağı tüzüğü'nün 28 maddesi ile düzenlenmiş. bu tüzük türk bayrağı kanunu'na dayanarak çıkarılmış. e haliyle kanun da anayasa'ya dayanarak çıkarılıyor ki zaten anayasa'da da devletin bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır (madde 3) şimdi forsumuzu anayasa'ya bağladık. yukarıda da belirttik forstaki devletlerden biri büyük hun imparatorluğu. ve mete pardon bahadır han'ın tutumu malum. bu tutum anayasal bir tutumdur gardaşlar. yabancılara toprak satmak bu açıdan da anayasaya aykırıdır. ya yaaa.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap