• yani: şahsa hakaret yasak cemaat ve ırka hakaret serbest

    yani: ekşi sözlük'ün mottosu

    yani: ne zamandır rahatsızlık duyduğumuz ama toplumun şovenleşmesi, sözlük'ün kalabalıklaşması ve türkiye ortalamasına yaklaşmasıyla artık iyice sırıtan prensip

    yani: (ara: kürt*) (ara: yahudi*) (ara: ermeni*) (ara: yunan*) (ara: rum*) (ara: arap*) (ara: alevi*)

    diyesim: moderatörlerin şahıslar konusunda gösterdiği hassasiyeti ırklar, cemaatler ve etnik gruplar konusunda da göstermek bence artık bir zorunluluk halini almıştır. yani şahsa hakaretler niçin siliniyor? tck'da suç olduğu için. peki toplumda ırk ve mezhep düşmanlığı yaratmak ve buna sevketmek suç değil midir? suçtur. ama bizi ırgalamıyor. neden? çünkü bu ırkların ve cemaatlerin ece erken gibi temsilcileri yok. çünkü bu ırklar ve cemaatler konusunda sözlük yazarlarının (ve anlaşılan sözlük yönetiminin de) pek bir hassasiyeti yok. ve en kötüsü: artık ırk cemaat ve etnik gruplara küfür etmek isteyen milliyetçi/faşist/şoven (hangisi beğenirsen o senin olsun) insanlar gemi azıya aldı.

    beklediğim: eğer şarkıcılardan, fotomodellerden, şovmenlerden, mankenlerden, siyasetçilerden pek bir çekiniyor ve "aman başımız derde girer dava mava açarlar" kaygısıyla hakaretleri silip (ki bu yaklaşım doğrudur) hatta bu kaygıyı abartarak hakaret olmayan eleştirileri bile silip (bedri baykam başlığına "cemal süreya onun için şiirde özdemir asaf neyse resimde bedri baykam odur" diye bir entry yazmıştım, bedri baykam'dan gelen itiraz üzerine silindi. baykam'ın iddiası "cemal süreya böyle bir şey yazmadı" yönündeymiş. ben ise okuduğumdan gayet eminim) son derece hassas bir tarama yapılıyorsa aynı şey, ırk cemaat ve etnik gruplar için de yapılmalıdır. ama yok eğer ecer erken için başlık dahi açılamayacak ama kürtlere rumlara ermenilere yahudilere ağzımıza geleni söyleyeceksek bu sözlük ekşi sözlük değil ekşi çöplük olmaya doğru hızla gidecektir.
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap