1 entry daha
  • unutulmaz futbolcu. güney afrika'da doğan bir avustralyalı idi johnston. çocukluğundaki en büyük hayali bir gün futbolcu olmaktı. bir gün adada futbol oynamak istemişti minik craig ve bunu başardı.
    aslında kolay olmadı craig'in macerası. osteomiyelit'ten mustarib oldu minik craig. doktorlar futbol oynamasının pek mümkün olmadığını söyleseler de, bizimkisi azmetti ve affediniz mermeri deldi. önce middlesbrough'ya, oradan liverpool'a transfer oldu. bob paisley, boro'ya hatırı sayılır bir miktar ödemişti bunun için.
    kısa sürede pek sevildi bu çılgın aussie. anfield road'daki ilk maçında golle tanıştı, hem de bir merseyside derbysinde. hâli ile taraftarın gönlüne birinci sıradan girmişti. mübarek 1982 yılında şampiyonluğu getiren golü de kaydetmişti. bu sefer rakip, sonradan matt busby dönemindeki gücüne kavuşacak olan, henüz sir alex'ine kavuşmamış manchester united idi. ardından bir ara formasından uzaklaşsa da, joe fagan bağrına bastı. heysel faciası sonrası sahada yerini alan avustralyalı juve'nin bello di notte zbigniew boniek'in ceza sahasının bir metre dışında düşürülmesi ile kazanılan penaltıya şahitlik etmişti. michel platini topu filelere göndermişti o hazin maçta. bundan sonra bir sahadaydı, bir yedeklerde. adamım ray houghton'un transferi ile müzmin yedek durumuna düştü. işin tuhafı pek yetenkli bir adamı johnston. yazdığı şarkı sözleri ile listelere girmişti. anfield rap üçüncü sıraya bile yükselmişti.
    1988 yılında herkesi şaşırtarak futbolu bıraktı. sadece 27 yaşında idi ve başka bir takıma transfer olsa, kesinlikle forma şansı bulurdu. ancak o, çok ciddi bir kaza geçiren kardeşine bakmaya avustralya'ya döndü.
    televizyonda çalışmaya başladı, kitap bile yazdı. kitabında ingiltere'de harika yıllar geçirmekle beraber, büyüdüğü avustralya'ya olan özlemini dile getirmişti. hillsborough faciası'ndan sonra ingiltere'ye dönüp maçta can verenlerin ailelerine destek olmaya çalışmıştı.
    insani tarafları düşünüldüğünde, bambaşka bir adamdır bu çılgın avustralyalı. springsteen derlerdi ona, hafiften andırdığı için. ama asıl malı bir krampon tasarlayarak götürdü, eklemeden geçmeyelim. predator ile servete kavuşmuştu. ingilizlerin avrupa kupalarında döktürdükleri ve üç takım, liverpool, aston villa, nottingham forest, ile adeta ambargo koydukları yetmişlerin sonu ile seksenlerin ortalarına kadarki zaman diliminde bu ekiplerde oynamış adalı olmayan iki isimden biri idi. diğeri mi kim? onu çok daha iyi tanıyorsunuz...
    (bkz: bruce grobbelaar)
hesabın var mı? giriş yap