• 65 yaş,genellikle memurların zorunlu emeklilik yaşıdır.emekli olduktan sonra çalışırsınız veya çalışmazsınız.ancak,bir taşınmaz (gayrimenkul) alıp satacaksanız veya bağışta bulunacaksanız "uzman hekim raporu" alacaksınız.ne diye ? aklı yerindedir diye.eğer bu raporu almazsanız tapu idaresi (satış vaadi için noter) işleminizi yapmaz.yasal dayanağı var mı ? aslında yok.sadece tapu sicil tüzüğünün 14.maddesi var diyor ki : "istemde bulunanların medeni hakları kullanma ehliyetinin olup olmadığı araştırılır. medeni hakları kullanma ehliyeti konusunda kuşkuya düşülürse, müdür hükümet tabipliğinden konu ile ilgili rapor isteyebilir."
    görüldüğü gibi burada 65 yaş diye bir sınır yok.türkiye’de 65 yaşını geçmiş birçok kişi yetkili makamları işgal etmekteler.. aldıkları kararlar binlerce kişiyi, hatta, bütün ülkeyi ilgilendirmekte...
    öğretim üyeliğinden emekli olma yaşı 67’dir. prof.ders verecek ama taşınmaz satışı için "akıllı raporu" alacak.yine genelkurmay başkanlarının yaşı 65'i geçiyor.silahlı kuvvetleri yönetecek fakat arsa bağışı için hekim raporu alacak.
    ülkemizde yaşı 70’leri hatta 80’leri geçen bakanlar, başbakanlar, cumhurbaşkanları gördük. bu kişilerin aldıkları her karar, attıkları her imza milyonları ilgilendiriyor. ama, onlar için hekim raporu gerekmiyor. ta ki, bu kişiler gayrımenkullerini satana kadar. devleti yönetmek için hekim raporu gerekmiyor, fakat, bir arazi satmaya kalkılırsa , aklının başında olduğunu kanıtlamak zorunda.

    bu garabeti kim düzeltir bilmiyorum...
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap