• gerek hal tavirlari gerek, kilik kiyafetleri ve gerekse, makyaj adi altinda yüzlerine yaptiklari badana sebebiyle gencecik kizlarin, annelerinden daha yasli durmalari halidir. bu kizlarimizin nedense, gözlerinin feri sönmüstür. nedense, çileli ve böyle hayattan süperli bezmis bir halleri vardir. nedense, suratlarda "cok acilar cektim ama hep icime attim" ifadesi vardir. nedense, gençlik enerjisi denen sey ortalarda gezinmez. nedense, sürekli derin nefesler alinir, içler geçirilir, ufuklara dalinir. garsona "pardon beyfendi... bakar misiniz lütfen?" denir. daracik pantolonlari, topuklu ayakkabilari ve alttan destekli memeleri sebebiyle yaslari asla tahmin edilemez.

    sonra neyse ki, ortama mutlaka 15 yasindaki erkek arkadaslar gelir. (arkadas dedigimiz, dikkatlerden kaçmasin. çünkü sevgili olacaksa, 18 ve üstü yaslarda olmasi gerekir. ne o öyle 15 yasinda sevgili mi olur? sevgili, olgun erkekten olur. bunlar olsa olsa siteden, mahalleden ya da okuldan arkadastir. o kadardir.) iste bu kizlarimizin yasi, ancak yasitlari erkek çocuklar gelince anlasilir. bu erkeklerin popolarindan düsmek üzere olan pantolonlari, yürürken birbirine dolanan koca ayaklari, her yere çarpan kollari, terlemis biyiklari vardir. "hsst! olum, olum! bilgisayara yeni bi alet taktim! accayip manyak oldu!" derler. playstation oynamaya ya da internet cafe'ye gitmek isterler. hiç çileli ya da felek sillesi yemis degillerdir. tam olarak, yaslari gibi hareket ederler. saf saf ve bos bos etrafa bakarlar. garsona " ya abi, bakar misin?" derler. anira anira gülerler. masadaki kendilerinden 15 yas büyük görünen yasitlarinin kinama dolu, hatta utanan bakislarini görmezler.

    evet, tamam. kizlar her zaman daha erken, daha çabuk olgunlasir. ergenlik çagindaki kizlar, yasiti erkeklerden daha büyük görünür de... bu kadar olgunlasma da biraz fazladir. lütfen yanidir. herkes kendine gelsin, yasinin gerektirdigi gibi yasasindir. bu kizlar 30 yasina geldiklerinde ne yapacaklardir?
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap