11 entry daha
  • bu bir gerginlik değildir efendim.

    gerginlik nasıl olur bir bakalım:
    bakkaldan domates alırken bakkal amca araya bir tane çürük karıştırır, "amca araya çürük karıştı" derseniz ve bakkal da "evladım çürük değil fazla olgunlaşmış o, ne var sanki o da arada olsa, erken yersiniz. ben bu kalanları nasıl satayım peki?" derse ve "ama amca olmaz ki böyle" derseniz, yaşadığınız gerginliktir.

    çocuk parkındasınızdır ve küçük bir çocuk sizin oyuncağınızı elinizden almak ister, vermek istemezseniz kısa süreli bir gerginlik yaşanır ve anneler müdahale edince olay çözülür.

    derste bir arkanızdaki sırada elemanlar kah kah kih kih takılırlarsa bir süre rahatsız olunca arkaya döner ve "arkadaşlar sessiz olabilir miyiz" diye rica edersiniz, onlar da biraz homurdanır ama yapmak zorunda kalırlar dediğiniz. bu esnada gerginlik olur.

    üç beş kendini bilmezin "tutuklu yakınlarıyız, evlatlarımız/kardeşlerimiz serbest bırakılsın" gibi masum bir slogan adı altında her yere molotof kokteyli atması, türk bayrağıyla karşılarına çıkmak kağıt üzerinde çok da olağanüstü değilken pratikte pek bir acaip ve pek bir tahrik edici olduğundan bu tavrı gerçekleştiren kişiyi sille tokat dövmeleri, belediye otobüslerini yakmaları, bunu yaparken kadın ve çocukları siper bellemeleri, bu arada milletin anasını bellemeleri gerginlik değildir efendim. onun bir çok adı vardır. adlarından birisi -güya- ılımlı terördür (literatür bana bu şansı verdi ya daha ne diyeyim), şehir eşkıyalığıdır, başka insanların özgürlüklerini engellemektir, türkiye cumhuriyeti'nin varlığını tehdit etmektir, insanların canına ve malına kasıtla yaklaşmak ve cürüm işlemektir, devlet malına zarar vermektir, haneye tecavüzdür, memura hakarettir, kişiliklere hakarettir, "insanlık onuru" söylemleri ile insanlık onurunu ayaklar altına almaktır. ve saysam eminim tck'ya göre suç sayılacak bir çok "şey" olmaktadır.

    benim için ilgi çekici bir özelliği ise söz konusu olayların, dışarda bu olayları gerçekleştirenlerle organik veya inorganik (sempati bazında) bağı bulunan sözlükçüleri açığa çıkaracak olmasıdır.
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap