84 entry daha
  • "kırılamayan parçalanmış cam" serisinin son filmi. haberiyle beklentiye girip, yorumlarıyla aynı şekilde beklentilerim kırılmıştı. beklentiyi düşürmemin etkisi var mıdır bilmem ama ben filmi beğendim. aksiyon aksiyon denmiş ama filmin türü aksiyon değil ki dram/gizem. şu halde beklediğimden fazla bile aksiyon vardı. her şey tadındaydı. mcavoy ise oyunculuğunu döktürdü resmen. her karakterin hakkını başarıyla verdi. nusret viraline yorum yapmıyorum, reklamın iyisi kötüsü olmaz

    gelelim spoiler içeren yorumlara.

    --- spoiler ---

    1) ilk spoiler'ı filmin kendisi verdi. salonda exorcist'i izlemeyen ya da sonunu bilmeyenler kalayı bastı :)
    2) hedwig "artık kevin'ı mı seviyorsun?" repliği ile gene gülümsetti. bir önceki için (bkz: #66390358)
    3) ilk yarıda, serinin devam edeceğini, ancak yaşından ötürü bruce willis'in bu bölümde çıkarılıp yerine oğlunun devam edeceğini düşünmüştüm. 26 karakterin birden (24+2) gözden çıkarılacağını düşünmemiştim. (film ticariye bağlıyor, yeni kahramanlarla, gençlerle seri zorlama uzatılıyor diye burun kıvırırken, mcavoy'dan bile vazgeçince yıkılmışlığım doğrudur.) bu saatten sonra olur da cidden gençlerle devam ettirse bile mcavoy'suz nasıl olur bilemiyorum.
    4) bkz.da verdiğim split yorumunda testerevari bir duruştan bahsetmiştim. burada da film sonu testereyi anımsattı. jigsaw ölse de efsanesi bitmez. değil mi mr glass?
    5) parçalanmışın kırılamayanla bu kadar net kapışması, hem de 2 kez, beklenmedikti. heyecan vericiydi. ama sonları pisi pisine oldu. bi avuç su ve bi kurşun :(
    6) hepsinin geçmişlerinden flashbackler olsa da, kevin'ın çocukluğuna ait detaylar pek yoktu. kaç kişi, ilk bölümde dunn'a stadyumda çarpan ve bu sayede çocuğuna uyguladığı şiddeti dunn'ın görmesine sebep olan kadının kevin'ın annesi olduğunu anlamıştır ki? bu bölümde belki yine o güne atıfta bulunurlar dedim. onun yerine shyamalan kendine atıfta bulundu :p kevin'ın babasının o trende olduğunun spoiler'ı ise splitte zaten mevcuttu.
    --- spoiler ---

    neticede çok da gömmeye hacet yok. kendi kulvarında gayet güzel bir film.
166 entry daha
hesabın var mı? giriş yap