36 entry daha
  • sayin basbakan rte bu yaklasimi cok guzel bir sekilde ozetlemis.

    "tabii bir bilinç sorunu. bunu süratle aşmamız gerekiyor. cuma hutbelerinde halkı bilinçlendirmeye yönelik imamlardan, hatiplerden yardım istenecek. gerekli tedbirleri alıyoruz. burada halkımızın asla mağduriyeti yok. çalışmalarımızı hep beraber sürdüreceğiz. tabii medyamızın da desteğine şiddetle ihtiyacımız var. halkımız elindeki kanatlı hayvanları saklamasın."

    evet gordugunuz gibi sayin ve "cok bilincli" yuce basbakanimiz olayi cozmus. imamlardan yardim isteyecekmis... halki boyle bilinclendireceklermis. hem halkin magduriyeti falan da yokmus. hani uc cocuk olmus, onlarcasi hastanede yatiyormus, tavuk ciftlikleri daha simdiden zarar etmeye baslamis, tum turkiye bu yuzden diken ustundeymis pehh... bunlar magduriyet sayilmaz degil mi? bunlar icin tek magduriyet turban konusu. gerci bu yaklasim cok da ters gelmiyor bana. allah bu konularda yardim eder nasil olsa? bilim su bu ne hacet?

    bu arada imamlardan yardim isteyen yuce akp hukumeti bakin 2 yil once ne yapmis?

    1982 yilinda kurulan "manisa tavuk aşıları üretim ve tavuk hastalıkları araştırma enstitüsü'nu*" zarar ediyor diye ilk once ozellestirmeye calismis. satamayinca da yaklasik 70 kisinin calistigi bu kurumu 2003 yilinda tamemen kapatmis. ne mi yapiyormus bu kurulus?

    onemli bir sey degil canim. kanatli hayvan hastaliklarina karsi falan asi uretiyormus. hatta bu asilari orta ve uzakdogu'ya ihrac ediyorlarmis. ucuz ve bol yani... kanatli hayvanlarla ilgili hastaliklar konusunda arastirma yapip, uluslararasi sempozyumlar, seminerler veriyormus... brosurler, kitaplar hazirliyormus. en son olarak 1993 yilinda marmara bolgesinde ortaya cikan kus gribi vakalarinda etkin rol oynayip hastaligin yayilmasini onlemisler... yani faso fiso seyler. hani insan belki bu son vakayi da tipki 1993'de yaptiklari gibi kimsenin canina, malina bir zarar gelmeden cozerlerdi diyor ama... yok canim ne gerek var? simdi asi falan bulunmuyor ama dedigim gibi gerek de yok zaten.

    hem zaten tarim ve koy isleri bakani mehdi eker olumlerin sosyoekonomik ve sosyokulturel nedenlerle gerceklestigini soylemis. insanlar cahil olunca boyle seyler olmasi dogalmis, egitim yetersizmis... breh breh breh... evet sizin egitime ne kadar onem verdiginiz de belli. 2 yil once sanki bu ve benzeri konularda arastirma yapan etkin ve onemli bir kurumu zarar ediyor diye kapatan kendisi degilmis gibi cikmis bir de egitim falan diyor. eger bu "mantikla" gidersek o zaman mesela cogu devlet okulu ve hastanesi de kar etmiyor. onlari da kapatalim. sonra meclis de kar etmiyor. hatta sizin gibiler yuzunden hem zarar ediyor hem de ulkeye zarar veriyor. o'nu da kapatin o zaman!

    gerci kapi gibi imamlarimiz var bizim. onlar her seye yeter. yani ne gerek var degil mi boyle kuruluslara falan. arastirma, gelistirme, bilim gereksiz seyler... asi ne ki? allaha cok sukur tam techizatli imamlarimiz var bizim. iki okuyup uflerler tamam. onlar her seyi cozerler. allah onlardan razi olsun...

    gerci su anda ulkemizi de imamlar yonetiyor ya. basbakan imam, kabinenin ve milletvekillerinin cogu imam... iste geldigimiz nokta ortada... imam kafalilar. aynen devam imam efeler.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap