3 entry daha
  • ek$i sozluk yardim kampanyalari'ndan anla$ilmasi gereken ek$i sozluk ekibi/geli$tiricileri ve onlarin ileti$im icinde oldugu kampanya yurutuculeri ve katilimci yazarlar tarafindan desteklenen dolayisiyla ek$i sozluk'un yaptigi herhangi bir aktiviteye olu$acak guveni bo$ cikarmayan "biz duyurduk artik gerisi size kalmi$"tan ibaret olmayan ba$arili olmayi hedefleyen giri$imler olduklaridir.

    haftada "en az" iki ki$iden yeni bir kampanya fikri aliyorum "$oyle bir $ey yapsak" diye ba$layip projenin her turlu ayrintisini du$unup gelmi$ ya da "sadece bir fikir" modunda insanlarla kar$ila$iyorum. bunlari elimden geldigince incelemeye cali$iyor idiysem de son zamanlarda "ek$i sozluk adina" gidip derneklerle/olu$umlarla goru$melerin oldugunu gordukten sonra bu konuda bir duyuru yapmak istedim:

    ek$i sozluk kendi adamlarini derneklere/okullara/orgutlere yollayip/telefon actirip kampanya ara$tirmasi/teklifi/teatisi "yapmamaktadir". "ek$i sozluk adina" kampanya ara$tirmasi yaptigini soyleyen her kimse ya yanli$inin farkinda degildir ya da yalan soyluyordur. dolayisiyla bu duyuruyu okuyan dernek/okul/kurum yetkililerinin bu tur konu$ma taleplerinin ek$i sozluk'u baglamadigini belirtmek isterim. bunlar bireysel giri$imlerdir, ba$arisi ya da saglamligi tamamen bu giri$imci arkada$larin bireysel cabalarina baglidir. bunlari desteklemeyi garanti etmemiz mumkun degil. kampanya desteklemek bizim icin "sadece duyurmak"tan ibaret olmadigindan (ya da olamadigindan) uc gunde bir yeni birine sozlugun imkanlarini odaklamamiz "mumkun degil".

    cabaniz her ne kadar iyi niyetli olsa da bo$a gitmemesi icin eger "nasilsa ek$i sozluk destekler" diye du$unuyorsaniz herhangi bir goru$me, izin alma, onaylama a$amasina ba$lamadan once beraber konu$up neyin dogru olduguna karar vermemiz gerekmektedir. aksi halde kampanyaya destek alamamanizin otesinde sozluge farkinda olmadan zarar verme ihtimaliniz, "ek$i sozluk dedik $u yaptiklarina bak" imaji yaratma ihtimaliniz mevcuttur. ilerde ek$i sozluk'un faydali olabilecegi alanlari bu yuzden tikayip ka$ yaparken goz cikarabilirsiniz.

    ek$i sozluk guna$iri yeni bir yardim kampanyasi ba$latmayacaktir. haliyle kampanya isteginiz buyuk ihtimalle aninda yanit alamayacaktir. (2006 icinde hali hazirda bir adet kitap yardim kampanyasi fikri (henuz netle$mi$ degil) kuyrukta beklemektedir bunun uzerine gelen oneriler 2007-2008-2009 diye gitmektedir ve $u anki hesaplarima gore bugun bir oneri getirseniz onu ancak 2217 yilinda "ek$i sozluk alpha centauri'ye kitap yagdiralim kampanyasi"ndan hemen sonra degerlendirmek mumkun olabilecektir).

    diger yandan ek$i sozluk'un bir yerlerde ba$ka hayatlari "olumlu" yonde degi$tirecek kirintilara ufak tefek de olsa katkida bulunuyor olmasindan son derece mutluyum ve bugune kadar sozluk yazarlarinin altindan kalktiklarindan gurur duyuyorum. yardim kampanyalarini bu yuzden destekliyorum fakat ek$i sozluk adiyla destekleyecegimiz zaman bunun "degecegini" ve gercekten "hedefine ula$acagini" garantilemek, duyuru ve ikna gucumuzu ve yazarlarin "olan biten"de gorduklerine kar$i duyduklari guvenin hakkini verip hava dovmekten fazlasini ba$aracagimizi netle$tirmemiz gerekiyor. olan biten duyurusuyla desteklenmeyen herhangi bir olu$um bizim desteklemedigimiz bireysel kampanyalardir bunlarin gidi$ati ve ba$arisi tamamen organizatorlerine baglidir. bunlari degerlendirip katkida bulunup bulunmamak tamamen size kalmi$.

    kampanya fikirleriyle gelenler de bu taleplerine benden yanit alamazlarsa ya da olumsuz yanit alirlarsa da burada acikladigim noktalari goz onunde bulundurmalarini ve mazur gormelerini dilerim. te$ekkurler.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap