• bilhassa kız artkadaşından yeni ayrılmışlarda gözlemlenen, enerji fazlasının , "süpper görünecem onu pişman edecem" düşüncesiyle sentezlenerek filizlenen düşünce akımının pratiği.
  • barfix ile...oldukca guzel kol ve karin kaslari
  • abflex gibi gereksiz aletlerle de yapılması muhtemel sportif faaliyet.
  • pek fazla performans beklenmemesi gereken hadise. çünkü yapılan vücut geliştirme değil sadece mevcudu kaybetmeyi yavaşlatıcı basit bir antreman olacaktır. fitness salonlarında** çalışırken ortamın sağladığı konsantrasyon evde biraz zor sağlanır. bir de oda leş gibi kokar. tek avantaj daha rahat olmaktır, don gömlek çalışılabilir çünkü. evde ahali sizin vücut geliştirme çalışmanıza karşıysa bir de dırdır çekersiniz.**
  • vucut geli$tirme salonlarına verilecek parayla bir halter seti ve kondisyon bisikleti alınarak yapılabilecek, bu durumda da oldukça zaman kazandırabilecek çalı$ma.
  • "her ay spor salonuna gitmeye ya iradem ya da param yetmez" diyenler için ufak bir eminönü alışverişi
    seçeneğini de gündeme getiren hadise.

    gerekli malzemeler:

    - iki tarafından eğimi ayarlanabilir bir sehpa.
    - 2 adet 2 kg'lık bar ve her iki taraf için 18'erden 36 kilo ağırlık. (uzun süre idare etmesi için.)
    - eldiven (bazı deneklerin ellerinde nasır tarzı şeyler olabiliyor, teni bebek poposu gibi
    olanlar için opsiyonel.)

    bunlar alındıktan sonra eve getirilip gadanallah diye girişmemek lazım. bu aşamadan sonra vücut geliştirme konusunda bilgili ve tercihen kapılardan sığmayan bir arkadaşa program hazırlatmak ziyadesiyle gerekli. bu program kol-göğüs-omuz ve karın-sırt-bacak hareketlerini ayrı günlerde yapmak, set aralarında fazla süre dinlenmemek gibi temel şeylerden başlayarak set adetlerine ve hareketlerin sırasına kadar gidecek bir şekilde düzenlenmiş olmalı.

    evde yapılacak vücut geliştirmenin diğer önemli kısmı da beslenme. bu noktada spor yapacak kişinin yapısı çok önemli. eğer denek sağlık sorunu yaşayacak derecede anormal biri değilse önceki paragrafta bahsi geçen kapılardan sığmayan arkadaş bu konuyu da halledecektir. bu beslenme programı genelde 5 öğün olarak düzenlenir.

    bu programın spor salonuna devam etmeye göre iki temel avantajı ucuz olması (malzemeler 200 lirayı anca bulur) ve "evde" olmasıdır. evde olmasının en büyük güzelliği iğrenç geçen bir günün ardından giyinip soyunup salona gitmek zor gelirken, evde olunca "lan duşa girmeden yapıvereyim" mantığıyla bile çok daha fazla spor yapma imkanı sunmasıdır.

    200 lira, biraz irade ve kapılardan sığmayan bir arkadaş.
    kolay gelsin.
  • yeterince donanımlı spor salonlarındaki pek cok aletin varlıgının sagladıgı,kasları farklı acılardan farklı sekillerde calıstırabilmek imkanını,eve kapsamlı bir spor salonu kurabilecek aletleri getirmediginiz surece saglayamayacagınız icin katkısı,aynı zamanı spor salonunda gecirmenize oranla oldukca zayıf olacaktır.aynı zamanda her spor gibi vucut gelistirmenin de teknikleri,bilinecek noktaları vardır ve bunlar ogrenilmeden de bu sporu yapmak yararlı olmak bir yana,zararlı bile olabilir.ancak kuskusuz,evde sınav-mekik-barfiks uclusu, hicbirsey yapmamaktan kat kat iyidir ve bir miktar forma girmenize yardımcı olabilir.bunun dısındaki tum niyetleriniz icin spor salonlarını oneriyoruz*
  • güzel bir araştırma ve disiplin ile spor salonlarında vücut geliştirmek kadar faydalı olabilir. yalnız düzenli bir program yapılmalı, hareketleri iyi araştırmalı ve en önemlisi ayna karşısında yapılmalıdır. bunun yanında düzenli de beslenilirse spor salonuna giden birinden daha formda olmak mümkündür ve en azından duşunuzu sizden başkası kullanmaz. temelde bir kondisyon bisikleti en gerekli ihtiyaçtır bunlara ek olarak bir sandalye, bir mekik sehpası ve belli ağırlıklara değişebilen dumble seti keisnlikle yeterli olacaktır. yapılacak harcama online alış-veriş sitelerinden yapılırsa ideal olarak 600ytl ye gelir ki, bu da donanımlı ve iyi bir spor salonuna 4 ay gitmekle denktir neredeyse.
  • hep yapmak istenen fakat yayilinmis olunan koltuktan kalkmak zor geldigi icin hep ertelenen daha sonra salonlara el arabasiyla para dokmeye sebep olan aktivitedir.
hesabın var mı? giriş yap