• var böyle bildiğim bir ülke. siken yaranıyor diyecem ama bu da tam karşılamıyor. işte bilinçsizlik, din, korkutulmuşluk falan hepsi birleşince ortaya böyle azotlu bir netice çıkıyor. incelenmesi gereken ülkedir
  • önce ülkedeki sağ sol kavramlarını incelemek gerek. nasıl ortaya çıkmış ne zaman insanlar tarafından benimsenmiş, ne zaman birbirinden ayrılmış ne zaman bir biriyle karışmış bunlara bakmak lazım ilk önce. siyasi tarihi çok köklü olmayan bir ülke olmak kolay değil siyasi sosyal ve kültürel geçmişi bu denli köklü topraklar üstünde. ve bu ülkenin vatandaşı olmak da kolay değil. istisnasız herkesin muhafazakar olduğu, ekonomik dengelerin mevcut olmdğı, ülkede istikrarı sağlayacak parametrelerin bile neler olabileceğinin netleşemediği, henüz kendi olmayı başaramamış bir ülkede hatta bunu nasıl başarabileceğini bile yanlış bilen bir ülkede sağcılık ve solculuk kavramlarının klasik sağ sol kavramlarının karşılığı olamayacağı yadsınamaz bir gerçek. ve tüm bunlar söz konusuyken solculuk ve sağcılık kavramını yoğurup ülkeye bunu yedirmek hazmettirmek beklenemez. beklenemediği gibi sen işçisin solcu olmalısın da denemez
  • sağını solunu bilmeyen ülkedir.
    trafik işaretleriyle kalkınmaya başlamalıdır.
  • solu tam solda olmayan ülkedir aynı zamanda. daha bir sağa doğru.
  • zenginin sağı solu taktığını düşünenlerin var olduğunu savunduğu ülke.zengin için siyaset para kazanmakta bir araçtır sadece,eğer zengin kalmak istiyorsa kişinin pusulası her zaman iktidarı göstermelidir ve sağı solu ona göre seçmelidir.
  • sağı gerçektir. harbi führeri vardır.
  • sagi olduren solu surunduren ulkedir.
  • toplumsal aydınlanma yasamamış, sanayi devrimi görmemis buna bagli olarak sag sol siyasetin sinifa dayali emek - sermaye çelişkisi tabanında gelişmedigi ülkedir. ülkemiz dahil bu süreçleri yasamamış hiçbir ülkede sag - sol kavramları sağlıklı bir zemine oturamamistir. yukarıdan gelen, demokratik temelleri zayıf resmi ideoloji gudumlu bir modernleşme cabası ve buna direnen din merkezli muhafazakar bir yapi var ülkede. hadi sagı biraz belli de solu hiç yok, topallamadan yuruyemiyor haliyle.
  • cumhuriyet ve demokrasinin ihtilalsiz getirildiği ülkedir.birileri hep halkın yerine düşünür.bu ülkede hiçbir şey söke söke alınmaz.birileri gelir ve sunar.bu sebepledir ki gözü açılmamış, uykuda bir halka sahiptir.bu topraklarda devlet toplum için değil, toplum devlet için vardır.
hesabın var mı? giriş yap