• izmir milliyetciligi denen garip durumun geldigi son nokta. belki, olasi bir yilmaz ozdil yazisinin basligidir.
  • kendini farklı hissetme isteğinin ucube bir halidir. ucubeliğin nedeni, kendini farklı zanneden izmirli'nin, farklı olduğunu zannetmekten başka bir farklılığı olmamasıdır. ancak ucubeliğin uç noktası, sadece il dışında kendini izmirli olarak tanıtan karşıyakalı bir cenahın, izmirli'lerden de farklı olduğunu iddia etmesiyle baş gösterir ki, bu durumu tarife kelime yetmez.
    oysaki bu güzide şehrimiz işsizlik oranıyla, muhafazakarlığıyla, ayrımcılığıyla memleket ortalamasının ortasındadır. tek farkı, kendini bilmemekten kaynaklanır. genç partiyi abat ettiği seçimin hemen ertesinde memleketin halini, cahil seçmene yükleyecek kadar kültürlü olan kentimiz; demokratlığını, bdp konvoyunu takım elbiselilere değil de kadınlara taşlatarak göstermekten geri durmaz. sekülerizmin kandaki alkol miktarıyla ölçülmeye çalışıldığı izmir'de, merkez sağdan taviz verilmez ya da en azından chp'nin merkez sağ bir parti olduğu görülmez. bu kentin ciddi bir çoğunluğunu oluşturan kenar mahalleler 'farklı'lar tarafından asla görülmez ya da buralar izmir sayılmaz. şehirde, bir dönem kentin asli unsuru olan rum'ların sadece hakaret etmek için esameleri okunur. bu liste böyle uzar gider. listedeki bazı isimleri değiştirirsek, bu listeyi memleketin geneline uygulamak mümkündür.
    sözün özü, izmirli olmanın bir fark teşkil ettiğini düşünenlerinin memleket ortalamasından tek farkı, farksız olduklarının farkında olmamalarıdır...
  • farkının en çok askerde hissedildiği ayrıcalıklardır. sivil hayatta ise yakın çevreniz de izmir kültürünü tanıyan insanlar olduğundan çok bir ayrıcalık hissetmezsiniz.
  • bi boka faydanız olmayınca, "ah izmir..." temalı tavırlarla karizma pompalarsınız.

    * lan doğma büyüme izmirliyim ama soğudum sırf şu "ah izmir boyoz izmir..." lafları yüzünden.
  • tadinizdan yenmez, bu kadar basit.
  • izmirli biri olarak şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki bir ayrıcalığı falan yoktur. alt tarafı izmir'de ikamet ediyoruz lan ne ayrıcalığı olabilir?
  • izmirli olmayı "ayrıcalık" olarak görme ayrıcalığı. evet, bu kesinlikle izmirlilere mahsustur. onlardan başka türkiye coğrafyasına bu denli kibirli bakan bir kent halkı yoktur.
  • say say bitmeyecek olan ayrıcalıklardır. şu yaşıma geldim hergün kendimle ilgili yeni bir ayrıcalık keşfediyorum.
  • ayrıcalık yerine avantaj kelimesinin kullanılması daha doğrudur. afyonlu veya sinoplu olmanın da kendine göre avantajları vardır muhakkak, izmirli olmak çok farklıdır şudur budur olayı değil bu.

    yaklaşık 10 senedir izmir'de yaşayan biri olarak şunu söyleyebilirim, diğer bulunduğum şehirlerin tümünden farklı bu şehir, bunu objektif olarak söylebilirim çünkü aslen izmirli değilim.

    şöyle ki; burada insanların acelesi yok, müthiş bir kalabalık yok, 'hayvanı' nispeten az ve en önemlisi hiç bir şeyi eksik olmayan büyük bir kasaba gibi izmir. yüzler tanıdık aynı çevrede aynı insanlar. bi' kere cüzdan kontrol ettiğimi hatırlamam otobüste orda burda. kimsenin inkar edemeyeceği garip bir rahatlığı vardır bu şehrin bu insanına da yansımıştır normal olarak.
hesabın var mı? giriş yap