• my name is joe, trainspotting ve shallow grave de izlediğimiz ingiliz aktör, yönetmen.
  • miss julie ve the claim'de de oynayan aktor.
  • yonettigi the magdalene sisters dun aksam venedik film festivalinde en iyi film odulu alan, hem oyuncu, hem yonetmen kisi.
  • braveheart'ta da, sava$larda yanindaki pale arkada$iyla bir olup, "abi allaha$kina rahat birak bizi" tadinda kaynar durur wallace'a.
  • 1'inden 7'sine ingiliz efsane aktörler / aktrisler geçidi görünümünde olan harry potter film serisinin gösterime giren son filmi harry potter and the deathly hallows part 1 da ölüm yiyen yaxley rolüyle seyirci karşısına çıkan aktör. seriye oldukça geç bir zamanda, tam giderayak dahil olmuştur ama iki filme bölünen final macerasının ilk bölümünde arkadan incecik örgülü beyazımsı sarı saçları, haşin görünümü ve buz gibi ses tonuyla göründüğü her sahnenin hakkını vererek, müthiş bir ölüm yiyen'e dönüşmüştür. serideki yetişkin oyuncuların neredeyse tamamında olduğu gibi kendisi de sırf çocuklarının gönlü olsun diye büyücüler alemine konuk olmuştur.

    neyse ki işi daha bitmemiştir. serinin artık en nihai final bölümü olan harry potter and the deathly hallows part 2 de de karşımıza çıkacak, tahminen yine az görünüp öz görünecek, sinemaseverlere keyifli dakikalar yaşatacaktır.

    http://images3.wikia.nocookie.net/…96px-yaxley2.jpg
  • alkolik bir baba, suç içerisinde glasgow sokaklarında yoksulluk içinde büyüyen bir marksist. son filmi neds(non-educated delinquents) ile büyüdüğü şehirdeki çete kültürünü anlatmaya çalışıyor. loach gerçekçiliği ile beslendiğini sıklıkla dile getiren mullan son filmine dair otobiyografik atıfları kendini ifade ederken güzelce cilalıyor:

    "i was a total tourist, you couldn't tell the gang you were reading carl jung."
  • tyrannosaur ile dokturen sahane aktor
  • tyrannosaur gibi zor bir filmde "joseph" gibi derbeder bir karaktere kusursuzlukla can vermiş peter mullan'ın underrated'lığı konusunda cümle sinema-seyircisi hemfikir. fakat ben diyorum ki, -hani böyle bir şeye ihtiyaç duymuyordur da- ola ki günün birinde anaakımdaki bir oyuncunun gördüğü ilgiye yakın bir ilgi görmek isterse, tek yapması gerek top sakal bırakmaktır. zira, peter mullan ağabeyimizin haşin yüz ifadesine yalnızca bir "goatee" eklediğimiz takdirde elde edeceğimiz yüz direkt bryan cranston (namı diğer walter white)'ın yüzüdür.

    hele ki joseph'in hal-hareketleri ve içinde bulunduğu çevresel durum da göz önünde bulundurulduğunda, peter mullan için bir başka "heisenberg" vakası diyebiliriz.
  • children of men'de pek eğlenceli bir ırkçı domuz, syd'i oynayan iskoçların bryan cranston'ı.
  • olive kitteridge'de de oynamıştır. iskoçtur.
hesabın var mı? giriş yap