• en kahraman rüzgar. esmeyince daha çok hatırlatır kendini.
  • belma bas'in filmi olan poyraz hakkinda:

    "‘poyraz’, dağlık bir köyde köhne bir evde yaşlı akrabalarıyla yaşayan bir çocuğun, yetişkinler ve doğayla ilişkisi çerçevesinde yaşama ve ölüme tanıklığını konu alıyor.
    ...
    belma baş’ın senaryosunu yazıp yönettiği 13 dakikalık film, sinema-tv sektöründen deneyimli bir ekiple, 35 mm sinema filmi olarak sesli çekildi.
    ...
    filmin oyuncuları şeyma uzunlar, müjgan öztürk, o. rüştü baş, sevinç baş ve oktay kaptan bu filmle ilk kez kamera karşısına geçti. filmin yapımcılığını seyhan kaya, görüntü yönetmenliğini mehmet zengin üstlendi. kurgu, geçtiğimiz ay nürnberg’de ‘transit’ adlı belgeseliyle en iyi belgesel film ödülünü kazanan berke baş’a; çevre düzenlemesi, yasemin özcan kaya ve budak akalın’a; ses, altın portakal ödüllü ses mühendisi ismail karadaş’a; ses tasarımıysa yurtdışında önemli ödüller kazanmış olan ülkemizde elektronik müziğin başarılı temsilcilerinden erdem helvacıoğlu'na ait."

    kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/370403.asp
  • kuzey egede yaz aylarında soğuk denizin habercisidir
  • ...
    bizim evin önünde
    horoza bak horoza
    verdin beni ellere
    aç ağzını poyraza *
    ...
  • askerligimin uzerinde gectigi turk yapimi toplama arac...
  • ölümlerden dönmüş melek bakışlı, dünya güzeli bir köpeğin adı. o kadar duygusal ki her arkamdan kapıyı kapattığımda (duş almak için bile) gözlerinde yaşlar. hep sarılsın, hep onunla oynansın, zıp zıp zıp, evde çok insan olsun, muhabbet olsun - o da laf söz dinlesin, kulakları komik komik topaç şey, tofinik tip, bebekliğine bakmadan ve hastalıktan yeni kalktığına, rüzgar gibi koşuştursun. üç günlük ayrılığı geçtim, evde bırakıp işe gitmek bile zor. yolculuklardan geri gelmek için nedenim. ya bişey olursa, ya gelemezsem, ya bi daha poyraz'ı göremezsem. iyi bakabiliyo muyum - almasaydım keşki, bakamıyorum galiba - ama almasam ölücekti. "aramıyosun hiç"lerin nedeni.
  • deniz çocukları bilir, en delikanlı rüzgardır poyraz... pek sık göstermez kendini ama esti mi herkes susar onu dinler. denizi çarşaf gibi dümdüz eder, dudakları kurutur. dağların soğuk ve nemsiz havasını getirir çünkü uzaklardan... lodos'un şımarıklığına inat çok asildir, sessiz ve sakince çıkar ortaya sonra hemen gider, fazla ortada olmayı sevmez. oysa o kadar keskindir ki, demir atmış gemiler bile onun karşısında pozisyonlarını değiştirmek zorunda kalır. delikanlı, sert ve asildir poyraz...
  • golcukte bulunan dz komutanliginda ki radyo ve televizyonunun ismi. televizyon sadece donanma icine yayin yaparken, poyraz fm izmite kadar yayin yapan radyodur.
  • kuzeyden esmesinden dolayı soğuk esen rüzgar türüdür. lodos'un tersiymiş kendisi. lodos sıcak, poyraz soğuk eser diye bir söz varmış hatta. ben de yeni öğrendim.
  • idealtepe sahil yolunda bir balik restorani. http://www.poyrazbalik.com/
hesabın var mı? giriş yap