• ismi basketbolcu ismine benzeyen taze oscar sahibi kişi.
  • apollo 13 ve a beautiful mind filmlerini yöneterek birçok insanın yaptığı sövmeyi haketmiyecek kalitede olduğunu kanıtlayan iyi bir yönetmen tatlı insan.

    bu adamın esas olayı histir. ne kadar skindirik bir senaryoyu çekse bile karakterlerin hissini izleyiciye aktarabilen bir yönetmendir.

    genelde popüler filmler yaptığı için "ben şahane sinema yorumcusuyum, çok entellektüelim" diyen tayfa tarafından pek sevilmez hatta gerektiği kadar değer verilmez.
  • 1954 doğumlu amerikalı yönetmen. çocuk yıldızlıktan yönetmenliğe geçiş yapmış ve başarılı olabilmiş nadir isimlerden ayrıca. parenthood, far and away, how the grinch stole christmas, apollo 13 kariyerindeki önemli filmlerindedir. 74. oscar ödül töreninden a beautiful mind ile en iyi yönetmen ödülünü alarak eli dolu ayrılmıştır.
  • kendisi american grafittideki preppievari rolüyle hatırlanabilir aynı zamanda.
  • kendi yönettiği filmler olan 'grand theft auto', 'nightshift', 'how the grinch stole christmas', 'a beautifull mind' da rol aldığını öğrendikten sonra bana bu biraz tarantinomu kokuyo dedirten yönetmen
  • kısaca opie de diyebilirsiniz. sekiz yıl boyunca ismi lazım değil bir televizyon dizisinde (ismi lazım değil çünkü unuttum ve ilgilenmiyorum, evet ) bu isimdeki bir karakteri canlandırdıktan sonra amerikan halkı için opie olmuştur. hele artık oscarlı opie'dir o. yönetmen olarak stili olağanüstülük, herhangi bir orjinalite içermez. herşeyi kuralına göre yapıyor gibidir. nasıl tom hanks amerikan halkının sweetheart' ı, ikinci james stewart'ı, all american man'i oluyor ise, herhalde ron howard'da onun yönetmen versiyonu olsa gerektir. willow, ransom , the paper ve ed tv (bunun yerine truman show'u izleyerek her zaman peter weir farkını yaşamak elinizde) gibi izlemezseniz birşey kaybetmeyeceğiniz filmlere imza atmış olmasının yanısıra apollo 13, a beautiful mind ve how the grinch stole christmas gibi ödevini pek bir çalıştığı belli olan filmler gerçekten de bir david lynch derinliği, michael mann açıları veya ridley scott görselliği beklemiyor olanlar için oldukça tatmin edici yapımlardır. bekleyenler de beklentilerini howard frekansına ayarlayıp sinema koltuğuna öyle otursunlardır zaten. en son bir baska ulusal başarı öyküsü cinderella man'i yönetmiştir. göreceğizdir bakalım.
  • east of edeni yeniden cekecek yonetmen.
  • arrested development dizisinin anlaticisi/narrator'i.
  • (bkz: rob howard)
  • the paper filminde yarattığı gerilimden -an itibariyle- etkilenerek bu şerefsiz de iyi yönetmen demek durumunda kaldığım adamdır. her zaman birilerince elinden tutulduğu fikrinden ben de asla alamadım kendimi. ama iyi oyuncularla çalışırken onlardan iyi performans almayı, o performansları da iyi kullanmayı bildiğini de teslim etmeli.
hesabın var mı? giriş yap