*

  • salman khan adlı bir vatandaşın başını çektiği, 1400 kadar dersin açıklamalı videosunun olduğu, mükemmel eğitim sitesi. finanstan biyolojiye birçok konu, en basit halinden üniversite seviyesine kadar güzelce anlatılmış. dahası tamamen bedava.

    http://www.khanacademy.org/
  • bugünlerde sunucusunun ya çok geç yanıt verdiği ya da vermediği internet sitesi. adnan oktar'ın parmağı olabilir. ne güzel bakıyoduk ediyoduk.
  • bill ve melinda gates tarafindan da desteklenen, ulkemizden erisilemeyen egitim paylasim sitesi. youtube kanalindan da izlemek mumkun: http://www.youtube.com/khanacademy
  • erişime açılmıştır. koşun.

    (bkz: http://www.khanacademy.org/)
  • az once stumbleupon vasitasiyla karsilastigim, beni hungur hungur aglayacak seviyelerde sevinmeye itmis websitesi.

    neden mi ?

    vaktinde bir video izlemistim, ki bu video isaac asimov'un 1988'de yaptigi bir roportajdi ve eleman bugunku internet yapisindan bahsediyordu. tabii kendisi daha cok "bilgi ve egitim" acisindan yaklasmis konsepte. adama verdiler aids'li kani, basini yediler. yasasa simdi ne sevinirdi bea boyle seyleri gorunce.

    internette porno var diyenlere ilk elden gosterilmesi farz bir sitedir bu. oh$$$
  • khan academy 2100 eğitim videosuyla 41 milyon izleyiciye ulaşmış. tabi bunda google'ın sağladığı parasal destekte etkili oluyor. bu alanda daha fazla çalışma görmek istiyoruz. üniversitelerimizin online eğitim için çalışma yapmakta geç kalmaması lazım. ama siyaset ve politikayla kim uğraşacak o zaman onu da düşünmek lazım tabi.
  • turkce uyarlamasi yapildigi durumda yapan kisinin veya ekibin dershanelerce pesine adam takilarak oldurulebilmesini saglayacak site, fikir. achievement olaylarina girmisler, asmislar artik. su kadar dakika video izle su acilsin bu olsun muhabbeti. kardesim sirf su siteden faydalansin diye ingilizce ogrenmesi icin dil dokuyorum. one-to-many egitim sistemlerinin gelismesi icin buyuk bir kilometre tasidir.

    diyanetin butcesinden kisip milli egitim'in butcesini arttirip, her sene onlarca cami insa edeceklerine 3-4 tane server farm kurup boyle bir hizmete baslasa ya devlet. ayda 9.99-19.99 liradan online oyunlardaki gibi 30 gunluk, 60 gunluk sureler satsalar; millet dershanelere milyarlarini birakmaktansa bunu deneyebilir.

    hem cocuk istedigi zaman acip izleyebilecek. mis gibi mis.

    butun o dershane paralari yesile akarken kimse sikine takmaz ama. (bkz: money that's what i want)
  • bu adresten ulasililabilicek ve bir cok konuda ders var. matematikten tutun biyolojiye kadar cok guzel sekilde anlatiliyor. ornekleri guzel, kalitesi iyi. salman khan adinda bir genc kurmus. aksani yok. neredeyse tum dersleri o anlatiyor. tavsiye edilir.
  • google un kuruculari disindaki ilk calisan olma üzelligi olan ve google da bugune kadar farkli pozisyonlarda yer almis craig silverstein google dan ayrilip bu egitim olusumuna gecmis.
hesabın var mı? giriş yap