• uyumak ve güzellik birbirine yakışan iki kavram.

    bu yüzden freud amcam kulağıma fısıldadı."bir erkek fantezisi dedi. uyuyan birinin güvenini kazanıp gençliğine ve güzelliğine dokunabilmek dedi."

    filmi bile çekildi dedi.

    --- spoiler ---

    yönetmen: julia leigh
    oyuncular: emily browning, rachel blake, ewen leslie, peter carroll

    julia leigh'in kendi romanından uyarladığı ve gözleri tamamen kapalı filminden çağrışımlar taşıyan bu ilk filmi cinsel bir kâbusu andırıyor. filmin odağında, okul masraflarını karşılamak için tıbbi denek olmaktan arada bir fahişeli yapmaya kadar çeşitli işlere girip çıkan lucy var. adı marjinal çevrelerde duyulmaya başlayınca lucy özel seks partilerine de davet edilmeye başlar. en özel numarası da uyutularak yaşlı erkeklerle baş başa kalmasıdır. ama sonraları, uyurken vücuduna neler yapıldığını merak etmeye başlar. cannes'da altın palmiye için yarışan uyuyan güzel, jane campion'ın sözleriyle "varoluşçu sinemanın çağdaş bir örneği –yürek yakan, korkutucu, şaşırtıcı ve güzel bir film".

    --- spoiler ---
  • fransız yazar charles perrault tarafından kaleme alınıp , 1959 yılında disney tarafından animasyonu yapılan çizgi film. çocukluğumun başlarında her sokakta videocular vardı annemin tesadüf eseri bu kasedi kiralaması sonrası bir anda en sevdiğim çizgi filmlerinden biri olmuştur.
  • --- spoiler ---

    modern versiyonda güzel prensesin eline yün eğirme makinasının iğnesi batar ve uykuya dalar. yüz yıl kadar sonra yakışıklı prens gelir, onu öperek uyandırır. aşık olurlar, evlenirler. (bkz: happily ever after). orjinal masalda güzel prenses bir lanet yüzünden değil, bir kehanet yüzünden uykuya dalar. bundan sonrası nasıl anlatılır bilmiyorum. ama kral güzel kızı orada yatarken görünce ona sahip olduğunu hayal ederek, tecavüz eder. 9 ay sonra hala uyuyorken iki çocuk doğurur. çocuklardan bir tanesi güzel prensesin parmağını emerken onu uykuda tutan bir keten parçasını da çıkarır ve uyuyan güzel uyanarak kendisini tecavüz edilmiş ve iki çocuk doğurmuş olarak bulur.

    --- spoiler ---
  • ille öpülerek uyandırılması gerekmeyen güzel.

    http://www.komikkutusu.com/?attachment_id=5238
  • ruhsal bunalımlı peri masallarından bir öteki.

    uyuyan güzel bir kehanet yüzünden uykuya dalar ve öldü sanılır. prens ormanda gezerken aurora'nın cesedinin bir adam tarafından taşındığını görür. kızı çok beğenir ve bedenini ister. kızın cesedini yatağına yatırır ve tecavüz eder. kız ikizler dünyaya getirir ve bebeklerden biri parmağını emerken uyanır. prensle birbirlerine aşık olurlar. ama bir sorun vardır. prens evlidir. nasıl leş bir herifse ne kadar şer var hepsi prenste. ben onun anası sikim. neyse, prensin karısı bu duruma dayanamaz ve prensin aurora'dan olan çocuklarını yemek ister. fakat o çocukları yiyemeden bizimkiler kadını bir çukura atıp yılanlara yedirirler.
  • şu ana kadar hiçbir versiyonunda bahsedilmemiştir ama bu güzel uyuyunca çok pis salar.
  • istanbul devlet bale ve operası tarafından yeni sezon için sahnelenmesi planlanmaktadır.
  • dob da sürekli takip etmeme rağmen açıldığı gibi biletleri tükenen bale. elinde fazladan bileti olan veya gidemeyecek suserlardan satın alabilirim. simdiden teşekkürler
  • yarın kadıköy sürreyya operası'nda izleyeceğim bale. biletler ilk 3-4 dakikada tükendi tam saatinde girmeme rağmen siteye ilk sıra full dolmuştu, kapalı gişe yapıyor bu ay.
hesabın var mı? giriş yap