• "woody allen spanish project" olarak tanıtılan filmin yeni ismi. volver'le cümle aleme kumaşını gösteren penelope cruz, ispanyol sinemasının fiks isimlerinden javier bardem, allen'ın son gözdelerinden scarlett johansson ve the prestige'de karşımıza çıkan rebecca hall var. anladığım kadarıyla javier bardem ressam rolünde ve scarlett johansson ile rebecca hall tarafından canlandırılan iki turist kızımızla (vicky ve cristina) aşna fişne ediyor. eski sevgilisi maria elena (penelope cruz) ortaya çıkınca da işler karışıyor.
  • tamamlanmış olduğu ve 5 eylül 2008'de gösterime gireceği bilgisine imdb'den ulaşılabilen woody allen filmi.

    anlaşılan o ki, usta, diane keaton, mia farrow ve judy davis'ten sonra -son derece yerinde bir tercihle (bu hususta tamamiyle duygusalım)- scarlett johansson'u da kadrolu oyuncusu yapmış, yanına da çerez olarak penolope cruz ve rebecca hall'u koymuş. filmde kendisinin boy göstereceğine dair bir emare ise henüz yok. goya's ghosts'ta rahip lorenzo rolünde izleyipte "keşke goya'yı oynasaydı" diye içimden geçirdiğim javier barden'i ise sanırım ressam rolünde izleyeceğiz.

    woody allen'ın, ingiltere olsun, ispanya olsun son filmlerinde memleket memleket dolaşıp new york'u sırtından bıçakladığı gerçeği ise başka bir ayrıntı. kendisinden alıntılarsam fi tarihinde demişti ki, "...a guy like steven spielberg will go live in the desert to make a movie, or martin scorsese will make a picture in india and set up camp and live there for four months. i mean, for me, if i'm not shooting in my neighborhood, it's annoying. i have no commitment to my work in that sense. no dedication.". çelişki mi, çelişki... fakat bunun yanında özellikle match point ve cassandra's dream'de gördüğüm kadarıyla bu alıntısıyla çelişmesi oldukça yerinde olmuştu (bir de kısmi olarak everyone says i love you vardır ki o ayrı hikaye...). match point'te dostoyevsky'ye, cassandra's dream'de ise yunan tragedyalarına selam etmişti. bu sefer ne yapar bilinmez ama şahsen oldukça iyi bir film bekliyorum. eğer tekrardan ahlak dersi vermek gibi bir ödev üstlenmezse olacaktır da...
  • woody allen' ın içerdiği sahnelerle adından oldukça söz ettirecek sansasyonel filmi.

    http://www.sinemaestro.com/…sk=view&id=331&itemid=1
  • woody allenın merakla beklenesi avilés, barcelona ve oviedoda çekilmiş olan,amerikada 5 eylülde gösterime girecek olan filmi.

    filmden bazı kareler için :

    http://www.filmofilia.com/…tina-barcelona-pictures/

    enfes bir şarkıyla birlikte trailerı için de :

    http://youtube.com/watch?v=xo8x2zu44ce
  • (bkz: yan etkiler)
  • amerika'daki gösterim tarihi 15 ağustos'a çekilmiştir. buralara kim bilir ne zaman gelir.
  • kimi zaman kahkaha atarak cogu zamansa siritarak izledigim, deha urunu diyaloglar ve birbirinden guzel barcelona manzaralariyla suslenmi$ eglenceli woody allen filmi. filmdeki oyuncularin hepsi cok ba$arili ancak ozellikle penélope cruz ve javier bardem'in oyunculuklari takdire $ayan. penélope cruz'un canlandirdigi karakterin manik depresif hareketleri ve bardem'in canlandirdigi ispanyol capkini tipin dumduz, dallamalik derecesinde acik sozlu karakteri woody allen'in seks komedisi stiline cuk oturmu$. yine de gonul bir sokak ko$esinden woody allen ciksin iki cift laf etsin ortam $enlensin istemi$tir. soundtrackindeki “barcelona” adli enfes $arki giulia y los tellarini isimli ispanyol gruba aittir. film boyunca 4-5 kez alttan alttan entre dos aguas caliyor olmasi da filmin apayri bir guzelligi.
  • sehirlerden mimari detaylar ve guzel doga goruntulerinin disinda, sarabin ve yemekli sohbet sahnelerinin de eksik olmadigi bir film. kadinlar da guzeller tabii ki.
hesabın var mı? giriş yap