• yılmaz erdoğan'ın yazıp yönettiği henüz yapım aşamasındaki filminin adı. doğuya televizyonun gelişini anlatıyormuş. irfan sayar (bkz: zihni sinir) çeşitli cihazlar falan yapmış bu film için.
    (bkz: yilmaz erdogan)
  • oyuncuları: yılmaz erdoğan, altan erkekli, demet akbağ, cem yilmaz (ki bunu saklamaya çalışıyolardı çekimler bitene kadar), cezmi baskın, şafak sezer, tolga çevik, iclal aydın (brt'deki sabah bişeysi programının dokunsan ağlicak olan sunucusu), zeynep tokuş, mesut çakarlı, tuncer salman, serhat özcan (tirbüşon), bican günalan (fadıl fıdıllıoğlu), salih kalyon, şebnem sönmez(mücver abla), zerrin sümer (telviye), caner alkaya (mücverin sevgilisi gudbettin), erdal tosun (eyvah necdet) , yasemin alkaya, vs..

    bütçesi 2,5 milyon dolara malolmuş filmin çekimleri van'ın gevaş ilçesinde yapılmış.

    2 şubatta vizyona giriyor..
  • bilet bulmanin imkansiz gibi bir$ey oldugu netekim 7 matinesine biletim olan film. ayrica yilmaz erdoganin caktirmadan super bir promosyon yaptigi film. film de film...
  • salt müzikleri için bile seyredilesi film; zira (bkz: kardeş türküler)
  • turkiyede tum zamanlarin en cok seyredilen filmi olcagina kesin gozuyle bakilan film.(bkz: titanic)(bkz: tum zamanlar)(bkz: kesin gozu)
  • montaj acisindan pek fena olmami$.. mustafa abi yine kendinden bir$eyler katmi$ filme.. lakin omer faruk sorak sacma charles richards taklidi kliplerini cekmeye devam etsin isterim.. klip gibi film yapmak istenmi$.. olmami$.. focus puller,focus u iyi cekememi$ neti kacirmi$. (sinema projektorunun focusu kacik degil di eminim)... filmin butcesinin yuksek olmasinda ki tek sebep ise banyo ve telecine nin ingiltere de yapilmi$ olmasidir.. bir sinema filmine telecine de neden yapilir, goruntu yonetmeni renkleri i$igi aydinlatmayi iyi tahsis edemez, once telecine yaptirir renkleri duzeltir,sonra 35 mm ye tekrar blow up ettirir.. rezalet bir durum.. ote yandan film tam bir star film i olmu$..
    filmin ba$i kici patlama noktasi konu itibariyle pek ba$arili olmami$ kanaatindeyim.. hoovercam li planlar bazi bazi pek siritmi$. ama genel anlamda guzel olmu$.. ikinci bir vertical limit ve sinema nin iyi niyete olan ihtiyaci sarsinti ya$anmasin isterim.. gidip gorunuz.. enazindan guzel bir turk filmi olmu$.. degi$ik bir deneme olmu$.. yer yer guzel yer yer dayanmi$.. mustafa pre$eva ya helal olsun guzel baglami$ filmi (okadar sacma plan arasindan $ekilli bir montaj yapmak zor zenaattir) .. yilmaz erdogan in ilk sinema filmi.. tabii ki ufak tefek hatalar olacaktir.. ba$arilarinin devamini diliyorum, ikinci cali$masini merakla bekliyorum...
  • filmde bir dikkati ceken diger husus da gece planlarinda ki grain lerdir.. buda stop u iyi verememi$ olmasindandir omer faruk soragin.. (bkz: stop).. bu sebeple gidilip telecine ettirlmi$tir negatifler.
  • guzel film gayet. ama komik degil, komik olma derdinde de degil.
  • butunuyle iptal oldugu donemden sonra, tekrardan dikkatin turk sinemasina cekildigi film olan amerikalidan bu yana kalitenin bariz arti$inin gostergesi. arkadan gecen $ahin taksiye, 65 numara plakali otobuse kafayi cok takmamak gerek en azindan uzaylilarin bilgisayarina macintosh ile virus sokmaya cali$an eleman yoktu karakter konseptinde.
  • hakkında yapılan olumsuz eleştirilere bir türlü anlam veremediğim film. seyretmedim ama eleştirinin türünden, eleştirecek bir şey bulunamamış da, sırf kıllık olsun diye eleştirildiğini çıkarıyorum. çünkü şimdiye kadar duyduğum tek eleştri "televizyon kıvamında olmuş bu, sinema deil ki". yani dünya sinemalarından çıkan öyle filmler var ki, kimse de oturup bu bilmemne kıvamında olmuş demiyor. olabilir, ne var, televizyon kıvamında olsun ...na koyim. ne olcak? bir film de bu kadar gündemi oluşturmaz ki! bari haberlerde tartışılmasın artık ya. sinema programları falan var, onlara bırakılsın bu iş. neyse ayrıca bana ne be.
hesabın var mı? giriş yap