• az önce beni de arayan numara. e iyi tamam dolandırıcı da benim telefon taahhütlü sözleşmemin ne zaman bittiğini nerden biliyolar acep?
  • birkaç gündür ısrarla arayan ama çeşitli sebeplerden dolayı bir türlü buluşamadığımız numara. az önce denk geldim ve açtım. hiç dolandırıcıya benzemiyor. öncelikle karşıdaki kişi her türlü bilgime sahipti ve tamamen yardım amaçlı bir konuşma yaptık. konuşma metni özeti:

    - alo iyi günler
    + iyi günler buyrun.
    - vodafone ıvır-zıvır bilgilendirme servisinden arıyorum. şu tarihte tarife süreniz doluyor ama aynı tarifeyi artık kullanamazsınız çünkü bunun kampanyası bitti. oysa buna yakın başka kampanyamız var ona geçebilirsiniz.
    + yok ben ona geçmeyeceğim. kendim araştırdım başka tarife buldum onu istiyorum.
    - tamam, adversary bey. o zaman ona geçin. ama dikkat edin son faturanız 6 ağustosta kesiliyor. bu nedenle en geç 24 saat içinde (7 ağustos) tarife değişikliği için başvurun.
    + nereye?
    - ya 542'yi arayın ya da cep merkezine gidin.
    + ama ben taahhütlü yapacağım. imza, ıvır-zıvır gerek meyecek mi? telefon ile nasıl olacak?
    - telefona gelen onay mesajına onay vermeniz de bizim için imza yerine geçer. bu nedenle illa ki cep merkezine gitmeniz gerekmiyor.
    + hmm, ok.. güzel uygulama. o zaman ben 7 ağustosta arayayım panpa.
    - evet. unutmayın bu tarihi.
    + tamam, teşekkür ederim. iyi çalışmalar.
    - sağolun iyi günler.

    ekseninde geçen konuşmadır. görüldüğü gibi tarife değişikliği için +352 ile başlayan bir numara vermemiştir. yönlendirme tamamen vodafone'un kendi hattı olan 542'ye ve cep merkezlerine olmuştur.
  • az önce bu numaradan kırık türkçesiyle vodafon müşteri temsilcisi olduğunu belirten bir kadın tarafından arandım.
  • beni zor durumda bırakan numaradır.ikinci defa aynı seri numara ile arandım ve adamların dolandırıcı olduğuna inanmış bir nefer olarak verdim gamatayı adama.o kadar inanmışım ki emniyete haber vermek için davranmadan önce bi kontrol edeyim dedim vodafone müşteri hizmetlerinden. müşteri temsilcisi az önce gerçekten vodafone tarafından arandığımı saati dakikası ile söyleyince adama saydırdıklarım kulaklarımda çınladı. bozuntuya vermeden zeytin yağ misali beni bir daha bu numaradan aramayın dedim kızdım.
  • an itibariyle arayan numara, dolandırıcı oldukları yazıyor, dolayısıyla açmadım. ama öyleler mi yoksa gerçekten vodafone mu bilemiyorum derken vodafone'nun forum sayfasında şöyle bir açıklama var;

    öncelikle, kampanyalarımız ile ilgili telesatış aktivitesi uygulayan tempo adlı firmaya talebini ilettiğimizi belirtmek isterim. ayrıca, tempo firmasının müşteri hizmetleri ile de irtibata geçerek doğrudan destek alabilirsin. numarası: 0850 252 42 22 ( tempo firmasının çalışma saatleri hafta içi 09:00 - 18:00 dir. )
  • bugün ikinci kez arandığım numara. ilkinde bir bant kaydı çıktı. bir kampanyadan bahsetti. ayrıntılı bilgi için "1"e, tekrar dinlemek için "2" ye, çağrıyı sonlandırmak için "4"e basın dedi. ("3"ün ne olduğunu hatırlamıyorum) bir kelime oyunu marifetiyle birşeylere onay monay veririm mantığı ile "4"e basmadım tabi ki. direk kapattım telefonu. yaklaşık yarım saat sonra aynı numaradan yeniden arandım. hiçbir ses gelmedi. nokia 5800 marka telefonum (şarj aleti ince uçlu yalnız hımsss) internete bağlanmak için onay istedi, reddettim yine onay istedi, kapattım sonra yine.

    burdan bu numaranın kullanım haklarından sorumlu legal, illegal veya legal olmakla birlikte kelime oyunu, ilizyon, matematiğin kötüye kullanımı gibi marifetlerle bizi düdüklemeye çalışan nereye bağlı olduğu şaibeli firma yetkililerine sesleniyorum; sik sik arayıp durmayın. ayrıca! siz benim telefonumu neden kurcalıyorsunuz lan? memlekette götümüzü kollamaya çalışmaktan yaşamdan tat alamaz olduk olm. düşün lan yakamızdan. izin almadan insanları aramayın arkadaş, bu kadar zor mu yahu bu?
  • bugün bana çağrı atan numara.
  • sevgilimden çok beni arayan numara. bir türlü açıp konuşmak nasip olmadı.
    "üff slk, çkda umrmdaydı snki..." diye mesaj atıp bir daha aramamasını umuyor ve bekliyorum artık.
  • bu numara ile konusmam bittikten sonra ve taahhut ile faturami on iki ayligina ayda 15 lira indirime soktuktan sonra eksiyi actim. icime kurt dustu. bir arastirma yaptim su adrese ulastim. http://www.vodafone.com.tr/…akkinda/tempo-cagri.php

    daha sonra da vodafonu arayip dogrulattim. sikinti yok.
    once korkutan sonra yuregime su serpen numaradir.
  • tarife ile ilgili bilgi veren vodafon müşteri hizmetleri. beni de aradılar. tarifem bitiyormuş. iyi bir tarife teklif verdiler. eski tarifem 1000 dakika 36 tl iken yeni tarifem 1500 dakika 33 tl oldu. şimdilik iyi gibi görünen bir tarife. özellikle sordum ekstra bir ücret var mı diye? hayır yok dediler. bende şaşırdım bakalım. umarım bir bit yeniği çıkmaz.
hesabın var mı? giriş yap