*

  • turkcell'in faturanızı ödemediniz, yoksa kapatıcaz hattınızı rererererörörö diye çemkirmek için aradığı numaraymış; kapatmadan önce hattımı ilk kez aradılar senelerden beri, allah razı olsun.
  • kredi kartı numaramın peşinde olan hat.. bugün 3 kez aradılar.. borcunuz var da kredi kartınızı verin, buradan ödeyelim..turkcell in bir şeyler yapması lazım.

    edit: turkcell in resmi hattı diye mesajlar aldım. kredi kartı sorması tuhaf değil mi?
  • bana yine dadanmış olan telefon numarası. telefonu değiştirdiğimden reddedilenler listesine eklememiştim.

    -iyi günler(gayet hoş bir bayan sesi).. kumrengi ile mi görüşüyorum?
    +buyrun benim??
    - efendim turkcellden arıyoruz (yalan).. telefonunuza otomatik ödeme talimatı ister miydiniz?
    +yok teşekkürler (benim var zaten)
    - bakın kredi kartı bilgilerinizi vererek kolaylıkla talimat verebili...

    çaaaat! kapattım. anında reddedilen listesine.

    anladık dolandırıcısınız ama lafım size değil. turkcell bu konuda neden bir şey yapmıyor? neden bu dolandırıcılara göz yumuyor? savcılığa neden gitmiyor? memleket böyle dolandırıcılığı nereden öğrendi?

    edit: turkcell numarası diyorlar. nerden bilecegim ben onu?
  • sanılanın aksine dolandırıcı değil turkcell finans birimi'nin numarasıdır. faturanızı ödemediğiniz an ararlar. reröröre konuşurlar.
    tek bir avantajı sanırım; bazı banka kredi kartlarına vade farksız istediğiniz aya kadar(max 12 ay) taksitlendirebiliyor.
    turkcell taksitlendirme
  • açıldığında turkcell finanstan arandığınızın söylendiği numara...
    aradılar, açtım. turkcell'den arıyoruz kişisel bilgilerinizi kontrol etmek için sorularımızı yanıtlayın dediler. yanıtlamayacağımı söyledim. o zaman müşteri hizmetlerini arayın turkcell finanstan arandığınızı söyleyin dediler. 532 ile aradım. çıkan bayana bu numaradan turkcell finans olarak arandığımı, kişisel bilgilerimin sorulduğunu söyledim. karşımdaki bayan beni 45 saniye beklettikten sonra peş peşe turkcell'in bu tarz konular için sadece 532'li numradan arama yapacağını, arar arama bireysel bilgi sormayacaklarını, ve bu numarayı bilmediklerini söyledi. aynı anda internetten bakarken bu numaraya, http://www.cihanercelik.com.tr/ adresine ulaştım. sağda solda turkcell logolarını kullandıkları, bu numrarayı arayarak kredi kartımdan taksitli ödemeye yapabileceğim gibi bilgilerin bulunduğu bu siteyi müşteri temsilcisi bayana ilettim. bu siteyi de bilmediklerini söyledi. hepsinin yanında turkcell'in internet sayfasından giriş yapıp kontrol ettiğimde ödenmemiş fatura ya da eski borç gibi herhangi bir ibare gözükmemekte. aynı şekilde müşteri hizmetlerinden de kontrol edildi ve böyle borç vs gibi bir sorun gözükmedi.

    şimdi asıl sorulara gelelim:
    1) belli ki 2011 ya da daha öncesinden beridir insanları bu numaradan arıyorlar. eğer bu numara turkcell'in numarası ise,
    1.1) neden turkcell müşteri temsilcilerinin 2013 aralık ayında bile bu numaradan haberleri yok.
    1.2) bu numara herhangi bir şekilde arandığında neden turkcell'in herhangi bir internet sayfası ya da başka bir yerde tanımlanmamıştır
    1.3) numara turkcell'in servisi olan 2222'den "kım 5327575555" olarak sorgulandığında "ogrenmek istediğiniz numara bir turkcell veya hazır kart numarası değilgir. lütfen numarayı kontrol ederek tekrar deneyiniz." şeklinde cevap gelmektedir. bu numrayı iddia edildiği gibi "turkcell finans" olarak rehbere kaydetmek bu kadar zor mudur?
    2) beni arayan kişiler hat sahibinin adını biliyorlardı. eğer dolandırıcılarsa:
    2.1) hat sahibi isimlerini nereden öğreniyorlar ( rehbere kaydım yok, ayrıca hat benim üzerime değil, başvuru yaptığım bir yerden almış olsalar benim adıma ararlar )
    2.2) eğer turkcell ile ilgisi yoksa bu numaranın 2011'den beridir nasıl hala insanları rahatlıklara arayabilmektedir.
    3) http://www.cihanercelik.com.tr/ gibi turkcell ile alakası olmayan bir site nasıl bir rahatlıkla "borç ödeme" bannerları ve metinlerini kullanıp sanki yetkili odeme merkezi gibi davranabilmektedir.

    her iki olasılıkta da turkcell gibi bir firmanın bu konu hakkında sadece buradaki 5-10 kişi tarafından aranmadığını düşünmekteyim. bu durumda turkcell'in iki alternatif için de sağlıklı bir çözüm üretmesi konusunda neden bu kadar savsak davrandığını anlayamıyorum... benim kişisel önerim bu numaradan gelen çağrıları açmamak ya da açıp kendileri ile konuşmak istenmediğini, gerekiyorsa müşteri hizmetlerinden aranmak istendiğinin iletilmesi. açıkcası bu saçmalık belli ki uzun süre daha devam edecek...
  • geçmişte kapatmış olduğum hattıma dair borcumun olduğu konusunda ısrar eden bu borcun 520 tl olduğunu söyleyip evime hacize göndereceklerini iddia eden ancak mahkeme dosya numarası vermekten de kaçınan numaradır. turkcell'in sitesinden yaptığım sorgulamada numaraya ait borç falan çıkmamıştır.
  • yeni telefon sapığım. açıyorum biri nefes alıp veriyor. allah allah yaa ne manyaklar var azizim.
  • bana da mesaj atıp 318 tl 22 kuruş borcumun olduğunu söyleyen numara. hemen mahkemelik olmayalım diye kredi kartı bilgilerimi verdim. vermeyen arkadaşların da bir an önce vermesini tavsiye ediyorum, mahkemelik olmayın. yani ben hayatımda hiç turkcell hat kullanmamış birisi olarak bunu yaptıysam siz de yapın, kafamı bozmayın.
  • beni bir süredir sürekli arıyordu bu numara, ben de turkcellin tanıtım zımbırtısı diye açmıyordum. bu sabah açtım, üslupsuz bir kadın, turkcell hukuk biriminden aradığını söyleyip direkt doğum tarihimi baba adımı sordu. ben de tersledim inanmadığımı söyledim, ben müşteri hizmetleriyle görüşeceğim kendim arayıp siz beni bir saat sonra arayın dedim. müşteri hizmetleriyle görüştüm, turkcellin "hukuk birimi" diye bir birimi olmadığını söyledi. numara turkcellin fatura birimine ait görünüyor ama gerçekten de. müşteri hizmetlerinin de tam olarak ne olduğundan haberi yok. onlar da öyle paldır küldür bilgi istenmesinin normal olmadığını söylüyor ama bu numaranın başkaları tarafından kullanılıyorsa nasıl kullanıldığını bilmiyorlar.

    adamların dolandırıcı olduğu kesin ama numara gerçekten de turkcelle ait. ben çıkamadım işin içinden, müşteri temsilcileri de çıkamadı. numarayı taklit edebilme diye bir şey var mı ki?
hesabın var mı? giriş yap