• performans ihtiyaci esnasinda uzer. fakst dusuk bakim maliyeti, sorunsuzlugu, ekseriyetle lpg uyumi ve yuksek kilometrelerde dahi ikinci el degerinin dizel motorlu araclara gore dusmemesi sayesinde yuz guldurur.
  • 1.5 olsun dizel olsun.... beygiri neyse de... tork lari cok düşük be yaw...

    ha honda civic 1.6 vti olur 160 beygir olur orasi ayri mesele....
  • uzun ömürlü motor olması sebebiyle tutulan araç motorudur, abd gibi bir ülkede en çok satan araçlar sıralamasında ilk on hatta ilk üç içerisinde honda vardı bir ara, adamlar amerikan arabalarından daha çok seviyorlar yani atmosferik motor hondanın reklamı gibi oldu kolay kolay vazgeçmezler.
  • turbo beslemeyi arattıran arabadır. yeni nesil araçlarda japonların bu kafayı bırakmamasından yaşanan sorundur. çok sevdiğim 1.6 lancer'ımı satmayı düşündürme sebeplerindendir.
  • volkswagen'in tsi teknolojili 1.4 motorları varken yanından dahi geçmeyeceğim arabalardır.
  • motor teknolojisi deyince akla ilk gelen honda ve toyota'yı bugunlere getiren motorlardır.. 1 milyon km yapıp bana mısın demeyen motorlardır.. uzun ömürlüdürler.. turbo gibi hareketli ve kolay bozulabilen parça dertleri yoktur.. keza ülkemizdeki otomobil kullanıcıları turbolu araç kullanmayı bilmediklerinden atmosferik araç piyasası her zaman iyidir.. değer kaybetmez..

    volkswagen'in tsi teknolojili 1.4 motorlarını sollarken kullandığım motorlardır.. 2012 yılına kadar 8 valf motor yapan vw'ciler gelmiş burada 1.4 tsi'yi övüyor..

    edit: he he sallıyorum.. bu yüzden dünyanın en çok kullanılan arabası atmosferik motoruyla corolla.. bu yüzden dünyada motor teknolojisi denince akla ilk atmosferik motoruyla, vtec'i ile bilinen honda geliyor dimi.. km konusunda ise 700.000 km aşmış civic sahibi biliyorum.. ama söylememe gerek yok bunları.. sen her 200.000 binde turbo patlatmaya devam et..
  • 2010 mazda 3 at hb aracımla gerçekleştirdiğim olay. performans derken? kaç yarışa katıldınız. şehir içinde 200-300 beygir aracı ne yapacaksınız anlamıyorum. günlük ihtiyaç olan otomobilleri bile metalaştırdınız ya tebrikler.
  • 1.6 lt wankel motor 400 bg...
  • ani performans gereken yerlerde sizi canınızdan bezdirir. bunun yanında motora sağlamlık bakımından güvenirsiniz; çünkü turbolular kadar çok yorulmazlar.
  • ölüye binmek, bitikle yolculuk etmektir. diyorki mal değneği bir milyon km gidiyormuş. cehalet bu kadar güzel işte. atıp tutmak kolay, sallamak kolay, hayat güzel, ohh aq sallayın..

    turbo beslemeli motorlar neyden imal edilir, hangi kriterleri haizdir, mukavemetleri nelerle sinanir düşünme, bilme, nuh nebiden kalma konvansiyonel motorlara tapin dur.

    aynen devam aq.
hesabın var mı? giriş yap