• bet'i arttırarak 5.12 dediğim niye dediğimi bilmediğim ekonomiden hiçbir şey anlamadığım dolar kuru tahminidir.

    3 ağustos 2018 : 5.08
  • kur zaten çok yuksek türkiyede. orta vade dolarin düşeceğini (dusmek dsnmez gerci normal seviyelere yaklaşmasindan bahsediyorum) tahmin ediyorum.
  • 5'i geçeceğini tahmin ettiğim kurdur.
  • dünya gibi 5'ten büyük olacaktır.
  • dolar bizi sikecek
  • yukarı yönde seyir devam etmesi halinde yarın 4.90 seviyesini taban alabilir.

    - peki yarın bizi neler bekliyor, öncelikle iki gün sürecek fed toplantısı başladı yarın akşam kararlarını açıklayacaklar. fed toplantısından herhangi bir faiz artışı beklenmiyor ama 3 veya 4 faiz artışı mı olacak ona karar verilecek ona göre piyasalar hareketlenir.

    -şu an 4.85 seviyesini taban almış bir kur var. aşağı yönlü hareket için 4.78 seviyesini kırması gerekiyor ama bu da çok zor.

    -4.97 üst seviyemiz bu hafta çok hareketli geçecek özellikle cuma günü açıklanacak veriler kur üzerinde çok etkili olacak.

    not:ekşi sözlük de dolar başlıkları artık fav toplamak için entry giren yazarlar ile doldu. türkiye'nin en önemli konularından biri böyle bir yerde dalga konusu oldu. doların çıkmasına sevinenler, 3-5 kuruş yatırım yapıp doların çıkmasını bekleyenler sizin al-sat ile yaptığınız kazancınız doların yükselmesi ile yine sizin cebinizden çıkıyor. 1 kuruş bile yükselmesine üzülüyorum yavaş yavaş fakirleşiyoruz ve buna sevinip dalga geçenler var, üzücü..
  • tarihi rekor kapanış yaparak güne başlamak üzere olan kur.

    menderes ile başlayan sağ iktidarlar serisi boyunca türk lirası karşısında 2,5 milyon kat değerlenmiş durumda olduğuna bakmayın. aslında değer kaybediyor normalde, orada da enflasyon var, üstüne değer kaybetsin diye hayvanlar gibi para bastılar, fed bütçesini 10 katına çıkardılar para basa basa, paçavraya döndü normalde. ama tuvalet kağıdıyla karşılaştırmayacaksın, para eden bir şeyle karşılaştırınca görülebiliyor.

    edit; makassız 5.0150 görmüş durumda şu an ama oyunu bozduk şu an geri çekiliyor ekşiciler nerdesiniz?*
  • damatli ekonomiyi goz onunde bulundurursak, dusundugumden yine iyi tl'nin gucu.

    ama ben yakin zamanda buyuk ve ani bir cokus bekliyorum acikcasi. boyle bir cokusu belki sert tedbirler onleyebilir. ama sert tedbirler de paranin girmesini onler. kisacasi cok ama cok zor bir durum akp acisindan.
  • bugün beşler dolar

    sıkıntı şu ki bu rabia çok zamansız geldi. geneneksel olarak yılın bu döneminde ülke ekonomisi turizm dışında uyku dadır. bildiğin rölanti dedir. insanlar tatillerini yapar memleketlerine gider işler hafif şekilde görülür. meyve , sebze bol ve ucuz olur. enflasyon düşük çıkar. mevsimlik işçiler şu bu işsizlik bile azalmış görünür. esas hareket ve sıkıntı okulların açılma mevsimi ile birlikte eylül ortası - eylül sonu başlar ve kışa doğru artar .

    e bugün durum farklı. çarşı pazar daha önceki yılların aksine alev alev yanıyor. pazar, market avm ateş pahası. enflasyon kaç çıkacak allah bilir ve daha 45 gün var okulların açılmasına. yetmezmiş gibi bir de 9 günlük kurban bayramı.

    bugün dolar 5 lirayı görürse bilin ki eylül sonunda en ama en ama en iyi ihtimalle 5.5 lira .

    ps: ytd
  • 5
hesabın var mı? giriş yap