• reza davasiyla bu kadar eszamanli olmasi acaba kk da gundem degistirmeye mi calisiyor diye bir algi olusturdu bende. bunlarin ipiyle kuyuya inmeyi gec camasir asilmaz. bakalim bu kulaklar daha neler duyacak, elf gozlerim daha neler gorecek..?

    (bkz: legolas)
  • (bkz: önemli olan basının belgeleri halkla paylaşması)
    tanım: belgelerden hiç haberi olmayacak, haberi olsa da neler döndüğünü anlamayacak, anlasa da alternatif olmadığını öne sürerek mevcut hükümeti desteklemeye devam edecek kişilerle paylaşılması ve halka açıklanması gereken belgeleri "sözde basın"la paylaşmak.
    (bkz: belgelerin açıklandığı anda trt'nin yayını kesmesi)
  • basın yayınlarsa, 'işte kılıçdaroğlu'nun sahte belgeleri' diye yayınlar.

    ekleme:
    evet aynen boyle oldu*
    varan 1
    varan 2
    varan 3
  • belgelerin nereden ve nasıl temin edildiğine dair açıklamalar çok tatmin edici değildi. zarrab davası ile eş zamanlı olması da ayrıca şüphe çekici. umarım bunun altından da fetö çıkmaz.

    belgelerin temini ile ilgili aklımı en çok kurcalayan iki senaryo şu şekilde;
    1. senaryo; belgeler akp’liler tarafından sahte olarak oluşturulup gerçekmiş gibi chp’ye servis edildi. ilk incelemede belgelerin sahteliği ortaya çıkacak ve akp’liler bunun üzerinden yürüyüp halkın gözünde kendilerini aklayacaklar. zarrab davası da arada kaynayacak.

    2. senaryo; akp’yi son derece zora sokacak olan zarrab davası ile aynı zamanda ortaya çıkması tesadüf değil. abd, akp’nin ipini çekmek için temin ettği belgeleri chp ile paylaştı. bu senaryonun içinde fetö mutlala vardır.

    umarım bu iki senaryo gerçek değildir. chp belgeleri legal- kabul edilebilir kaynaklardan temin etmiştir.

    gelen mesajlar üzerine edit;
    belgelerin içeriğinin daha önemli olduğuna dair mesajlar gelmekte. aksini düşünmüyorum kesinlikle en en önemli şey belgelerin içeriği, nasıl elde edilmiş olursa olsun kanunen delil olarak değerlendirilmese de vatandaş olarak beni ilgilendiren içerik. gerisi yargının işi.

    açıklamalardan anlaşılan belgeler 2011 tarihli. belgelerin gündeme getirilmesi için bu zamanın seçilmesinin mantıklı bir açıklamasını bulamıyorum. belgeler boş bir gündemde çok daha büyük etkiler yaratabilecekken şimdi gündemi zarrab davası ile paylaşıyor. bu en çok da akp'nin işine yaradı. özellikle 1. senaryonun gerçekleşmesi durumunda akp ciddi güç kazanıp çıkar bu süreçten.

    belgeler açıklanırken meclis tv'nin yayınının kesildiği bir dönemden geçiyoruz. ana akım medyayı büyük oranda elinde tutan iktidar, chp'yi fetöcülerle işbirliği yapmakla suçlayıp kendini haklı gösterebilir. bu sebeple zamanlama önemliydi.

    umarım endişelerimiz boşa çıkar ve adalet yerini bulur.
  • dün kılıç kemaldaroğlu'nun açıkladığı sahte belgelerdir.

    belgeler gerçek olsaydı saniyesinde durmaz mahkemeye verirdi. (hangi mahkemeye? diyecek olanlar için söylüyorum. ak parti kapatma davası açtırdığınız anayasa mahkemesine yada erdoğan şiir okuduğu için hapse atıldığı mahkemeye başvurabilir;) )

    neden mahkemeye vermiyor?
    neden chp "belgeleri hem sitemizde yayınlayacağız hem basınla paylaşacağız" dediği halde ne sitesinde yayınlayabildi ne basınla paylaşabildi sebebi neydi ki? photoshopla düzenlemeler mi yapıyor yoksa?

    ilgili ticari kuruluşun banka hesabının bile olmadığı ortaya çıktığı halde hala neyi kıvırıyor ve istifa etmiyor?
  • bugüne dek hakkında bu kadar şaibe ve rüşvet iddiaları olan iki siyasetçi oldu bu derece benim yaşım itibariyle anımsadığım kadarıyla. birisi menderes,diğeri erdoğandır.

    menderes'in sonu malumdur. bir gazinin kendisi ile ilgili yazdığı şiir de hakkındakilerin resmen özeti gibidir.

    30 küsur senelik belediye başkanlığı+başbakan+cumhurbaşkanlığı döneminde rte'nin ise sürekli ardından söylenilenler ve neticede yönettiği vatanımızın son hali açıkça ortadadır. son günlerde bir başka ülkede yapılan bir davada milletçe rencide ediliyoruz ve politikacı diye başımızda yetki alıp makam işgal edem adamların birisi tarafından verilen rüşvetlere nasıl tenezzül ettikleri tüm dünyada konuşuluyor.

    rte bu ülkenin başına gelen en kötü şeydir.

    artık bu milleti yaradan akl-ı selime yöneltsin dilerim.
  • peki basın da bizimle paylaşacak mı?

    edit:tabi ki paylaşmadılar.
  • bazı yazarların her şeye fetö damgası vurmasıyla sonuçlanacaktır.
    aynen aynen uçan kuş bile fetö sizin gözünüzde beyinsiz asalaklar.
  • belgenin içeriğinde ne olduğuna bakmadan, araştırma gereği bile duymayan, varsa bu işlemlerin yasal olup olmadığını bilmeden cahilce muhalefetine devam edecek yazarları görmemizi sağlayacak başlık.
  • taa 29 kasım’da öğlen saatlerinde belgeleri basınla paylaşacağız demişti chp ama hala paylaşmadı. bütün bu belge tartışmalarının şu ana kadar tek bir etkisi oldu o da zarrab davasının konuşulmaması. adam zafer çağlayan’a 45-50 milyon rüşvet verdim diyor ama bütün ülke kılıçdaroğlu belgeleri basınla paylaşacak mı onu konuşuyoruz. adam hayatının muhalefet etme şansını da akp’ye hayat öpücüğü vermek için kullandı böyle bir saçmalık olabilir mi ya. kendisinin tabiriyle:

    böyle bir şey olabilir mi arkadaşlar!
hesabın var mı? giriş yap