• itirazım var.

    "ihtiyaçtan fazla mal haramdır, hırsızlıktır. altın ve gümüş, yoksullar üzerinde, hegemonya kurmak için kullanılıyor. infak edilmiyor. mülkte şirk koşuluyor. kırkta bir diye bir şey tutturulmuş gidiyor. komşusu açken tok yatmamak için zengin mahallelerine taşınanlar var. peki sokaktaki açtan, yoksuldan haberiniz var mı? bu dinin klasik fıkıh anlayışı, yeryüzünün sokaklarında aç gezen 1 milyar insan için ne diyor?
    o fıkıh, ömer’i vuranların, ebuzer’i çöle gömenlerin, ali’yi hançerleyenlerin, hüseyin’i susuz bırakanların, medine’yi yağmalayarak 900 sahabe kadına tecavüz edenlerin ve kabe’yi mancınıkla ateşe verenlerin fıkıhıdır.
    o fıkıhtan bir şey çıkmaz. o, zenginlerin, kodamanların, cariye ve köle sahibi olma peşine düşmüşlerin fıkıhıdır. sultanların, harem ağalarının, zindandan imam-ı azam’ın kırbaçtan morarmış cesedini çıkaranların, kırkta bircilerin fıkıhıdır. zaman, ayağa kalkmak zamanıdır. ebu zerr gifari’nin dediği gibi ‘geceyi aç geçirip de kılıcına davranmayanın aklından şüphe ederim."

    sözler ihsan eliaçık 'a aittir.
  • reza'nın mahkemesinde çizilen şemadan sonra kesinlikle resim, heykel, şema, şirktir, büyük günahtır şeklinde olacaktır.
  • hah, bravo.
    cahil cühelanın kafasını bunlarla doldurun ki her black friday günü geldiğinde dükkan basıp ortalığın a.ına koysunlar.
  • rüşvetin ayyuka çıktığı
    (bkz: zafer çağlayan'a 45-50 milyon euro rüşvet verdim)
    devlet malının yağma edildiği
    (bkz: gerçek değeri 19 milyon usd olan 1 tl'lik hurda)
    şu günlerde, black friday adı verilen alışveriş çılgınlığının, aslında müslümanların kutsal gününe "kara cuma" diyerek, islamı kötülediği anlatılmıştır.

    ve şöyle devam etmiştir,
    "kadınıyla erkeğiyle cuma namazında aynı inançla, aynı niyetle, aynı
    ideallerle camilerimizde toplanırız."

    malumunuz kuran'a göre kadınların cuma namazı kılması farzdır. lakin camilerimizde kadınların değil cuma'yı kılması, ayrı bir yer ayarlandığını bile görmedim.
  • bana şunu da hatırlatmıştır:https://www.youtube.com/watch?v=dxnyqfa4cl0
  • ülkede rüşvet yolsuzluk tonla giderken kara cumaya takmak net ağdiliktir. allah hepinizin belasını versin.
  • her kuşu siktiniz bir leylek kaldı. yaptıkları adiliğin hesabını ne zaman verecek bunlar. yürekli bir hoca olsa rüşvetten bahsederdi. hoş yapsa başına gelecekleri biliyor. fetöcü ilan edilip içeri alacaklar.
  • black friday olayında bile kendi inançlarına hakaret edildiğini iddia eden insanlardan oluşan bir ülkede yaşıyoruz arkadaşlar. hepimize sabırlar diliyorum.

    edit: hutbenin içeriğini fikren desteklediğini belirten andavallar için, black friday ne demekmiş buraya bırakalım:

    "black friday, abd'de şükran günü'nden sonra gelen ilk cuma gününe denir. gün 1932'den bu yana noel alışveriş sezonunun başlangıcı kabul edilir. mağazalar çok erken saatte açılır ve geç kapanırlar, ve beklenmedik derecede indirimli satış yaparlar. black friday bir resmi tatil sayılmaz. kanada ve ıngiltere'de de black friday günü vardır, ve amazon gibi internet üzerinden iş yapan çeşitli şirketler de indirimli satış yaparlar.
    bu alışveriş gününe tarihte ilk defa 1961 yılında gazetelerde black friday olarak bahsedilmiştir. o günde, philadelphia'da, alışverişten dolayı oluşan yoğun trafik ve zorluklar nedeniyle bu isim verilmiştir. "
  • "zaruret miktarı kadar rüşvet verilip alınabilir, ambargo kafir memleket trafından konulmuş ise yapılan anlaşmalar göz ardı edilerek delinebilir "
    şeklinde olur mu acaba derken olmadı...
hesabın var mı? giriş yap