• öncelikle başlık "ibb çalışanlarının çam fidanlarını çimlerle birlikte kesmesi" olacaktı.

    2 hafta önce, ay başı kaybettiğimiz babanemin anısa evimizin karşına 50 tane çam fidesi ekmiştim. fideler küçük olduğu için başlarına tahtalar çaktık. her gün gidip hepsini teker teker kontrol ediyordum.

    bu gün saat 14:00 civarı ibb ekipleri gelip hepsini otları keserken görmediği için otlarla birlikte kesti. balkondan görüp yanlarına koştum. işçilerin tahtaları taktığı yok. konuşmaya çalıştım çoğunun türkçesi zayıf. yetkili kişi, onların başında durması gerekirken arabada oturuyor. diyorum ki "görmediniz mi tahtaları?" adamın umurunda değil. "n'olcak ekeriz" diyor bana. otları toplayıp götürenler falan da yok kesip yollun kenarında bırakıyorlar. rüzgarla o yola dağılıyor. bu temizlik mi diye sorduğumda "bizim işlerim böyle" diyorlar.

    belediye değişince o eski zihniyetin de değiştiğini düşünen biriyim ben. artık şikayetlerin karşılığını bulacağını düşünenlerdenim. umarım haksız çıkmam. umarım babanemin anısına diktiğim 50 fidanın hesabını biri verir.

    video

    edit: fidelerin ekildiği yer yol kenarı evet ama ilerisinde ve gerisinde ağaçlar olan bir yer. öyle rasgele dikilen bir yer değil. ayrıca belediye çalışanlarının burada yaptığı şey fideleri sökmek değil. çimleri biçerken tahta, fide falan demeden kesip gitmesi. ayırca ibb diyince aklına metropol gelmesin. bu şehrin daha dışarda kısımları da var.

    edit2: belediye eğer bana "buraya ekemezsin o yüzden kaldırıyorum" deseydi. bunda bir sıkıtı tabi ki olmazdı. sanrım okuyan arkadaşlar böyle olduğunu düşünmüş. buradaki sıkıntı zaten yol kenarında ağaçların olduğu bir yerde belediye çalışanlarının sorumsuzluğu.

    edit3: belediye fidanları sökmeye gelemedi arkadaşlar. işçiler çimleri keserken etrafındaki fidanları da kesti. burada belediyeyi zan altında bırakmak gibi bir amacım da yok. sıkıntı çalışan işçin sorumsuzluğu.

    edit4: gören 50 tane bina diktim sanacak. 10cm'lik fidanlardan bahsediyoruz burada
  • kafana göre şehirde sana ait olmayan bir yere ağaç dikemezsin. kendi bahçe olur eyvallah. ama ben buraya ağaç diktim banane dokunmayın diye birşey yok.
  • otoyolun kenarına kafasına göre çam ağacı diken birini içeren başlık. asıl rezalet bu bence. eğer diktiğim fideler kaldırılmayacaksa 2000 çam ağacıyla eskişehir yoluna çıkmak üzereyim.
  • başınız sağolsun ama evinizin karşısı diye kafanıza göre fidan dikemezsin dostum. belediyeye talebinizi belirtip izin almanız gerekir. ağaçlar dışında mağdur barındırmayan bir suser beyanı.
  • e madem yeşil alanı ağaçlandırmak yasak, o görevli neden "n'olcak ekeriz" diyor?

    sayın ekrem imamoğlu'nun, hesabını soracağına güvendiğim olay..
  • cahil insan serzenişi. öncelikle kafana göre istediğin yere ağaç dikemezsin. ikincisi, kendi arazin bile olsa yine kafana göre ağaç dikemezsin. arazinin olduğu yerdeki doğal yaşama göre dikmen gerekiyor.

    ayrıca 50 tane çam için çok sağlam bir araziye çökmen gerek. bu olay %99 yalan.
  • reisin ses tonu ile okuyunuz;
    kardeşleriiiim bunların derdi ağaç falan değil, siyaset.
  • yolun dibine ağaç dikiyorsun. bu diktiğin ağaçlar belki sürüş güvenliğini tehlikeye atabilir. vakıflara gidilerek ağaç dikmek en iyisi. senin malın olmayan yere ağaç dikmek ve haklı olduğunu düşünmek. *
  • bu olayi savunanlar ile (bkz: cihangir’deki merdivenlerin griye boyanmasi) olayini elestirenlerin cogunun ayni zihniyetteki insanlar oldugundan o kadar eminim ki...

    cocuk burada belediye ekiplerinin paldir kuldur cimleri bicerken fidanlari da ezdiginden bahsetmis... madem yasak zarar vermeden kokunden toplatilir. izinsiz ekenin tespiti halinde de uyarida bulunur, ceza kesilir.
hesabın var mı? giriş yap