• şimdi size neredeyse birebir aynı olayı farklı bir konumdan aktarıyorum!

    neredeyse herşeyi ile birebir, arada çok az bir fark var, çok şaşırdım ben de başlığı okurken!

    bir süredir avrupa'da bir ülkedeyim. korona nedeniyle de geri dönemiyorum. uzun zamandır da bilgisayar alma niyetim vardı.

    msi bu yeni modelleri çıkarttı. benim de hoşuma gitti ve burda yetkili satıcısından sipariş verdim. msi ge75 10sgs modeli. yani arkadaşın modelinin bir farklısı sadece.

    ürün 27 mayıs 2020'de elime ulaştı. eve geçtim açtım kutuyu kurdum ürünü biraz kurcaladım falan, lan dedim dur bakayım ölü piksel var mı.

    tam da arkadaşın dediği gibi ekranın sağ üst tarafına doğru bir ölü piksel gördüm.

    thy yakinda uçuşları açıyor olduğu için ne yapacağımı düşünmeye başladım.

    burdaki servisini aradım ve durumu anlattım. 7 haziranda ülkeme döneceğim dedim. yetiştirebilir miyiz?

    adamlar durumu mail atmamı söylediler. ekranın fotoğraflarını çekip durumumu özetleyen bir mail attım.

    aynı durumu msı global'de mail attım.

    burdaki servis benim mailime döndü ve cihazı servise teslim edip takip numaramı da mail atmamı istedi.

    cihazı götürmeden bir oyun yükledim azıcık hevesimi alayım dedim oynadım ve servise yola koyuldum.

    aynı gün saat 17:30 gibi jelatini bile çıkmamış bilgisayarı servise verdim.

    servisin asıl mühendislerinin olduğu yer başka bir şehirdeydi ve ürünün orada inceleneceği söylendi. durumu oraya da anlattım ve ilk kargo ile gönderileceğini söylediler.

    neyse çıktım binadan, takip numarasını mail attım ama muhtemelen benimle ilgilenen arkadaşın mesaisi bitmişti cevap gelmedi.

    sabah bir uyandım sabahın 07:03'ünde "1 hafta içinde değişim işlemini tamamlamaya çalışacaklarını" söyleyen bir mail.

    bu arada devam etmeden şunu belirtmeliyim; değişim işleminin işleyişi bana servise gittiğimde anlatıldı. değişime uygun bulunursa doa formu adı verilen bir form verilir size dendi, aldığınız yere gidip ya değiştirir ya da para iadesi alırsınız dendi.
    ben ürünü siparişle getirttiğim için aldığım yeri aradım ve başka ürünün ellerinde olmadığını öğrendim. bu biraz canımı sıktı ama yetişmezse de para iadesi alırım artık ne yapalım deyip ürünü servise verdim.

    devam ediyorum...

    aynı sabah 08:43'de bir mail daha. "durumunuzun aciliyetinden dolayı size form ile zaman kaybettirmek istemiyoruz, cihazınız direkt olarak msı tarafından değiştirilecek, birebir aynı modeli kabul ediyor musunuz? aynısı olursa değişim işlemini daha hızlı sonuçlandırabiliriz" yazıyor. yani adamlar istesem daha üst modeli de verecekler de gerek görmedim hızlı olsun istedim.

    bu arada cidden şaşkınlık içinde kaldım. çünkü az önce belirttiğim gibi bilgisayarın başka bir şehre gitmesi gerekiyordu ve akşam o saatte teslim edilmiş bir bilgisayarın sabahın o saatinde mühendisler tarafından incelenmesini bırakın, ellerine ulaşmış olması bile imkansızdı! yani adamlar sadece benim gönderdiğim fotoğraflarla işlem yapmışlardı! çünkü teslim ettiğim yerde de herhangi bir kontrol yapılmadı direkt bantlanıp bir köşeye kondu!

    29 mayıs tarihinde 16:23'de ise "msi'in değişim cihazını gönderdiğini, korona nedeniyle kargo sürecinin biraz uzayabileceğini" bildiren bir mail daha aldım.

    bu arada küçük bir avrupa ülkesindeyim ve türkiye'de olduğu gibi "tr" kodlu msi ürünü yok burda. buraya özel bir üretim yok anlayacağınız. dolayısıyla ürün "nl" kodu ile hollanda için üretilen ürünlerden ve hollanda'dan geliyor. haftasonu vs. girdi araya, muhtemelen de yarın cihaz elimde olacak.

    arada çok az bir fark var demiştim ya, aslında o sadece model farkıydı. arada uçurum var!
  • son durum: 28 temmuzda ürünü teslim etmiş ve 29unda parayı iade etmişler. parayı kurtarmış olmasına sevindim.

    bykliyden son durumla ilgili güncelleme;

    öncelikle ekşi sözlük ahalisine teşekkür ediyorum. ekşi sözlük’te açılan 1 haziran 2020 msi ve servispoint rezaleti başlığını msi global’e göndermiş ve kendilerini bilgilendirmiştim. hala çözüm beklediğimi, yasal yollara başvuracağımı ifade etmiştim. bugün saat 12.00’de servispoint tarafından arandım. msi global’in değişim ya da iade için onay verdiğini belirttiler. ürünü getirip direkt iade işlemlerini başlatabilirsiniz diye tarafımı bilgilendirdiler. ben de tarafıma kurumsal maillerinden bilgilendirme ve iade hakkinda bilgi vermelerini istedim, maili gönderdiler.

    servispoint tarafıma ulaştığında kendilerine yanlış olan ne varsa hepsini izah ettim. başlık altında yazarların eleştirdiği ne varsa bahsettim. benimle görüşen yetkili bu olay bizim için tecrübe oldu, bizim müşteriyi memnun etmeme gibi bir düşüncemiz yok, haklısınız, yaşadığınız mağduriyet sebebiyle özür dileriz dedi. öyle inanıyorum ki bu başlık ekşi sözlükte açılmasaydı mağduriyetim sürecek ve hukuki olarak olayın çözümünü bekleyecektim. servispoint'in geri adım atmasında ekşi sözlüğün payı büyük diye düşünüyorum. en kısa zamanda ürünü götürüp paramı geri alacağım.

    destek olan herkese çok teşekkür ediyorum.

    özellikle başlığı açtığı için tragosimetri’ye de teşekkür ediyorum. bu iyiliğinizi unutmayacağım. :)

    şu süreçte tabiri caizse elim kolum oldunuz. :)

    mesaj yoluyla destek olan yazarlara da ayriyeten teşekkür ediyorum.

    şu an tatildeyim, istanbul dışındayım. istanbul’a döndüğümde direkt servise gideceğim. cihaz iadesi sonrası bu entry güncellenecektir.

    --------------

    üst edit: saygıdeğer yazar arkadaşlar mesajlarınızı bana değil bykliye gönderin lütfen. çok öneri gelmiş mesaj yoluyla fakat okuyamıyorum yoğunluğumdan dolayı. bykliy konunun muhatabı, ben yalnızca aracı olarak yazdım. teşekkür ederim ilgileriniz için.

    bykliy isimli çaylak arkadaşın ricası üzerine açılan başlıktır efenim.

    ayrıca benim de başıma gelen rezalet için; #103439082

    öncelikle herkese merhabalar. 27.05.2020 tarihinde hepsiburada’dan 17.497tl’ye bir adet msı laptop sipariş ettim.(ürün linki ektedir.) cihaz elime cuma günü ulaştı. ürünün kurulumunu yaparken sağ üst köşede ölü piksel olduğunu tespit ettim, cihazı hemen kutulayıp hepisburada’yı aradım: “ürün elime yeni geçti fakat sağ üst köşede ölü piksel var bu cihazı iade etmek istiyorum veya ürünün değişimi için göndermek istiyorum” dedim. hepsiburada ise biz cihazı alırız, servisine yollarız. servis ne karar verirse onu uygularız dedi. bundan dolayı aldığım bilgisayarı jelatinli halde kullanamadan tekrar paketledim. zaman kaybetmemek için pazartesi günü yani 1 haziran’da msı’in türkiye’deki servisine yani istanbul/mecidiyeköy’deki servispoint’e götürdüm. cihazı bana nasıl ulaştıysa aynı şekilde kutuladım ve teslim ettim, teslim ederken de iade ya da değişim istiyorum diye özellikle belirttim (servisin bana verdiği kağıda bakabilirsiniz).

    1 saat sonra servispoint’te çalışan teknisyen beni arayıp “merhabalar, ekranın sağ üst köşesinde ölü piksel var, cihaz değişimi yapamıyoruz ama isterseniz ekran değişimi yapabiliriz” dedi. ben de yeni aldığım cihaza neden işlem yaptırtayım hata olduğunu kabul ediyorsunuz yeni cihaz neden vermiyorsunuz deyince msı’ın ölü piksel için uyguladığı prosedür bu dedi. ben de cihaza işlem yapmayın, bana vereceğiniz servis kağıdına da hatanın bulunduğuna dair bir ibare koyun çünkü olayı mahkemeye taşıyacağım dedim ve gidip servis kağıdı ile cihazımı teslim aldım.

    msı firma olarak türkiye’de bulunmadığı için msı global’e de internet üzerinden yaşadığım sıkıntıyı anlattım. msı global garanti şartlarının ülkelere göre farklılık gösterebileceğini tarafıma bildirdi. yani buradan sorumluluğun tamamen servispoint’e ait olduğu anlaşılıyor fakat servispoint çalışanları bana msı’ın böyle bir politikaya sahip olduğunu söylemişlerdi. eğer gerçekten böyle olsaydı msı global tarafından bana bilgi verilmesi gerekmez miydi? haliyle tarafıma sundukları msı’ın ölü piksel politikası var vs. söylemlerinin yersiz olduğu açık. msı global’in söylediğini servispoint yalanlıyor, servispoint’in söylediğinden ise görülüyor ki msı global’in haberi yok.

    internette yaptığım araştırma neticesinde ölü piksel bulunan televizyon, monitör, bilgisayar vb. teknoloji ürünleri ayıplı mal kategorisinde ele alınıyor. yani kanunen servispoint’in tarafıma iade ya da değişim yapması zorunluydu. fakat hiç kale almayarak cihazı teslim ettiler. kendilerine daha önce benzer durumların yaşanmış olduğunu ve hukuk bağlamında emsal kararların varlığından bahsettim. servis çalışanları ise sadece dinleyip politika dediler. bu tavırlarıyla, yani siz 30 milyarlık bilgisayar da alsanız “piksel politikası” gereği ayıplı ürün gönderebiliriz ve ürün böyle çıkarsa da yeni aldığınız bilgisayarınızda işlem yapar ve ekranınızı değiştiririz ama yeni bilgisayarı size asla vermeyiz demek istiyorlar sanırım. “hizmette doğru nokta” sloganıyla hizmet verdiğini zanneden servispoint’in ürün için vurdumduymaz tavırları ise doğru veya yanlış noktada oldukları konusunda hepimize fikir verir umarım.

    şimdi 17 bin tl para ödüyorsunuz ve aldığınız cihaz kusurlu/ayıplı çıkıyor. dünyada oyun tutkunları tarafından sıkça tercih edilen ve kurumsal kimliğe sahip olduğunu iddia eden msı firması ve türkiye’deki servis hizmetini sağlayan firma ise kusurlu/ayıplı ürünün arkasında durmuyor. süreç içerisinde hukuki açıdan hakkımı arayacağım. böyle bir rezaleti yaşattıkları için msı firmasını tekrar tercih etmeyeceğim. fakat bu rezaletin duyulması için ve başkalarının da benzer sebeplerle mağdur olmaması için burada başlık açılmasının gerektiğini düşündüm.

    ürün linki

    ek1: servispoint raporu: (bazı kısımlar sansürlenmiştir.) https://i.imgyukle.com/2020/06/02/yua40q.jpg

    ek2: msı global’in cevabı: https://i.imgyukle.com/2020/06/02/yuabks.png

    bykliyin servispoint başlığındaki entrysi: #108204644

    edit: mod arkadaşlar başlığı haziran olarak düzeltirse sevinirim.
  • öncelikle geçmiş olsun. peşini bırakmayın ve size gönderilen ayıplı malı değişene kadar uğraşın. verdiğiniz para öyle kolay kolay hiç edilecek bir para değil.

    ikinci olarak da türkiye'de bütün oyun severlerin kabusu olan monitör satın almak mevzusuyla alakalı bazı tecrübelerimi aktarmak istiyorum. almaya niyetliyseniz işinize yarayacaktır bu bilgiler.

    3 sene önce 32", kavisli ve 144 hz bir monitör alma aşkıyla siteleri gezmeye başladım. bulabildiğim en uygun fiyatlı ve yüksek puanlı monitör benq markaydı, internetten verdim siparişi, geldi monitör. hevesle açtım kurdum ve gözümün önünde, ekranın tam ortasında yan yana iki tane, sol sağ köşelerde de birer tane olmak üzere dört adet ölü piksel olduğunu gördüm. direkt firmayı aradım. anlattım durumu. hiç sektirmeden, anında cevap verdiler:

    "anlıyorum beyefendi, türkiye'de herhangi bir monitörün kusurlu kabul edilebilmesi için en az altı tane ölü piksel olması gerekiyor. beş adete kadar normal sayılıyor. dolayısıyla ürüne değişim yapmamız mümkün değil."

    ben tabi kem küm ettim, nasıl olur, öyle şey mi olur derken kadın beni yetkili birine bağladı. otuz yaşlarında bir eleman telefonu açtı, açık şekilde "abi türkiye'de monitör alırken bunu kabul etmen lazım, istediğin yere şikayet et, yasal olarak hiçbir şey iddia edemezsin." dedi.

    sorunu nasıl çözdüğümü ve sonraki süreci de anlatayım.

    sorunun çözümü tam olarak yalan dolan atıp adamları alenen tehdit etmemle gerçekleşti. baktım adam benle açık açık yasaları filan konuşuyor, insan gibi nezaketle konuştuğum için atar gider yapıyor, tamam dedim, siz bilirsiniz. ben şurada şu pozisyonda çalışıyorum. beni mağdur ederseniz başınızı ağrıtırım, denemesi bedava... aslı astarı da yok söylediklerimin. son kurşunumu attım. tutmasaydı paşa paşa kabul edecektim durumu ama çok şükür yediler. geri vites yapma şekilleri cidden zavallıcaydı, saniyesinde ürünü değişelim dediler. ben de dedim ki kardeşim, ürünü değişmeye değişin de bana gönderdiğiniz ürünü test edecek misiniz? test yapamıyoruz, ürün depodan geliyor, kargoya gidiyor, zaten ürünü açmamız yasak gibi mantıksız laflar ettiler. ben de dedim ki göndereceğiniz ürün de ölü pikselli çıkarsa ne yapacağız? ben elimde 32" eşek gibi ağır monitörle kargo kargo gezemem. ölü pikselsiz ürün çıkana kadar sizinle mi uğraşayım? iade alın ürünü, paramı da bana geri gönderin... 2 gün içerisinde ürünü iade alıp paramı geri yatırdılar. firma ismi vermiyorum. sebebini de aşağıda açıkladım.

    anlayacağınız, tehdit etmeseydim elimde patlayacaktı dört ölü pikselli ürün ve hak filan da arayamayacaktım. arasan ne? bir dünya uğraşacaksın...

    sonraki süreçte baya araştırma yaptım ve (her zamanki gibi) türkiye'ye gönderilen ürünlerin genelde ölü pikselli olduğu kanaatine vardım. kalburüstü ürünler avrupaya gidiyor, geri kalanını bizimki gibi ülkelere gönderiyorlar. bulabildiğim bütün monitörlerin satıcı firmalarını arayıp politikalarını öğrenmeye çalıştım. hepsi ağız birliği yapmış şekilde test yapamayacaklarını, 6 taneye kadar yasal olarak kusursuz sayıldığını filan anlattı. tüm firmalar aynı yani, tek bir firmaya özgü değil mevzu. teknosaya gittim, mağazada bile test yapamayacaklarını söylediler. birkaç tanesi bana siz ürünü alın, kusurlu çıkarsa getirin değişelim dediler. sadece vatan bilgisayar bana "mağazamıza gelin, ürünü test edip öyle teslim edelim, internetten satışlarda bunu yapamıyoruz ama mağazadaysanız yaparız" dedi. ben de gittim topkapı vatandan aldım monitörü. hala aynı politikaları var mı bilmiyorum.

    bu kadar uğraştım da ne oldu? 2 sene dolduktan ve garanti bittikten sonra ekranda farklı farklı zamanlarda toplam dört adet ölü piksel çıktı :) şaka gibi. şimdi hiç takmıyorum gerçi, farkında bile değilim ama gözünüze çarpınca da çok gıcık ediyor insanı. yapacak bir şey yok.

    uzun lafın kısası, bizimki gibi ülkelerde monitör satın alacaksanız internetten almayın, kesinlikle ama kesinlikle test etmenize izin veren yerlerden, bizzat mağazaya gidip elinizle teslim alabileceğiniz yerlerden satın alın. aksi takdirde hiçbir şey iddia edemiyorsunuz. yapabileceğiniz tek şey iade etmek oluyor ki o bile büyük problem haline gelebilir. kargoda başına bir şey gelse sorumluluk kabul etmeyecekler...

    hele hele gamer laptop gibi eşek yüküyle para ödediğiniz bir ürünü internetten alıp, açıp ekranına bakmadan parayı vermek gibi bir hatayı asla yapmayın. msi dandik bir marka değil, gamer ürünlerde güvenilir ürünler üreten bir marka ama dediğim gibi, hafif kusurlu ürünler genelde türkiye'ye gönderiliyor.

    edit: bazı arkadaşlardan türkiye'ye gönderilen ürünler ile alakalı yorumlar alıyorum. bazı arkadaşlar da neden tüketici heyetine gitmedin yazmış. topluca bir cevap olsun bu edit.

    tüketici heyetine gitmedim çünkü uğraşmak ve zaman kaybetmek istemedim, yoksa böyle bir hakkım olduğunu biliyorum, ayrıca ürünü 14 gün içinde iade edebileceğimi de biliyorum. tüketici heyetinden karar çıkana ve bu firma gereğini yapana kadar aylar yıllar geçecek. ben işimi 2 günde halletmeyi seven bir insanım, blöf yaparak halledebildiğime de gayet mutluyum. bir daha bu tür ürünleri asla internetten almam, blöf yap, yemezlerse tüketici heyetine git filan, hiç uğraşmam.

    türkiye'ye gönderilen elektronik ürünlerin "kabul edilebilir oranda kusurlu" olduğuna inanmayan arkadaşlara da yıllardır tecrübe ettiklerim içinden şöyle bir örnek vereyim: i5 8600k işlemcim var ve yabancı forumlara çok bakınırım. avrupalılar ağız birliği yapmış şekilde bu işlemcinin 5 ghz seviyesine kolaylıkla o.c. yapılabildiğini söylüyor. youtuberlar da aynı şekilde. asus rog anakartım var, üzerindeki japon kapasitörler sizin bile voltajınızı regüle edebilir, ayrıca kasamda 5 adet fana sahip olmama ve işlemciye 240cc sıvı soğutma takmış olmama rağmen 4.7 ghz barajını geçemedim. 4.8 ghz yaptığım anda sistem açılmıyor. sebep? türkiye'ye gönderilen işlemciler en üst kalite değil, kabul edilebilir oranda kusurlu olanlar. avrupadaki kullanıcıların bu işlemcilerde sıvı soğutma kullanmadan, standart kapasitörler ile bile 4.9 - 5 ghz'i görebildiğini defalarca kez okumuşluğum var. denemesi bedava arkadaşlar, inanmayanlar kendi araştırmalarını, testlerini yapabilir. (blöf yaptım lan, denemeyin:)
  • aslında servis rezaletinden çok ülkenin tüketici yasaları rezaleti olarak bakmak lazım olaya.

    arada bazı entry'lerde bahsedilmiş, 6 piksele kadar ayıplı sayılmadığını paylaşmış firmalar, muhtemelen yasal olarak böyle bir hakları olduğunu için hepsi ağız birliği etmişçesine aynı şeyi söylemiş ama mevcut yasalar ile 17.000 tl. verip ölü pikselli cihazı yasal olarak kabullenmek zorunda kalmak büyük ibnelik.
  • 10/100 rezalet, öncelik hepsiburada'da, aynı malı amazondan alsanız direkt iade almışlardı sorgusuz sualsiz..
  • rezalet gibi bir rezalettir.

    zamaninda bir tanidigin oglu icin msi alip gondermistik turkiye'ye. boyle okuz gibi bir makineydi klavyesi rgb, palm rest bolgesi genis.. o zamandan beri aklimin bir kenarinda msi kalmistir hayvansi laptop almak istersem.

    buradaki vaka turkiye'deki tutumlarini alakadar ediyor ama genel olarak markanin guvenilirligini zedeledigi icin umarim uzun vadede msi global bu vakayi dikkate alir.

    adam laptop almis tadini cikartamamis. ke$ke basina boyle bir sey gelmeseydi de keyifle takilabilseydin. uzuldum panpa

    servis calisanlarina da cok kizmayin, onlar kafalarina gore inisiyatif alip islem yapamazlar. patronlarinin koydugu kurallar neyse o.

    olay mahkemede cozulur.
  • öncelikle çok geçmiş olsun. benim de aklımda oyun bilgisayar markası olarak tek marka msi'dı, başına geleni duyunca direkt vazgeçtim. hem 17 bin tl para vericem hem de ayıplı mal satıp ürünü değiştirmeyecekler... direkt sildim defterden, ömür boyu işim olmaz böyle dolandırıcılarla. giderim paşa paşa monster alırım ya da itopya'dan falan masaüstü toplarım, en azından ürünlerinin arkasında duruyorlar.

    twitter'da da servispoint'i etiketleyerek falan ifşa et. ne kadar insan duyarsa o kadar kişiyi benzer durumlardan kurtarmış olursun.
  • daha onceleri olu piksel oraninda yasal bir prosedur var diye hatirliyorum
    15 " ekran --> 2 nokta oku piksel,
    13 " ekran 1 nokta olu piksel,
    yok 2 tane ayni sirada olu piksel cart curt olunca iade aliyorlardi.

    ama sonra bu yonerge(kanun, khk ne deniyorsa) yururlukten kalkti, 1 tane bile olsa mahkemeler ayipli mal olarak kabul ediyor.

    ama sanirim cakal servisler gelen bu guncellemeyi almayip 2000 li yillardan kalma prosedurleri kabul ediyor.

    soyle bir yazi var ,
    tik tik
  • bugün uplamayan yarın uplanır diyerek uplıyorum.
  • türkiyedeki firmaların yüzde doksanının böyle durumlarda çalışma prensibi "benden daha güçlü bir kurum kulağımı çekerse, ancak o zaman hakkını veririm" şeklinde. resmen bu şekilde bir aşağılanmayı kendilerine layık görüyorlar. zorla 17 bin liralık ayıplı ürünü kakalamaya çalışmak nedir.
    sanki ülkede herkes birbirinden hıncını, intikamını alır gibi iş yapıyor.
hesabın var mı? giriş yap