• bugün iş sebebi ile seyahat ederken şahit olduğum rezalettir.

    uçak izmir'den planlanan saatte sorunsuz bir şekilde havalandı. havalandıktan bir süre sonra ekonomi bölümünde bir hostes ön taraftan, diğer hostes arka taraftan olacak şekilde yemek servisi yapmaya başladılar ancak benim oturduğum sıraya geldiklerinde kabin amiri uçağın ön tarafından gelerek hostesin kulağına bir şeyler fısıldadı. hostes "tamam amirim" diyerek tezgahı toplayıp gitti. *

    daha sonra kabin amiri anons yaparak uçağın iniş hazırlığı için yemek servisini sonlandırdıklarını söyledi. benim oturduğum sıranın 2 sıra arkasındaki kadın duruma tepki gösterdi ama hostesler sadece "bizim yapabileceğimiz bir şey yok, size yardımı olmaya çalışacağız" tarzında şeyler söyleyerek geçiştirdiler.

    işin rezalet kısmı, türk hava yolları yaklaşık 30 yolcudan bilet içinde ücretini aldığı yemeği vermemiş oldu. koskoca thy dersin ama iç hat uçuşunda bile uçağın ne kadar havada kalacağını, havada servis için yeterli zamanın olup olmadığını dahi düşünemeyen amatörler tarafından işletiliyor.

    servisleri yapılan yolcular yemeklerini yerken biz de sessiz sessiz izledik, ne yapalım.. *

    edit: dert sikiciler gelmiş hemen. arkadaşlar ben de farkındayım 30 dakikada kimsenin açlıktan ölmeyeceğinin. buradaki sorun, türk hava yollarının bilet ücreti içinde yemeğin ücretini almasına rağmen havadayken bu hizmeti veremeyecek kadar plansız olması. açlıktan ölmezsin, iban at diyenler günlük hayatta restorana gidip yemek yemeden para ödeyen tipler heralde.
  • önden satın alan kişilere öncelik verilseydi yaşanmazdı bu rezalet.

    hoş 1 saatlik uçuş için sipariş vermek saçma. inince ye, kalkmadan ye.
  • allah böyle yolcudan korusun. çalışanların da işi zor..
  • 45-50dakikalik ucusta yemek servisi yapilmasi anlamsiz zaten, ucak kalkar kalkmaz alel acele basliyorlar servise, iki lokma aliyorsun, atik copleri toplamaya basliyorlar sonra, bu ornekte de birak toplama kismini, herkese tam olarak dagitmaya bile vakit kalmamis.

    1 saatin altindaki ucuslarda yemek servisi anlamsiz, karnin acsa zaten boarding oncesi minimum 30-45dk zaman oluyor, oturur rahat rahat yersin.

    rezillik bence thy'nin servisini yetistirememesi degil, kisacik mesafede yemek servisi yapiyoruz diye triplere girmesidir.
  • izmir istanbul uçuş süresinde yemek servis edilebilir. beceriksiz hostes ve işgüzar amirin yolculara yaptığı haksızlıktır. altı üstü tost veriyorsun 30 saniyede kalan 2 sıraya verip sonra çöp toplamaya gidebilirsin. işte bunlar hep amirin kompleksinden. hep söylerim hizmet işini egosuna yediremeyenler bu işi yapmasın.
  • oysaki o 1 saatlik uçuşta sizin karnınızı doyurmak için fazladan 2 tur atmalıydı havada, paşam üzerine çayını içmeliydi.

    hava şartları dahilinde eklediğin topladığın 1 saatlik bir uçuş bu belki daha kısa, havada oluşacak bir aksaklık yüzünden olabilecek olağan bir durumdur 1/10 rezalet.
  • bir hizmet veriliyorsa herkese eşit şekilde verilmeli. evet bence de yarım saat yada kırk beş dk lık uçuş için yemek servisine gerek yok. ama başlandıysa ve bu inişe geçiliyor diyip yarıda kesiliyorsa haksızlık bu. hostesler tarafından planlama uçuş süresine göre hızlı bir şekilde yapılmalıydı.
  • buradaki olay hak yenmesidir. rezalettir.
  • amir:şu adama sıra gelince tezgahı toplayıp geri dönün.
    hostes:tamam amirim.
  • yillarca izmir-istanbul arasi uçuş yapmak zorunda kaldim. mesai bitimine az bir zaman kala uçuşa da yetişebilecek bir süre de çıkmaya izin verdiğinde ve erken gitsek bile havaalani yeme-içme fiyatlari yüzünden biseyler yemeden aç aç dönerdik bazen , o zamanlarda beğenmediğiniz ve laf ettiğiniz yemek bizim için çok iyi olurdu.. yani herkes sizin gibi zengin olmayabilir, yemek yememiş/yiyememis de olabilir.
    rezalettir, ayrim yapilmadan herkese ayni hizmet sunulmalidir. en azindan küçük paketler yapilir, sonradan yemeleri için verilebilirdi.
hesabın var mı? giriş yap