• bir an için ilkokul yıllarıma dönmeme sebep olan revizyondur.

    hürriyet'in konuyla ilgili haberinden bir bölümü olduğu gibi yazıyorum: "erdoğan, sekiz ismi kabine dışında bıraktı. 10 bakan yerini korurken, altı bakanın da yeri değişti. kabineye dokuz yeni isim girdi. bakan sayısı bir artmış oldu. hükümetteki kadın bakan sayısı da ikiye çıktı."

    hmmm... şimdi şuna a desek, bu da b olsa, ali'nin aldığı yumurtaların üç bölü beşi de yolda gelirken kırıldığına göre... yok ya, çözemedim gitti valla...

    http://www.hurriyet.com.tr/…em/11561442.asp?gid=229
  • hocam nerede gorev verirse oynarim felsefesiyle atanmis bakanlarin icinde bulundugu hede.
  • sadece isimlerin değiştiği kafaların aynı kalması olasılığının %100 olduğu revizyondur.
  • kadın bakan sayısını % 100 arttıran kabine revizyonudur.

    (bkz: milli eğitim bakanı nimet çubukçu)
    (bkz: devlet bakanı selma kavaf)

    (bkz: birken iki olabilen ikiyken sıfır da olabilir)
  • hüseyin çelik'in alınmasının ardından bundan böyle 1 mayıs aynı zamanda öğretmen bayramı olarak da kutlanacakmış bu revizyondan sonra.
  • ben demistim demeyi sevmem ama ben demistim revizyonudur adıma,
    açıkcası bülent arınç'tan sonra dilimi ısırmama sebep olan reziyondur diğer yanından da.
    o değil de bir bulent arinc vardi ne oldu ona diyenlere işte geldim burdayım ben bu işte ustayım diyerek gelmiştir.

    (bkz: kabine revizyonu/@soloz)
    (bkz: mehmet ali şahin/@soloz)
  • cemil çiçek ve hüseyin çelik'in de kapının önüne koyulduğu revizyon.

    düzeltme: pardon sadece kapılar değişmiş.
  • geçen kabinede bir olan kadın bakan sayısını ikiye çıkarmış revizyondur.

    vay be! revizyon diye ben buna derim işte!
  • bakanlar kurulu, devletin görevlerini yerine getirmesini sağlayan, başbakan ve bakanlardan oluşan yetkili organdır. *

    en başta belirtmek gerekir ki, bakan sayısı bu revizyon sonrasında 26'dan 27'ye yukselmiştir.

    kabine dışı kalan eski bakanlar şu şekildedir,

    hilmi güler; eski enerji ve tabii kaynaklar bakanı, akp ordu milletvekili. 29 mart 2009 yerel seçimlerde ordu belediye başkanlığını dsp kazanmıştır.

    mehmet ali şahin ; eski adalet bakanı, akp antalya milletvekili. seçimlerden önce antalya'daki konuşmasında, seçeceğiniz belediye başkanın ankarayla uyumlu olması gerekir diyerekten, halkı tehdit etmiştir kendisi. 29 mart 2009 yerel seçimlerde antalya büyükşehir belediye başkanlığını chp kazanmıştır.

    kürşat tüzmen; eski devlet bakanı, akp mersin milletvekili. 29 mart 2009 yerel seçimlerde mersin belediye başkanlığını chp kazanmıştır.

    hüseyin çelik ; eski milli eğitim bakanı, akp van milletvekili. 29 mart 2009 yerel seçimlerde van belediye başkanlığını dtp kazanmıştır.

    kemal unakıtan ; eski maliye bakanı, akp eskişehir milletvekili. 29 mart 2009 yerel seçimlerde eskişehir büyükşehir belediye başkanlığını dsp kazanmıştır.

    murat başesgioğlu ; eski devlet bakanı, akp istanbul milletvekili.

    said yazıcıoğlu ; eski devlet bakanı, akp ankara milletvekili.

    nazım ekren ; eski ekonomiden sorumlu devlet bakanı, akp istanbul milletvekili.

    kabineye eklenen yeni isimler ise,

    bülent arınç ; devlet bakanı ve başbakan yardımcısı. akp manisa milletvekili.

    sadullah ergin ; adalet bakanı. akp hatay milletvekili. hatay belediye başkanlığı, akp'nin akdeniz kıyılarında kazandığı tek belediye başkanlığıdır.

    nihat ergün ; sanayi bakanı. akp kocaeli milletvekili. 29 mart 2009 yerel seçimlerde kocaeli belediye başkanlığını ciddi bir oyla akp kazanmıştır.

    selma aliye kavaf ; devlet bakanı. akp denizlimilletvekili. 29 mart 2009 yerel seçimlerde denizli belediye başkanlığını akp kazanmıştır.

    mustafa demir ; bayındırlık bakanı. akp samsun milletvekili. 29 mart 2009 yerel seçimlerde samsun büyükşehir belediye başkanlığını yüzde 50'ye yakın oyla akp kazanmıştır.

    cevdet yılmaz ; devlet bakanı. akp bingöl milletvekili. bingöl, akp'nin dtp'yi geçip belediye başkanlığını aldığı illerden biridir.

    taner yıldız ; enerji bakanı. akp kayseri milletvekili. 29 mart 2009 yerel seçimlerde kayseri büyükşehir belediye başkanlığını akp kazanmıştır.

    ömer dinçer ; çalışma bakanı. akp istanbul milletvekili.

    ahmet davutoğlu ; dışişleri bakanı. milletvekili olmayıp daha önce başbakanlık dış politika danışmanlığı ve buyukelçilik görevlerinde bulunmuştur.

    sözün özü şudur efendiler, kabine dışı kalan 8 bakandan 5'i memleketlerindeki belediye başkanlıkları diğer partilere kaptırmışlardır. gerisi kalan üç bakandan ikisi istanbullu diğeri de ankaralıdır.

    bunun aksine ise, kabineye giren 9 bakandan 6'sının memleketinde akp belediye başkanlığını alırken, geriye kalanlardan birisinin memleketi istanbuldur. zaten bir bakan meclis dışından gelmiştir. geriye kalan kişi ise bülent arınç 'tır.

    şimdi biri bana açıklayabilir mi ki, bu revizyonun türkiyeme ne yararı olacaktır. devletin görevlerini yerine getirmekle yükümlü bir kabinede, bu değişim kimlere nasıl fayda sağlayacaktır.
  • çok bir şeyi değiştirmemekle beraber, maliye bakanlığı ve milli eğitim bakanlığı konusunda mutlu etmiş revizyondur. mutluluğun sebebi gelenlerin iyi olması değil elbet, gidenlerdir.
    öte yandan, açıklama sonrası atv'yi izlerken içim sızladı. sabah gazetesi yazarlarından bir abimiz, yüce türk büyüğü tayyip'in yaptığı müthiş değişikliği anlatıyordu. hani neredeyse, başbakan bu açıklamadan sonra bu yazarımızın suratına tükürse, "evet, tam da beklenen ve gerekli bir tükürük; zira yüzümün orasında bir pislik vardı" diyecek...
hesabın var mı? giriş yap