• sosyolojik bir realite. çünkü bazı avanakların onları umursadığı gibi türbanlılar onları umursamıyor. başkasını düşünmüyorlar. sadece kendi ruhban kralları ve gırtlakları var.
    beyin özürlü liberal solcuların özgürlük adına savunduğu türbanın simgelediği siyasal islam, güçlenir güçlenmez ilk fırsatta o liberalleri sildi. konuşmayı yazmayı yasakladı, ülkeyi imam hatip çöplüğüne çevirdi, soygun sistemini kurdu, sokaklara silahlı yobaz timleri saldı. dinciliğe verdiğin taviz karşılıklı anlayış olarak değil, faşizm olarak döner anlayın artık. dincilik mağduriyetle değil işte bu serbestlikle büyür.
  • 1 mayısa katılanlar türbanlıları umursuyormuş. kendi bile inanmıyorsun buna. iş-işçi falan 2. planda. 1 mayıs bir ideolojinin bayramıdır. o ideolojinin de türbanla arasının nasıl olduğu malum.
  • her eylemi ideolojik olgularla bağdaştırmanız hz tayyip babanızdan kaynaklanıyor galiba.
    bırakın bu işleri de insani olarak düşünün biraz. provakasyona gelmeyin. gaza getirmeye çalışanları ifşa edin. yavaş yavaş azalırlar. hak, aynı şartlarda görev yapan herkese aittir.

    bırakın türban taktın takmadın goy goyunu. insan hakkı arıyoruz. insan bakın insan.

    sınıf ayrımı gazına gelmeyin. bu ülke sağ-sol muhabbetine neler geçirdi. türban dalgasına aynısı yapıyorlar.
  • çoğunluğunun sınıf bilincinden yoksun olmasının sonucudur.
  • genellemeci bir önermedir. 1 mayısa katılmasa da destek veren, sınıf mücadelesine saygı duyan, hatta sosyalizmin doğru bir yönetim şekli olduğuna inanan başörtülü tanıdıklarım vardır. bu kişiler kürt olmadıkları halde haksızlığa karşı duruşlarını beğendikleri için hdp'ye oy verirler ayrıca. başörtülülerin veya genel olarak müslümanların sosyalist ideolojiyle ilişkisinin sıkıntılı olduğunu ima eden entryler genelleme açısından bazı verilere dayansalar da bu doğru bir iddia sayılmaz. çünkü düşünsel olarak islam ve sosyalizmi yakın gören, kapitalizme karşı çıkma paydasında, emek mücadelesi paydasında ortak doğrulara inanan müslümanlar da vardır. türkiye'de örneğin sünni ve dindar kesimde ali şeriati okuyup bazı söylemlerini eleştirse de genel olarak düşüncelerine katılan insanlar mevcuttur.
  • 1 mayıs işçi bayramı/günü olmaktan çıkmış sol/sosyalist gurupların gövde gösterisi ,devlet aleyhine bir propaganda aracı olmuştur.

    katılanların büyük çoğunluğu öğrenci ve işsizler dir.

    bazı kamu sendikaları ise göstermelik program yaparlar.

    işçinin /emekçinin böyle bir derdi de yoktur
  • yok değildir ama az. türk kadınının çoğunluğunun güçsüz ve yıldırılmış olmasının bir sonucu. tekstil firmalarında, makina başında gözlerini çürüten veya yıllardır istediği işi dini görüşü dolayısıyla edinemeyip şimdilerde bulan müslüman işçi kadının da bayramıdır. tüm sıfatlarınına ek "işçi" sıfatını da barındıran herkesin bayramıdır. artık ülkemizde de bayram havasında kutlanmasını diliyorum. insanımız mutlulukları, bayramları da kendine hak görmeli. yaşama şeklini tölere etmeyi, birlikte yapılan kutlamaları unutmuş bir millet olduk. hep acı hep kavga olmaz. hele ki kadınsan yüreğin dayanmaz. birilerinin elinde silah ve çakı ile selfi paylaşıp farklı görüşteki insanları hayatları ile tehdit eden kitleyi temizlemeli artık.
hesabın var mı? giriş yap