• olay'ın nerede gerçekleştiğini tam olarak yazmak mümkün değil herifler çünkü çete olmuşlar. herkes farklı yerlerde görevini icra etmiş.

    --- spoiler ---

    fakat olayın büyüğü bu bilgisayar mühendisi arkadaşta, muzaffer safa y. isimli henüz 19 yaşında ki bu çocuk şuan hong kong poly üniversitesi 1. sınıf öğrencisi imiş. hem de bilgisayar mühendisliği..

    bitmedi,

    herifin çin'de düzenlenmiş bir yarışma da ''en iyi yazılımcı'' ödülü de var. fakat rivayetlere göre, herifin babasının 300 bin tl kumar borcu var imiş, oda bu düzenli hayatı bırakıp dolandırıcılığa sarmış. galiba kumar borcunu kapatınca geriye kalanı istemeden kazandılar.

    her neyse, bir vatandaşın polis merkezine gidip, ''yahu benim kredi kartı bilgilerim ile alışveriş yapılmış'' demesiyle operasyon başlatılıyor. bu muzaffer safa kişisi gözaltına alınıyor, ankara havalimanı'nda..

    phishing * yöntemi ile bilmem kaç bin kişinin bilgilerini kopyalayarak alışverişler yapılmış, ürünler alınıp satılmış.. yakalandığında ise 150 bin kişiye ait daha kullanılmamış bilgiler bulunmuş.
    --- spoiler ---

    buradan detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz

    (bkz: phishing)

    edit: yazım yanlışı
hesabın var mı? giriş yap