4 entry daha
  • kesinlikle iyi bir projedir.

    keşke elimizdeki yetişmiş olan iyi yazılımcıları tutabilsek.

    ancak adamlar gitmek istiyorlarsa silah zoru ile mi tutacaksın?

    mecburen kaybolan nitelikli işgücünü ikame edeceksin.

    gönül ister ki, tamamen demokratik, laik, ekonomisi güçlü ve herkesin huzur içinde yaşadığı bir ülkede herkes mutlu mesut biçimde mesleğini icra etsin ancak biliyorsunuz işte durumları.

    ben falanca siyasi partiyi, filanca cumhurbaşkanını falan düşünmüyorum.

    ben büyük önder mustafa kemal atatürk'ün kurduğu ve kıyamete kadar varlığını sürdürecek olan türkiye cumhuriyetini düşünüyorum.

    yoksa partiler, cumhurbaşkanları, bakanlar falan gelir geçer.
  • 1 milyon yazılımcı 80 kişide 1 kişi demek. bu bile bu projenin nasıl bir hayali ihracat olduğunun göstergesi, kim bilir hangi yandaş firmalar ne büyük ödenekler alacaklar bu sayede.
    sen elindekini tuttunda 1 milyon yeni yazılımcın eksik kaldı.
  • tüm parayı inşaata gömdükten sonra, çıkış yolu aramak..
  • bı karar verin artık ara eleman mi olacagiz, yazılımcı mi olacagiz dedigimdir.
  • yazılımcı öyle patates gibi yetiştirilemiyor malesef. 1 milyon yazılımcı değil de, ekrana "hello world " yazdırmayı başarmış 1 milyon gencimiz var demek daha doğru.
  • proje açısından bakarsan iyidir. herkes yazılım öğrensin. bundan yana sıkıntı yok. peki insanlar bu eğitimleri bitirince ne olacak?

    udemy üzerinden eğitim sertifikası alanları kim güvenip işe alıyor acaba? udacity gibi (ki onların ödevleri de githubta bulunabiliyor ya , neyse) bir sistem kurulup , gerçek uzmanlar tarafından yaptığınız projelerin kontrol edileceği bir yapı kurulmazsa, hiç kimsede bir güven oluşturmaz.

    bu sertifika sizin iyi bir eğitim aldğınız anlamına gelmez. sadece bir şekilde videoların sonuna kadar geldiğiniz anlamına gelir ki , vakit kaybından başka bir şey değil. ha ben yazılımcı olacağım diyen adama youtube'ta da kaynak çok. yeter ki içinde olsun.
  • amk niye herşeyden hep bir milyon tane ihtiyaç duyuyoruz. (bkz: hedef bir milyon amatör denizci)
  • bu corana, sokağa çıkma yasağı hasebiyle sabahtan akşama tv ve nete mahkum edilmiş çocuklarımızı iice mala çevirecek geçtim yazılımcı olmayı. günde 1 saat olsun izin verin ya lütfen..
  • sonunda kendi alanımda bir konu hakkında yorum yapacağım:

    o iş öyle olmaz.

    daha uzun yazacak olursam. hep bir bill gates, mark zuckerberg, steve jobs bak üniversite bile okumadı, demek ki 4 yıl okumaya gerek yok gibi bir algı var. evet avrupada, türkiyede 4 yıl okumayanı adam yerine pek koymuyorlar ama abd'de özel yetenekli tipler 4 yıl okumasa da büyük şirketlerde iyi iş bulabiliyor.

    ama şimdi gelelim olayın aslına.
    mark zuckerberg: sat 1600/1600, bizde üniversite sınavında ilk 300 e girmeye denk geliyor.
    bill gates: sat 1590/1600, bizde üniversite sınavında ilk 1000 e girmeye denk geliyor.
    paul allen: sat 1600/1600
    steve jobs: act 32 (it places you in the top 97th percentile nationally out of the 2 million test takers of the act entrance exam)

    evet dahi sayılacak tipler üniversiteye gitmese de güzel işler çıkarabiliyor.
    ama o iş öyle olmaz.
140 entry daha
hesabın var mı? giriş yap