• doğayı sevdikleri için değil, para kalmadığı için yapıyorlar. çaktırmadan yeni kaynak yaratıyorlar. ağaç ve doğa sevgisi olsa her yer beton olmazdı.

    edit: "o kadar kuruştan ne olacak yha..." diyenlere gelsin
  • örneğin abd'de gayet de bedavaya kağıt poşetler kullanılıyor...

    madem amaç çevreyi korumak, poşet güncellemesi bu şekilde yapılarak tüketici de gözetilebilirdi.

    kimse bana çevre duyarlılığı kasmasın, olay gayet de paradır.
  • almayın aldırmayın diyen üstün zekalıları ortaya çıkaran değişiklik.

    amaç zaten almaman, almadın diye kim niye geri adım atsın?

    edit: hala mesajlar geliyor. almazsan vergi geliri elde edemeyecekler diye. deli misiniz siz? otomotivden %100'den fazla vergi aliniyor, neredeyse her seyin otv'si var, ustune ustluk telsiz vergisi vs. gibi abuk subuk ekstra vergiler var. siz de diyorsunuz ki vergi toplamak icin posetler ucretli oldu. posetten vergi toplamasa bile kol gibi vergiler gecirilmis, sesiniz cikmiyor, buna mi muhtac devlet gibi geliyor size? deneydeki kurbaga gibisiniz. araclarin fiyati sonsuza kadar yukselsin kimse gikini cikarmiyor, anca bedava olan bir sey para ile satilmaya baslaninca kaldiriyorsunuz kafayi.
  • -seni çöpe atacağım poşete yazık.
    serdar ortaç (2010)

    serdar reis 2019’da olacakları görmüş, 2010’dan. tedbirinizi alın demiş bu dizeler ile.
  • kendim gayet çevreci, çöplerimi karton kağıt/plastik/besin/pil vs diye bin gruba ayıran biri olarak saçmalık olduğunu düşünüyorum. çünkü hepimizin bildiği gibi çevrenin korunması falan hikaye, tamamen gelir kapısı olarak kullanılacak bir durum. zira, eğer ki çevreyi koruma niyeti olsa, öncelikle pet şişe geri dönüşümü, hali hazırda varolan plastik atıkların toplanması gibi bu konuda zaten varolan projelere destek verilse daha mantıklı olurdu.

    bir diğer olaysa, alınan para ile verilen poşetin orantısızlığı. avrupa'da yaşıyoruz burada böyle diyen arkadaşlar, cidden söyleyin oradaki poşetle buradaki poşetin kalitesi bir mi? ben isveçte oturuyorum, poşetler orası için bizim 25 kuruşumuzdan daha ucuza alınıyor (2-4 kron arası) bu bir. her poşette 5-6 kilo yük taşınabiliyor bu iki. aynı poşeti ben 6 kere kullanabiliyorum atmak zorunda kalmadan önce bu da üç. yani aynı poşeti tekrar tekrar kullanmak suretiyle çevreye bir yararım dokunuyor. şimdi bunlardan hangisini standart bir migros poşetinde yapabiliyoruz acaba? bizim poşetler zaten iki kilo bile koyunca yırtılan, bir köşede 6 ay kalınca üstündeki yazıları silinen genelde geri dönüşümden üretilmiş poşetler. bunlardan 25 kuruş almak hem çok pahalı, hem de asıl amaca hiçbir şekilde hizmet etmiyor.

    öte yandan asıl kalın ve çevraya zararlı malzemelerden yapılmış o siyah pazar torbaları hala kimi esnafça bedava veriliyor. eğer gerçekten çevre içinse bu yapılan bence olması gereken asıl o poşetleri yasaklayıp, poşet geri dönüşümünü arttırmanın bir yolunu bulmaktır. mesela poşetleri paralı satıp, sonrasında bir makineye atılınca o parayı geri verebilir (aynı isveçteki geri dönüşümlü pet şişe sistemi gibi), geri dönüşümden yapılmış poşetler kullanan firmalara destek verilebilir. ama bu haliyle bu sistem çevreyi korumaktan ziyade devlete yeni bir para cukkalama aracı sunmaktan başka hiç bir işe yaramıyor maalesef.
  • vatandaşa atılmış kazıklardan biri.

    bizim gibi alım gücü düşük ülkelerde ilk poşet ücretsiz, ikinci poşet 50 kuruş v.b olmalıydı ya da daha da güzeli, poşet ücreti tüketiciye değil marketlere yüklenmeliydi.

    eğer market bez + dönüşebilir kağıt poşet verirse, marketten ücret alınmamalıydı; vergi indirimi yapılmalıydı.depozitolu poşet de çözümlerden biriydi. ama yooooh tabi bunları düşünen yok, maksat vergiyle cihan lideri olacak iktidara kaynak.

    hayır bir de poşetin içine koyduğumuz her şey plastik kaplı; poşetimiz bez. ne oldu? amerikan kolasına şart koşamıyor musun yoksa cam şişe konusunda, ya da pınar'a cam kasede yogurt sat diyemiyor musun? en kötüsü de bunun çevre için olduğuna inanan kuzular kuzusu pembiş öpülesi arkadaşlar...
  • çöp poşeti lobisinin faaliyetlerinden biri. kasaların başından ayrılmayalım.
  • piknik yerleri, sahil kenarları vs. temiz kalacağını düşünenler büyük yanılgı içinde, önceden en azından poşede koyup bırakıyorlardı şimdi öle darma dağınık bırakıp giderler.
  • bugün gittim poşetimle markete. uygulama daha ilk günden sapıtmış amk. kimse poşete para vermek istemediği için manav reyonunda bulunan rulo poşetleri kasaya koymuşlar. millet koparıp koparıp poşetleme yapıyor.

    (bkz: kafam yanıyor anne)
  • poşeti alanı da,almayanı da salak ilan etmiş yazarları da gördük üst entarilerde.
    ben şahsen sosisleri götüme,sucukları da sikime takıp çıkıyorum marketten.
    nasıl? sizce uygun mu sayın suser?
hesabın var mı? giriş yap