• (bkz: cem uzan'a hapis şoku) tadında bi haber.
  • (bkz: i am legend)
  • ciddi ciddi bulunmus olabilir bu sefer. okudugum kadariyla henuz farelerde denenmis fakat insan deneyleri gecen ay itibariyle baslamis. 90 fareden 87si direk iyilesse de geri kalan 3unde kanser 2.doz ile iyilesmis. daha cok ameliyattan daha sonra kanserli hucrelerin tekrar saldirmamasi icin kullanilacagi soyleniyor. bu tabiiki dogrudan kanserli hucreleri yok etmek icin uretilecek ilac icin bir adim olur.
  • babamı kanserden kaybettik. tedavi sürecinde ne kadar haber çıktıysa (bimemne otu iyi geliyor, kübada çılgın tedaviler var) sağolsun eşimiz dostumuz sabahlara kadar arayıp haberleri anlattılar takip etmemizi istediler. bu tip haber evet müthiş umut kaynağı fakat bir yandan da çok vakti kalmayan hastalar ve yakınları için inanılmaz yıkım oluyor, çünkü ilaçların fda onayları olmuyor genelde, olduğu zaman da sağlık bakanlığı karşılamıyor falan filan.

    tanım: tanım falan yok içimi dökmek istedim sadece
  • yarınlar için güzel bir başlangıç. temennim deneylerin en kısa zamanda %100 başarıyla sonuçlanması
  • içinde bulundugumuz yeni yuzyilin simdiye kadarki en ciddi olayı.

    çok güzel bir haber ancak neden bu doktorlar her yerde doktor olduklarını belli etmek için bı tarafını yirtiyorlar.

    doktor olduğunu belirtmen ne alakaydi çözemedim amcacim.
  • kesin olarak ilac bulundu diyemesek de oldukca umut verici, buyuk bir adim sayilabilecek bir gelismedir.

    soyle ki:

    kanserli hucreler bagisiklik sisteminden bir sekilde kendilerini koruyabiliyor. bir sekilde bagisiklik sistemine karsi "gorunmez" olabiliyorlar ve bagisiklik sistemi de bu hucreleri bir tehdit olarak algilamadigi icin kendi hallerine birakip kanserli hucrelerin buyuyup yayilmasina imkan saglayabiliyor.

    gelistirilen bu ilac, kanserli hucrelere bagisiklik sistemince "dusman" olarak bilinen bazi proteinler enjekte edip bagisiklik sisteminin kanserli hucreleri tekrar tehdit olarak algilamasini ve yok etmesini sagliyor.

    simdiye kadar bircok kanser turunde denenmis ve cok yuksek oranda basari elde edilmis. bu olumlu bir gelisme.

    ancak henuz acikliga kavusturulmamis konular da var ki bunlardan biri de kanser hucrelerinin evrim gecirip tekrar kendini gizleyebilmesi gibi bir ihtimal var. simdilerde de bunun uzerinde calisiliyor.

    bilim adami ya da tip uzmani falan degilim, sadece okudugumu aktardim. okudugum yerdeki kisi bu bilgileri kicindan sallamis olabilir, bu durumda ben de o kisinin kicindan sallamis olabilirim. daha iyisini bilenler yesillendirirse sevinirim. hemen her akrabasini kansere kurban vermis ve kendisi de muhtemelen kanserden olecek biri olarak kanser konusunda her turlu bilgi paylasimina acigim.

    edit budut: gelen mesajlara istinaden, su an kanser degilim. ya da en azindan olup olmadigimi "henuz" bilmiyorum.
  • doğruysa tüm dünyanın sağlığı açısından hayati önemde bir adım olacaktır. inşallah.
  • kanser asilari oldukca umit verici olsa da nihai cozum degildir. birincisi uygulamanin basarisi bagisiklik sistemi hucrelerinin tumor un icine sizmasini gerektirir ki bu her zaman gerceklesmez. ikincisi kanser hucreleri de her canli gibi adaptasyon yeteneklerine sahiptir dolayisi ile kanser hucreleri baslangicta bu tedaviye hassas olsa dahi zamanla direnc gelismesini beklemek gerekir. ayrica bazi tumorler bagisiklik hucreleri ile etkilesse dahi bagisiklik sisteminden gelen sinyallere yanit vermez bumlara "immune cold" diyebiliriz ve bu direncin cesitli nedenleri vardir.

    bir cok lenfoma vakasinda basarili sonuc verecegini tahmin ediyorum. ama kansere kesin care demek icin cok erken. tabii insanlarda yapilan bu tip deneyler cok ciddi yan etkilere ve hatta bazen ani olumlere yol acti. bu tedavi yontemi henuz insan testlerinden gecmedi.
  • süper olay.

    .. tabii gerçekse..
hesabın var mı? giriş yap