• itirazinin hakli ama ifade edilisinin yanlis oldugunu dusundugum durum zira kasik ifadesi cok nitelikli bir olcu degil.

    (bkz: olculer bardakla kasikla)

    ote yandan bunun denetimi tartismali olsa da 1 ton sute 100 g bal koymak maalesef gida kodeksine uygun bir durum; en azindan bu kismi dogru olmali, aksi halde piyasaya sunulamaz. bu bir bug mi bilemem ama bunun gibi kafaniza takilabilecek olup gunluk hayat kosusturmasi sirasinda dikkat etmeyeceginiz cok sey var bu kodekste.

    son olarak bu aromalarin belli bir orandan sonra tuketim omrunu kisaltacagi gibi bir tahminim de var.

    uzun lafin kisasi evde yapilmisi gibi olamaz.
  • resimdeki 200 ml'lik ambalaj yaklasik 0.02 gram bal icerir.

    (bkz: homeopatik balli sut)
    (bkz: homeopati)
  • konan bal anzer balı ise 200 ml kutuda 1 kurusluk bal maliyeti çikar.

    anzer bali'nin kilosu 750 tl bu arada.
  • %x'i bal içermeden ballı süt denilemez diye bir standart yok sanırım.

    sonuç olarak içinde çok çok az da olsa bal olduğu için firma ballı süt diye satmakta haklı.

    işin etik boyutuna gelirsek yazara katılıyorum. 0,02 gram bal içeren sütü ballı süt diye satmak doğru değil. umarım bir standart olur ve %x kadar içermiyorsa isim verilemez standardı gelir. muzlu, çilekli vs. sütlere de bakmak lazım.
  • molekuler agirlik nedir, mol nedir va bilmeyenlerin bok attigi durum. once iki unite kimya okuyun, sonra gelin burda konusum evladim

    okuma parcalari: (bkz: moleküler ağırlık) (bkz: emülsiyon) (bkz: dispersiyon) (bkz: türk gıda kodeksi)
  • "çocuklarınıza pakete girmiş ve/veya reklamı yapılan hiçbir şey yedirmemelisiniz."

    imza: prof. robert lustig, aktaran: prof. canan efendigil karatay.

    şimdi spesifik olarak bu ürünün neden tüketilmemesi gerektiğine bakalım.

    1) uht kutu sütü'nün zararları. içinde bakteri bile yaşayamayan bu süt acaba beyinle sıkı bir ilişkisi olan bağırsak bakterilerinize neler yapıyor? ayrıntılar için dr. yavuz dizdar ve prof. ahmet aydın'ın uht sütlerle ilgili açıklamalarına bakın.

    2) bal. bugün doğal bal bulmak, genelevde bakire aramaktan farksız. dayıyorlar arılara glikoz şurubunu, arılar balımsı bir şey üretiyor. ya da doğrudan çin gibi ülkelerden bal aroması ithal ediyorlar. bu kutu sütün içine anzer balı konduğunu herhalde kimse beklemiyordur.

    3) şeker. birincisi şekerin cinsi verilmemiş, glikoz ise nispeten kabul edilebilir, früktozsa daha da beter. ikincisi miktarı verilmemiş. şeker obezitenin ve diyabet gibi metabolik hastalıkların en büyük sebebi.

    4) aroma vericiler. ne demek bu? çocuğunuza ne olduğunu bilmediğiniz şeyleri veriyorsunuz demek. ne tip kimyasallardır, uzun vadede etkileri nelerdir? hepsi belirsiz.

    eğer bilinçli bir anne babaysanız yapılması gereken sütçü sütü veya günlük süt alıp, bulabiliyorsanız doğal olan bir balı az miktarda karıştırıp çocuğunuza vermeniz. bal tatlı olduğu için zaten ekstra şeker eklemenize gerek yok.
  • hala uht sütü sağlığa zararlı zanneden, kapıya gelen bakteri dolu sütü yararlı zannede şuursuzlar var maşallah. önce şunu bir okuyun evladım: (bkz: #48098153)

    sonra şu mükemmel entryi: (bkz: #50472574)

    sonra çocuğunuz sütten geçebilen envai çeşit hastalıktan birini kaptığında burda ötmeyin lütfen. ve hayır, sen evdeki pis prtamında sütü yüz dereceye kaynatınca daha sağlıklı olmuor o süt
  • (bkz: eser miktarda)
  • evde yapmak isteyenler olabilir diye yabanci sitelerde baktim da; tarifinde 1 bardak sute yarim yemek kasigi bal yazmislar.

    ama tavsiyem sut ve baldan uzak durulmasi.
    sut ineklerin yavrulari icindir, insan sagligina yarardan cok zarari vardir.
    etik yonunden bakarsak bal ise; arilarin kendileri icin topladiklari yemekleridir.
  • bal gerekli ya da özel yararları olan bir besin olmadığından saf süt tercihiyle müşterisi olunmayacak ve olası diğer kötü sonuçlarından da (ör. allerji) sakınılabilecek satış.

    sözcüğün hiç bir anlamında "yeme" yani.

    (bkz: bal/@naculos)
hesabın var mı? giriş yap