• sadece turkcell'in değil diğer operatörlerin, digital yayıncıların, sanal mağazaların çoğu zaman yediği halt. böyle böyle yüzlerce kişiden sözde yanlışlıkla çektik iade edeceğiz dediği paralar bankada işliyor siz geri alana kadar adamlar sizin paranızdan para kazanıyor.
  • bunun sebebi aslında firmalar değil kısmen türk ticaret kanunu. şöyle açıklayayım;

    firma bir fatura düzenler (örneğin 350tl), hatalı olabilir elbette ancak ttk'ya göre düzenlenen fatura ya o ay içerisinde iptal edilecek yada kayıtlara işlenecek. aksi taktirde firma ceza öder. aylık düzenli ödeme yapılan abonelik tiplerinde ise sıklıkla zaten bir sonraki aya kalıyor iptal veya iade işlemleri, muhtemelen bu senaryoda da öyle.

    dolayısıyla cezaya girmemek için geriye iki yol kalıyor;
    1) sonraki faturalardan düşmek
    2) iade faturası ile beraber iade etmek
    3) hediye çeki vermek

    şahıslar iade faturası kesemeyeceğinden ötürü yapılabilecek tek şey maalesef sonraki faturadan düşmek oluyor.

    ek olarak faturanın iptal edilebilme ihtimali varsa bile neden iptal edilmiyor? onun da sebebi çok basit; türkiyedeki bütün firmalar ttk'ye göre en başta dolandırıcı sonra tacirdir. eğer firma fatura iptal ediyorsa kesin dolandırıcı olduğundan şirket denetime girer. denetime giren firma sıklıkla çalışamaz hale gelir. bu sebepten firma faturayı iptal etmek istemez. bu yapacağı en son şeydir.

    genel olarak bu sebepten superonline'a değil abonelik sistemi ile çalışan ve ttk'ya bağlı olan tüm firmalar için öyledir.
  • otomatik ödeme talimatlarının neden üst limitli girilmesi gerektiğini gösteren rezalet. ben elektrik faturamın yanlış okuma sebebiyle 800 tl gelmesiyle kullanmaya başlamıştım. dolandırılan yazarda bu şekilde öğrenmiş oldu. ne demişler;

    "bir musibet bin nasihatten iyidir"*
hesabın var mı? giriş yap