• dax %1.5, s&p %1 ile başladı. muhtemelen kallavi bir çöküş olacak. şaaak diye bir %5 düşecek.millet şaşıracak. hani bu almanya'nın, amerika'nın ekonomileri sağlamdı ne oldu diyecek. sonra şaaakkkk diye bir %10 daha düşecek. millet afallayacak.

    bu arada türkiye ekonomisi ne olur bilinmez. belki bu hengamede biz yırtarız. bize gireceği kadar girmiş, belki daha fazla girmez.

    yatırım tavsiyesi değildir.
  • bugün abd hazine bakanı ana sebep abd hazine bakanı munchin'in açıklamaları sebebiyle gerçekleşen olay.

    ''çin, yuan kurunu düzeltmediği müddetçe onlarla anlaşmayacağız.'

    'ekim ayında - şimdilik- , netflix %11, amazon %10 ,google %7,facebook %5, apple % 2 değer kaybetmiş. yine faang hisselerinin sürüklediği s&p 500 5 gündür arda arda değer kaybediyor, sadece bugünkü değer kaybı %2 civarında.

    hiçbir borsada çok büyük çöküş olmadı ama neredeyse bütün borsalar bugün en az %2 değer kaybetmiş. dün kapanan asya hisselerinde büyük şok yaşanamamıştı o yüzden bu satışın yarın asya ayağını da izleme ihtimalimiz yüksek.

    s&p 500 vix(korku endeksi) de +20 olmuş !

    ekleme: ben bunu yazarken bile çok ciddi değişikler oluyor.
    netflix: -%8
    amazon:-%5

    abd borsaları çok anormal seviyelerde link o yüzden böyle minnak minnak düşerse iyi ama bu düzeltme kuvvetlenirse çarşı çok fena karışır.
  • çökerse çöksüz amk bizim allah'ımız var kekolar sizi. siz korkun.
  • almanlar çöktüğü için biz de çökmüş sayılırız. olan yine bize olur.
  • avrupa tarafını pek sık takip etmiyorum, ama durdu durdu da bu gün çöktü sanki! geçen haftadan beri endeksler düşüyor. abd kanadından bu hafta gelen ekonomik verilerin elle tutulur bi tarafı yok, ki abd şirketleri 3.çeyrek bilançolarını açıklamaya başladı bu ay. bütün sene trump durup durup çin'e yaptırım uyguladı ve haliyle etkileri de 3. çeyrekte daha hissedilir hale geldi. çok şeyapmamak lazım.

    aslında güzel alım fırsatı verecek, ama kasımda abd'deki ara seçim zamanı facebook, twitter, google gibi spekülatif haber yapmaya müsait şirketlerin hisselerinden uzak durmakta yarar var. ytd.

    edit: ha bir de tesla var gidişatını takip ettiklerimden. musk kendi spekülasyonunu kendi yapan bir adam, bütün borsa düşüşteyken bi tweet atar hisseler yüzde 7 falan fırlar.* 2 gün sonra düşmesi için imajını zedeler, küçük yatırımcıyı göt gibi ortada bırakır, ona da dikkat. tabiki ytd.
  • (bkz: merhabalar nasıl gidiyor arabalar)

    hep dis guclerin oyunu bunlar.
  • tam savaşlar öncesi sessizlik gibi.
  • 5-6 ay önce de olmuştu aynısı, kuantum bilgisayarlar hep kazanırlarsa balonun patlayacağını hesap edip yüzde 5-10 değer kaybettiriyorlar.

    görünmez el öldü.
  • seul borsasında hissedilmemiştir, henüz.
  • abd doların dünya üzerindeki hakimiyetini sağlamlamak için örtülü veya açıktan ekonomik varyasyonlara devam edecektir.bu sebeple borsa düşüşleri yaşanması olağandır.
hesabın var mı? giriş yap