• hürriyet gazetesinde 9 haziran 2018 ntv muharrem ince canlı yayını'ndaki dekan-rektör muhabbeti ile alakalı atılan manşettir.

    link

    hürriyet gazetesinin demirören satışı sonrası geldiği durumu net özetler.
    olur da kalkar yayından, şunlar dursun:

    1

    2

    "
    ince, "harp akademileri’ni kapattılar milli savunma üniversitesi kurdular, rektör atadılar o da fetö’cü çıktı" dedi. ince'nin bu iddiasının "yalan" olduğu kısa bir süre içinde anlaşıldı.

    sunucu, rektör afyoncu'nun hakkındaki iddiaları düzeltmek için programa bağlanmak istediğini ifade etti. bunun üzerine ince, "doğru'dur. dekan olacak o. ben 4 yıllık üniversite mezunuyum o yüzden, rektör ve dekan ayrımını bilirim" dedi.

    ancak ince'nin "fetö'cü dekan" iddiasının da yalan olduğu çok geçmeden anlaşıldı. sunucu bir kere daha cevap hakkı için telefon bağlantısı talebi olduğunu bildirdi. ikinci kez "yalanlanan" ince, gergin ve kızgın bir ifade ile her isteyenin programa bağlanmamasını istedi. işin doğrusunun üniversitede görevli 150 şube müdüründen biri olan kadir atakan olduğu belirtildi.
    "
  • ulan topunuzla,tüfeniğinizle,gazetelerinizle, televizyonlarınızla başlattığınız bu savaşı k a y b e d e c e k s i n i z.

    medyanın bu denli kirli kullanıldığı,insanları manipüle etmeye çalıştığı başka bir dönem yoktur,olmayacaktır.neyse ki tarihin derin bir hafızası var.
  • bu hasret bitsin diye ortalikta aglayan, universite diplomasi bulunmayan liderlerini sorgulamak yerine bunu sorgulayan mallarin yazdiklarini okuyacaksiniz birazdan bu baslik altinda.
  • gazetenin icerigi ve haber dili degistigi gibi olmasi gerektigi sekilde adini da degistirseler ya;
    ‘yalama hurriyeti’
  • medya okuryazarlığını bilenler için hürriyet'in müthiş derecede artık safını belli ettiği olay.

    tarihe not olarak düşülür bu..
  • üslup sorunlu çok. bu haber yapılır ancak üslup ve yaklaşım kötü.

    misal erdoğan’ın 90 yılında kurulmuş üniversiteleri kendisinin kurduğunu söylediğinde bu üslup ve yaklaşımla haber yaptılar mı? hayır tabii ki, haber dahi olmadı.

    ülkenin seçmenlerinin muhtemeldir ki 15-25m arasında oyunu alacak birisine bu tarz yaklaşım illaki sorgulanacaktır. bakın sizin tirajınız 500 bin, bu adam seçmenlerin 25-30 milyon oyuna talip, bu işler çocuk oyuncağı mı sanıyorsunuz bilmem ki?

    edit: ha şunu söyleyeyim mesela iste rte’nin havaalanını biz yaptık, üniversiteyi biz açtık yalanlarına da aynı üslupla yaklaşsınlar sorun yok. valla sorun yok. sıkıntı yanlı ve taraflı olmalarında. insanları tahrik etmeyin, o gazetenizi dürüp götünüze sokarlar.

    edit2: bazı andavallar 15m oy he mi nah alır vs zirvalayan mesajlar atıyor. 55milyon seçmen var chp 24-25-% oy alıyor çarparsan basit bir matematik hesabıyla 15m bulursun. seçimi kazanmaya adayım diyor e onun için de 50% almalı iste 25m da o oluyor. kabaca yazdığım bir şey, siz önce onurlu olun da yalan söyleyeni eleştiriyorsanız ocu bucu demeyin eleştirin. muharrem incenin oy sayısının doğruluğu benim isim değil anketçi değilim ben yazmak istediğim açık gayet sevgili orospu çocukları.

    edit3: kardeşim evet tam tersini yapanın da aq. ben zaten su an olabildiğince tarafsız olan fox takip ediyorum. öbürü de yanlış olmamalı sanki ben halk tv yorumcusuyum bana niye onu diyorsunuz?
  • ahlaksızlığın sınırlarını aşma olayı.
  • yıllar önce shp-dyp koalisyonu var iken sabah denen paçavra gazete iki günde shp hakkında yalan yanlış veya cımbızlı bu tür manşetler atar, shp yi karalarlardı.

    ama artık böyle en ufak bi şeyde manşet atmak karalamak o kadar kolay değil. çünkü;
    haftalardır gaf üstüne gaf tapan rte hakkında tek bir olumsuz haber dahi yapmayan adi gazete, ince hakkında hemen manşet yaptığı için mail ve telefon yağmuruna tutulacaktır.
  • güzel cevaplardan birini atalet momenti vermiş. iktidarın sahibine de benzerini yapabiliyorsan bu haberi de böyle verebilirsin. ama muharrem ince de şunu anlamalı: feto, fetö diye karşı tarafa yüklenmenin hiç bir anlamı yok. bu tabirin herkesi yaftalamak ve kendini savunamaz hale getirmek ve felç etmek için kullanılan jenerik bir etiket olduğunu anlasın ve iktidarın değirmenine su taşımayı bıraksın.

    hürriyet internet'i satılmadan önce takip ederdim. ama 30 mart yerel seçimlerinden önce genel yayın yönetmenliğinden enis berberoğlu'ndan alarak iktidar güdümüne girmişlerdi, satıldıktan sonra artık hürriyeti takip etmiyor. satılmıştı, son satılması sadece tescillenme oldu. bırakın kendi halinde takılsın. okumak, takip etmek zorunda değiliz. bağımsız gazetecileri takip edin, gayet de iyi iş çıkarıyorlar. gökhan özbek, ünsal ünlü, şükrü küçük şahin bu işi yapanlar. ancak özgünlük ve habercilik konusunda gökhan özbek'i özellikle öneriyorum. diğerleri biraz daha köşe yazarı kıvamında yayınlar yapıyorlar.
  • bir adet fetö şüphelisinin savunulduğu başlık.

    merak ediyorum, sevgili cumhurbaşkanımız'ın herhangi bir gafından sonra canlı yayına kimse bağlanırım umuduyla kanalı arar mıydı acaba?

    ayrıca erhan afyoncu hakkında şöyle de bir durum var:
    https://odatv.com/…aat-yazari-cikti-0510161200.html

    bank asya'nın kapısından geçenler, fetö okul dershanelerinde öğretmenlik yapanlar bile en hafifi töhmet altında kalır, ya da işinden olurken, bu arkadaş 17-25 aralık'tan (ki bence böyle bir milat olamaz) sonra hala fetö gazetesi olan bugün gazetesinde yazmaya devam etmiş. daha sonra da "rektör" olarak bahsedilen üniversiteye atanmış.
hesabın var mı? giriş yap