• atatürk'ün ölüm tarihi. ilgili olarak;
    (bkz: 10 kasım)
  • ulu önder atatürk'ü yitirdiğimiz tarih. bunun di$inda ayni gun alaska'da 8.3 buyuklugunde bir deprem olmu$tur. yine bir gun once almanya'da bir yahudi tarafindan gercekle$tirilen suikast ile ba$layan kristallnacht bugun de devam etmi$tir.
  • o zamana kadar yukselen ulkemizin, ivmesinin dusmeye basladigi gun.
  • istanbul üniversitesinde saat 9u 5 gecenin meşum haberi duyulmus. bir alman prof. var hukuk fakultesinde o da duymus, şaşırmış. derse girsin mi girmesin mi bir turlu karar veremiyor. o sirada aklina rektore muracaat etmek geliyor. kalkar yanina gider, aralarinda su konuşma gecer;
    -efendim mutereddidim acaba ne yapsam?
    -sizde boyle buyuk bir adam olunce ne yaparlarsa onu yapin.
    iste o zaman alman prof. kollarini iki yana salarak
    -bizde bu kadar buyuk bir adam olmedi ki... der

    kaynak: yucebas, hilmi (ataturk'un nukteleri-fikralari, hatiralari istanbul kultur kitabevi 1963 sh. 39) aydın kurtulus 87
  • saat 09.05'le özdeşleşen bir tarihin göçüşü olan çöküş zamanı.türkiye cumhuriyeti'nin kısa süreli de olsa yasadığı en güzel rüyanın bitişi.
  • kasımpatıların günü.

    http://img145.imageshack.us/img145/5646/1tb7.jpg
    http://img145.imageshack.us/img145/4795/2hx1.jpg

    "..
    dünya ve yaşamak
    sen yine düşün taşın
    beni düşün hep
    hürriyetin kendisi kadar mağrur
    bir yağmur hazırlığı kadar muhteşem
    bermutad
    biz ki ellerimizle türkiye 'yi kurtarmak azmindeyiz.."

    (attila ilhan, yarının başlangıcı l. 'den)
  • dünya tarihinin yaşamış en büyük karizmatik lideri, stratejisti ve en hümanist öğretmenini kaybettiğimiz; ama aynı zamanda onun inançlarını, hedeflerini, görüşlerini ve eğitime giden yoldaki azmini devraldığımız tarih.

    bu ülke bunu ne kadar değerlendirdi? çıkarçı, küçük insanlar siyaset yaptı, x y farketmez, o zaman eşek sırtında başlayan eğitim alevi niye cılız kaldı şimdi? niye memleketimizde çoğu yer bu halde? bu noktada taa geçmişten beri insanı üzen hatalar yapmış olan kişiler vardır. buna yol açan siyasetçiler de hep andılar atamızı bu günde, istemiyoruz öyle kişiler anmasın... gölge etmesinler, başka ihsan istemez. ayrıca, timsah gözyaşları dökenlerin samimiyetsizliği çok belli oluyor..
  • o gün çıkan ulus gazetesi için:

    http://www.zshare.net/image/68263564c8ead03b/
  • sadece bu ülkenin değil bence dünyanın kara gün olarak ilan etmesi gereken gündür. her faninin ölümü tadacağı muhakkakdır. ama eminim ki bugünün kendisi bile kendinden nefret etmektedir. uğursuzluğuna yanmaktadır. işin bir diğer acı tarafı ise inanmak istemesek de bugünü sevenlerin olması hemde bunların içimizde olması ayıptır.

    zamanın ötesinden edit:vay be demek ki bugünü ne çok seven varmış yazık
hesabın var mı? giriş yap