• 2018 güney amerika şampiyonlar ligi copa libertadores finali ilk maçı. iki ezeli rakibin finaldeki ilk maçı. gönlümüz river plate'den yana.
    bu maçın rövanşı için:

    (bkz: 24 kasım 2018 river plate boca juniors maçı)
  • şanlı river'ımızın boca'ya basıp geçerek 2015 yılında olduğu gibi tekrardan güney amerika futbolu'nun zirvesine oturacağı karşılaşma.
  • (bkz: copa libertadores) amerika'nın şampiyonlar ligi oluyor. yani real madrid ile barcelona'nin şampiyonlar liginde final oynamasıyla aynı olay. bu maç öncesiyle sonrasiyla istenmeyen olaylara sahne olur gibime geliyor. gönlümüz tabi ki boca'dan yana.
  • 2 kasım itibariyle en ucuz biletin yaklaşık 6.150 tl olduğu libertadores finali 1. ayak maçı.

    biletler

    boca ve river arasındaki en önemli maçlardan biri olacağı kesin.

    kişisel tahminim: boca juniors kesin alır

    m.s. güncelleme: 2-2 berabere bitti..
  • https://twitter.com/…tatus/1061198046418087936?s=19

    şöyle de bir şey bu maçla ilgili
  • s sport’tan naklen yayınlanacak
  • copa libertadores finalinin ilk ayağı. bu eşleşme, futbol tarihinin en azından benim gözümde şu ana kadarki en özel ve gerilim & heyecan düzeyi sahadaki futboldan bağımsız olarak en yüksek maçı. güney amerika kıtasında bu zaten tartışılmıyor ama futbolda asıl gücün avrupa kıtasında olduğu düşünülürse hak ettiği tanınırlığı ve ilgiyi göremeyebileceği varsayılabilir.

    oturup da arjantin ligi izleyen biri değilim ama günlerdir ben bile merakla bekliyorum bu maçı. arjantin'de bir radyo kanalı, kalp hastaları için "sakin müzik eşliğinde" radyo yayını yapacakmış ve spiker kesinlikle sesini yükseltmeyecekmiş... böyle bir tutkudan, böyle bir maçtan bahsediyoruz.

    kulüpler düzeyinde benim için bu seviyedeki bir ezeli rekabetin eşi benzeri yok. galatasaray-fenerbahçe şampiyonlar ligi finali oynasın, belki yine buna benzer ama bunun kadar olacağını zannetmiyorum. güney amerika çok başka bir seviyede bu açıdan.

    kimsenin ölmeyeceği, yaralanmayacağı; hakem kararlarının damga vurmayacağı adil, güzel bir maç/eşleşme olsun. şu maçtan keyif almak için ekstra hiçbir şeye gerek duymuyorum şahsen; 22 futbolcu sahaya çıkıp da mangal yaksa yine heyecanlanacağımı ve delireceğimi biliyorum çünkü.

    futbolu, özellikle de futbolun kültürle olan ilişkisini seven herkese tavsiyemdir; bu gece vaktiniz olursa kaçırmayın bu maçı. belki çok boktan bir maç olur, belki pozisyonsuz ve 0-0 biter ama tarihe tanıklık etmiş olursunuz. ben işimi gücümü bitirdim, saat 23'ü bekliyorum.
  • ateşe bir odun da biz atalım.
  • bir kaç gündür heyecanla beklediğim maç. 2.5 üst ölü olur oynadım bekliyorum. şaka bir yana yıllardır bekleyip yayın buldukça izlemeye çalıştığım super classico'nun libertadores finali versiyonu ki tadından yenmez. keşke final tek ayaklı olsaydı. muhtemelen bu maç normal boca - river maçlarına göre daha sakin geçecek ama buradan da çıkacak bir sonuca göre rövanşın çok karışacağını düşünüyorum.

    şanlı ve elit river'ımız iki ayaklı bu eşleşmede los garibanos lakaplı boca'nın üzerinden silindir gibi geçecektir. sizi ve maradona romantizminizi çimlere gömeceğiz.
  • river formamızı giydik, maç saatini bekliyoruz
hesabın var mı? giriş yap