• görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel

    ekim ayının başında aldığımız mutfak tezgahının, alımından 1 ay geçmesine rağmen tarafımıza "tam anlamı" ile teslim edilememe rezaletidir.

    1 ay önce eşimin annesini farklı bir daireye yerleştirdik. bu süre içerisinde uygun fiyatlı bir mutfak tezgahı bakıyorduk. bulduk ancak keşke bulmasaydık diyorum şimdilerde.

    ekimin 6 sında internet üzerinden sipariş verdiğimiz mutfak tezgahının tahmini teslimat tarihi de 14-15 ekim 2020 olarak gözükmekteydi. bu sürece kadar her şey çok güzel ilerledi.

    15 ekimde montaja gelen ekip montaj işlemine başladıktan sonra mutfak dolap ve çekmecelerinin yanlış geldiğini tarafımıza bildirdi. farklı bir müşterinin dolap ve çekmeceleri gönderilmiş. insanlık hali. tutanak tutup sürecin en kısa sürece tamamlanacağını tarafıımıza bildirdiler. 2-3 günün ardından koçtaş müşteri hizmetlerini aramaya başladık. durumdan haberdar olduklarını en kısa zamanda çözüm sağlayacaklarını ilettiler.

    ancak heyhat ! üzerinden 1 ay geçmesine rağmen yaklaşık 30-40 kez telefonda şikayet sebebi ile yaptığımız telefon görüşmelerinin tamamı sonuçsuz kaldı. şikayet var adlı internet sitesine de bir form düzenledik ve neticesinde bize geri dönüş yapacaklarını da bildirdiler. fakat bunun da bir geri dönüşü elbette ki olmadı.

    yaklaşık 3 gün önce kendim telefon ettim tekrar. bana ürünlerin yola çıkacağını belirttiler. sürenin uzama sebebini de iptal talebiniz olmuş sonradan vazgeçilmiş bunun yüzünden uzağını ilettiler. delirmemek elde değil. böyle bir talebimizin hiç olmadığını belirttiğimde karışıklık olmuş cevabı ile karşılaştım !

    bugün eşimin annesine kargonuz yurt içi kargoya teslim edilmiştir şeklinde bir mesaj geldi ve öğleden sonra kargo eline ulaştı. gelen kargo

    " sandelye " !

    başka bir kişinin sandalyesini mutfak dolabı ve çekmecesi diye tarafımıza göndermişler ! rezaletlerine rezalet ekliyorlar. durumu telefonla bildirmemize rağmen bu saat oldu hala geri dönüş yapmış değiller.

    internetten koçtaş alışverişi yaparken 2 kere düşünün demek isterdim ancak hiç düşünmeyin ! alışveriş yapmayın kesinlikle !

    elimizde mutfak tezgahı ve bizim olmayan sandalyelerle mutfağın kurulmasını bekliyoruz hala. ürünün 2. taksitini bugün ödedim ancak elimizde hala bir ürün yok ! ve yeni evimizde mutfağımızı kullanamıyoruz ! konuyu en kısa zamanda taşıyabildiğim tüm tüketici platformlarına taşıyacağım.
  • rezalet puanım 8/10
    2 puan kırma sebebim ise her şey internet üzerinden alınmaz. mutfak tezgahı görerek alınır. hatta durumunuz müsait ise bu konuda uzman bir dekorasyon firmasına bire bir ölçtürerek yaptırmaktır.

    geçmiş olsun..

    edit : ahşap- dekorasyon olarak değiştirildi.

    edit 2: yazar yeşillendirdi sağolsun.. mağaza da görmüş ama stokta yokmuş, internet mağazamızda var denmiş o da internetten almış..

    tahminimce koçtaş dolandırıcı bir depocu sorunu yaşıyor..
    dolandırıcı depocu el altından bu tezgahı çıkarmış.. birinin internetten aldığını görünce de alakasız bir şeyi çıkartmış.. montaj farkedince yerine de sandalye yollamış..
    yolladıklarını da genelde başkalarının siparişlerini yönlendirerek yapmış.. aklıma başka mantıklı aşama gelmiyor..
    puanı da 9/10 yaptım.. hala internetten almasaydın keşke diyorum..
  • rezalet gibi rezalet. tam kaynanayı başka eve postaladık derken olacak şey mi. üstüne gitmeyin.
  • rezalet puanım 10/10.
    paranla rezil olmak işte böyle bir şey.
  • okumaya üşenenler için;
    önce yanlış kişinin dolap ve çekmecelerini göndermişler.
    sonra yanlış kişinin iade talebini işleme koyup bekletmişler.
    daha sonra mutfak dolabı diye yanlış kişinin sandalyesinihihihihijhhljkgk.
    kafalar güzel sanırım.
  • basligi actim ve sikayet var a yeniden bir sikayet girmeme ragmen hala tarafimizla iletisime gecilmis degil. sozluk yazarlarinin yardimini bekliyorum mumkunse
hesabın var mı? giriş yap