• 10 kasım 2020 de bir tekstil atölyesinde işyeri sahibinin 10 kasım için saygı duruşu davetine katılmayarak işi terkeden ve terkederken de biji serok apo diye bağıran pkklı piçin hak ettiği dayaktır.

    kaynak
  • (bkz: ülkeye olan inancını tamamen kaybetmek)

    edit: çok fazla küfür ve tehdit geldi. bütün tabansız vatanseverlere tek tek anlatamayacam genel olarak aynı çapsızlıkta mesajlar attığınız için toplu cevap vereyim dedim.

    şöyle açıklayım; öncelikle kendi işyerinde saygı duruşu yapılsa "bu neyin şovu" diyecek olan adamlar burada vatan millet edebiyatı yapmasın. iş yerinin amacı iş yapmak, çalışmak , üretmek, para kazanmak.. patron, hak ettiğinin çok çok altında bir ücretle işçinin emeğini kiralıyor diye işçi zihnini veya fikirlerini de peşkeş çekmek zorunda değil. bunu hiçbir patron ne talep edebilir ne böyle bir duruma ön ayak olacak ortama müsaade edebilir. yani herkesi saygı duruşuna davet edip kalkmayana burayı terk et diyemezsin. hadi görüşlere çok saygılı açık zihinli bir patron çıktın adama bir şey demedin ama sen bunu demesen bile o adamı diğer iş arkadaşları önünde azınlık haline getiremezsin, onu herkesin önüne atamazsın, bu bence namussuzluktur. bana yapılsa bedel ödetirim. omurga sahibi olan herkesin de böyle davranacagını düşünüyorum.

    bu çalışma hayatının hiçbir noktasında olmaz. çalışılan yerde politika yapılamaz. çalışılan yerde ya üretim yapılır ya da yapılmaz bu kadar net.

    buradaki ortadoğululuk şu, patronun iş yerinde istediği gibi at koşturarak şımarıkca davranması. binlerce işçi çalıştıran türkiyenin devi firmalar bunu yapmıyor, 3-5 işçi çalıştıran konfeksiyoncu kendine vazife görüyor. bizim şakşakcılar da güzelleme çekip aleyhine laf söyleyeni terörist ilan ediyor. neresinden tutsan elinde kalacak türden garip bir komedi yani.
    tam türkiye komedisi.

    yazık valla ne denir ki sizlere.
  • başlık biraz hatalı olmuş. bu şekilde yanlış anlaşılmalar olabilir. saygı duruşunda bulunmadığı için işyerinden kovuluyor. çıkarken biji serok apo ve kürdistan diye slogan atıyor. dayak kısmı ondan sonra başlıyor.

    edit: başlık taşınınca içerik ile uyuştu.
    ilk başlık saygı duruşunda bulunmayan işçinin dayak yemesi şeklindeydi.
  • dayak yiyen keko sonuna kadar haketmiş. sen türkiye'nin ekmeğini ye, sonra da kalk bu milletin kurtarıcısına saygısızlık yap. biji biji bir şeyler diyor hıyar. e siktir git biciler baksın sana, ne bok işin var burada.

    direk dayağa da geçmemiş abimiz. önce bir kaç kez uyarıyor. bu keko da "yok abi döv beni, ben laftan anlamam" diyor. o gevelediği sözlerin türkçe mânâsı o. yani ırkçılık ıvır zıvır demeyin kalbinizi kırarım.
  • iyi de olması.

    ilk şamarla birlikte ohh çekmem bir oldu. zaten halk siyasi bir gerilim yüklü ne diye tahrik edersin insanları? ülke muhalif muhafazakar diye bıçak gibi ortadan ikiye ayrılmış olsa da bu kürt faşistin yaptığı şeye her partiden insan aynı tepkiyi gösterir.

    yazık.
    bu ülkenin kurucusu sizin etnik kökeninizden/ırkınızdan insanlarla beraber bu vatanı kurtardı. iş yeri sahibi de sadece atatürk adına değil tüm şehitler adına yani o dayak yiyen çocuğun da ataları adına bir saygı duruşu istedi. sizi bu vatana, geçmişinize kimler düşman etti yavrum? nasıl bir ideolojik zehirlenme yaşadınız? çok yazık.
  • kişi kültlerinin dincilik ile bir farkı olmadığını gösteren, türkiye'de sıradan olay.

    ataya tapılsın, tapmayan oç'dir diye gezen ve dinci bilim düşmanı populist islamcılar arasında gerçekten yoruldum.

    ben gidiyorum bu memleketten.
    (edit: ahahaha saykolar siktirgit diye gelişine vuruyor. gidiyorum lan! bi daha istesenizde durmam! - şaka lan şaka hangi parayla nereye gidiyorum amk)

    gg.

    edit2: videoyu falan izlemedim adamın biji biji olayından haberim yok. başlığa göre yazdım gitti. ama adamın bijivijisinden bağımsız olarak bu mesele zaten bu ülkede olabilecek bir şey olduğu için mesajımı silmiyorum.
  • hep yapmak istediğim harekettir.
    bir de bunların apo falan diye slogan atmayanları vardır. onlar da tam bir orospu çocuğudur.
  • saygı duruşunda bulunmadığı için dayak yediğini düşünüp dayağı atanlara sövmeye girdim başlığa. fakat kusura bakma da gidip biji apo kürdistan diye slogan atarsan senin ananı sikseler haktır. soysuz köpek seni.

    edit: adam ayağa kalkmadığı için kovuyor ilk başta sonradan slogan atınca da dövüyor videodan anladığım kadarıyla. tamam pkklı itin teki ama bunu slogandan önce bilmiyordu patronu. sırf ayağa kalkmadı diye kovan zihniyetine de sokayım. yobazın sağı solu yok.

    edit 2: başlık başta "saygı duruşunda bulunmayan işçinin dayak yemesi" idi.
  • ramazan'da oruç tutmayana dayak atanlara gerici çomar diyenlerin alkışladığı olay.
    not: hepiniz gericisiniz
    edit: bir sürü mesaj aldım çoğu hakaret içeren artık cevaplamakla da uğraşmıyorum ilk başta laf anlatmaya çalıştım. ama şu "mal kafa misin ramazan’da oruç tutmayana kim dayak atıyor. şizofreni misin olmayan şeyleri oluyor gibi mi görüyorsun nedir. " diyen arkadaşın yeri ayrı o mesajlar içinde *
  • gücü yeten yettiğine. orada sefil bir işçi bunu dediğinde dövmek kolay tabii, 18 yıldır ülkeyi yönetenler tüm resmi bayramları yok sayarken, atatürk'e türlü hakaretler ederken gereken tepkiyi veremeyen milyonlar olarak böyle şeylerle avunmak müstahak bize.

    edit: arkadaşlar bu yazılanlardan benim işçiyi savunduğum gibi bir şey çıkarmak, oradan beni pkk'lı olmakla suçlamak çok ciddi zihinsel veya bilişsel sıkıntıların ya da zeka geriliğinin belirtisi olabilir. okuduğunuzu anlayın lütfen, bir sorunuz varsa mesaj kutum açık tabii yine, gönderin gelsin.

    edit 2: ben 90'larda ilkokuldayken türkçe kitaplarında her metinden sonra "okuduğumuzu anladık mı? cevap verelim" bölümü olurdu, kimler ödevlerini düzgün yapmamış tek tek belli oluyor. önünüze gelen herkese ağzınızdan tükürükler saçarak küfretmek sizi daha vatansever yapmıyor. ben yıllardır burada yazan, 4.000'den fazla entry'si olan bir insanım, siyasi görüşüm, hayat duruşum her şey ortada, korkmadan da yazdım ne düşündüysem. pkk'ya dair en ufak bir bağlantımı ya da sempatizanlığımı kanıtlayabiliyorsanız buyrun, ama kanıtlamadan da böyle ithamlarla geliyorsanız müfterisiniz, itham ettiğiniz her şeyin daha kötüsüsünüz. size pabuç bırakmam ben, derdinizi gidin teröristleri dağdan inerken karşılayıp megri megri diye halay çekenlerle çözün.
hesabın var mı? giriş yap