• erdoğan’ın son buyruğundan sonra 200 yıllık geçmişi olan istanbul, gene köklü üniversitelerden gazi ve inönü'nün de aralarında bulunduğu 10 üniversitenin bölüneceği gündeme geldi.

    cumhuriyetimizin köklü kurumları bölünüp parçalanarak, niteliği ve kalitesi düşürülerek her mahalleye açılan apartman üniversitelerine çevrilmek istenmektedir.

    ülkenin köklü eğitim kurumları bölünerek itibarsızlaştırmak istenmektedir. patent ve proje sayısı düşürülerek istanbul üniversitesi'nin dünya sıralamasındaki yeri de aşağıya çekilmek istenmektedir.

    halihazırda bu üniversitede okuyan öğrenciler mezun olduklarında diplomalarında istanbul, gazi vs. değil, saçma sapan tabela üniversitesi yazacaktır.

    dünyada eğitimi ve bilimi baltalayan ender ülkelerden birinin vatandaşı olmamak için imzala.

    bununla ilgili change.org’da istanbul ünivetsitesi adına bir imza kampanyası başlatıldı. diğer üniversiteler de birleşip bu bölünmeye dur demelidir. birlik olup bu tasarıyı geri çektirmeliyiz.
    ilgili haber:

    http://www.yenicaggazetesi.com.tr/…epki-190448h.htm

    kampanya linki;

    https://www.change.org/…nbul-üniversitesi-bölünemez

    lütfen destek olalım. üniversitelerimizi koruyalım.
    ayrıca konuyu twitter’da #üniversitemedokunma
    #istanbulüniversitesibölünemez etiketleriyle gündeme taşıyalım.
  • iyi üniversiteler bizim çizgimize gelmiyorsa, bütün üniversiteleri bizim çizgimizdeki kötü üniversitelere çeviririz şeklinde özetlenebilecek olan icraat.
  • öyle değildir rektör dekan sekreterya için arpalık yaratmaktır
  • daha çok yandaş rektör, daha çok yandaş akademisyen, daha çok kadro, daha çok ihale, daha çok bina, daha çok rant anlamına gelmektedir.

    "daha çok"ları daha da çoğaltmak mümkün. eğitimin kalitesiymiş, akademik yayınmış falan bunlarla ilgilenmediler ki hiç. rant olsun torba dolsun anlayışının geldiği son noktalardan biridir bu durum. kirli ellerini üniversitelerin üzerinden çekecekleri günler yakındır ama. umut var.
  • eğer sadece tıp fakültelerini ayırıp üniversite kuruyorlarsa isabetli olacağını düşündüğüm karardır.tıp fakültelerindeki hoca çokluğu sebebiyle her üniversite seçiminde tıp fakültesinden biri rektör seçilir.bu rektörlerde ilk işi tıp fakülteleri olur ki diğer fakülteler üvey evlat muamelesi görür.ayrıca bu üniversiteler herşeyin tıp fakülteleri olduğunu düşünürler.
    bilimsel açıdan da en çok bilimsel araştırmayı bu üniversiteler yaptığını görürsünüz halbuki yapılan sadece tıp alanındaki araştırmalardır.eğer ayrışırsa diğer fakültelerinde hiç bişey yapılmadığı da gün yüzüne çıkacaktır.
  • bölücülüğün kanlarına işlediği bir iktidar tarafından yapılmaktadır.
    yıllarca halkı böldüler,şirketleri,medyayı,silahlı kuvvetleri böldüler.
    sıra üniversitelere geldi demek.
  • hayatı her şeyi itibarsızlaştırmak adına geçen birinin yaptığı ve yine şaşırtmadığı durum. onun için kök önemli değil, önemli olan kendi istediğinin olması. büyümüş ağaçlar çok da matah bir şey değildir mesela, bakıp mutlu olmayı çoktan unutmuştur onlara. taksimde diktiği osuruk ağaçları daha kıymetlidir ve hele hele yaptırdığı cami! istanbul üniveritesi kimmiş? eyy fatih sultan mehmet! sen kimsin ya?
  • (bkz: up) ayrıca işletme fakültesi öğrencileri olarak biz de sizin desteğinizi bekliyoruz.
    (bkz: işletme fakültesi'nin iü'den ayrılması) entry'de bulunan imza kampanyasına katılıp destek olursanız seviniriz. bence bu başlık altından diğer fakültelerin alt başlıklarına bir bakınız çıkılabilir. neden olmasın yani? son olarak da; #fakultemedokunma #üniversitemedokunma #istanbulüniversitesibölünemez
  • 5 yıl (evet uzun sürdü) gururla okuduğum okuluma çekilen operasyon.

    istanbul üniversitesi'nin eksikleri çok olabilir. eğitim kalitesi açısından özellikle son yıllarda geride kalmış olabilir.

    ama tarihini ne yapacaksın? üniversite kavramını bu ülkenin topraklarına ilk getiren bu okulu bölerek ne geçecek eline?

    eğitim kalitesini düzeltmek için yatırım yapmak yerine, akademik özerkliği desteklemek yerine, araştırmayı, bilimsel atılımları takdir etmek yerine üniversiteyi parçalamak tamamen yok etmenin ilk adımıdır.

    anılarımız yok ediliyor sevgili suserler. taksim de bu yüzden değiştirildi. akm de bu yüzden yıkıldı. senin geçmişle bağını tamamen koparmak istiyorlar.
hesabın var mı? giriş yap