• muhtemelen %100 değildir, veyahut biri betimliyordur.
  • sanırsın instagram "picasso gibi" tablo yapıp paylaşılan bir ortam.

    görme engelli diye kendi iradesiyle kendi yediğini, içtiğini, sevdiğini, eşini dostunu paylaşamaz mı? belki karısı, çoluğu çocuğu yardımıyla kullanıyordur? belki ali123'ün fotoğrafını beğendiğini öğrenince seviniyordur, sana ne!

    şimdi biri gelip "30 iq'unla halinle sözlükte ne bok yiyorsun sen?" derse ne diyeceksin?

    teknolojinin nimetlerinden faydalanan bir insandır. senin gibi, benim gibi, herkes gibi.
  • instagram kullanmak için engelli olmama şartı olsaydı ülkemizin yarısı kullanamazdı. çok iyi biliyorum telefonla mail atamayıp telefona 5 bin tl veren barzoları.
  • yav kardeşim size ne amına koyim ya. yok şöyle olan insan, yok böyle olan insan, yok şunu seven insan, yok bunu seven insan. ve hatta şunu yiyen insan veya onu yemeyen insan. size ne kim ne bok yapıyorsa yapsın. ne dangalakça şeylere takılıyorsunuz yav.

    tanım: %100 görme engelli olup instagram kullanan normal insandır.
    (bkz: derdini sikeyim butonu)
  • abartı gelebilir ama inanın gerçek;

    %100 görme engelli olduğu halde silah taşıyan ve arada arkadaşlarıyla dağa, ormana falan gidip orada atış talimi yapan birini tanıdığım için bana çok hayret verici gelmeyen olay.
  • sakat insanların psikolojisi elbette daha hassas. bırakın da engelli insanlar da diledikleri şekilde rahatlasınlar. isterse 4 saat rüzgar gibi geçti'yi izlesin. belki mutlu olacak, belki daha iyi hissedecek, belki bununla avunacak. bari şu insanların karanlık dünyaları batmasın kimseye...
  • doğuştan kör ressamları düşündüğümüz zaman aslında düşündüğümüzden daha öte bir durum olabileceğini düşündürür.

    (bkz: eşref armağan)
  • bunu sorgulamak asıl abes olan, o zaman engelli kardeşlerimiz sokağa da çıkmasın! arabayı görmüyor, bulutu görmüyor 3 boyutlu ne varsa hiçbirini göremiyor illa hava alacaksa balkona çıksın(!) bu ne iğrenç bir düşünce tarzı yahu, adamlar yaşamak istiyor. topluma katılmak istiyor ki bu onların zaten en doğal hakkı..
    kendime verdiğim bir söz var ilerde kendi işimi kurarsam kesinlikle en az bir tane engelli bireyin işvereni olmak isterim, sosyalleşsin, çevresi olsun mutlu olsunlar. kendi paralarını kazansınlar.
  • birincisi; kendisinin %100 görme engelli olması, başkalarının onu görmesine engel değil ki. sonuçta hiç kimse kendi fotoğrafını instagrama, kendisini instagramda görmek için koymuyor, başkaları onu görsün diye koyuyor.
    ikincisi; bütün görüntülerden uzak ve, bizimki gibi görüntülerden oluşmayan bir dünyada yaşamaya mecbur olan %100 görme engelli kişi belki de kendisini bu şekilde görünür kılıyor.
    üçüncüsü; sonuçta o da insan ve 'like', 'share' vs. gibi sizinle aynı tutkuları paylaşması normal.
hesabın var mı? giriş yap