• son zamanda sözlükte sıklıkla karşılaşılan başlık türü. "nasıl yapsam da müslümümanlara, islama biraz daha hakaret etsem" düşüncesiyle kastırılmış olduğu, cahilce ve mantıksızca kurulduğu için yüz metreden tanınır. amaç, genellikle bir neticeye varmak değil, iz bırakacak çamur atmaktır. gel gör ki kirlenen islamiyet ve müslümanlık olmaktan ziyade sözlük veritabanı olmaktadır. bir daha kimsenin sallamayacağı beş-on, bilemedin 50 entrylik anlık başlıklardan oluşacak bir veritabanımız oluyor bunlar sayesinde. bu başlığı açmamın sebebi de bundan sonra bu türden başlıklara buranın bakınızını vermektir. niyetimizin ne olduğu bilinsin netekim.
  • eleştiri yapan herkesin misyoner olduğu yanılgısından ibaret.

    10-15 sene önce hayatları ve büyüyen nesilleri etkileyebilecek kadar ciddiyetle inanılan hurafeler ve/veya uyduruk hikayeler ve/ve yahut başlı başına bunların bağlı bulunduğu çoğunluğun hayat felsefesini belirlese bile saçma sapan olduğu bakmayı bilen her gözün anlayabileceği inanç sistemlerini eleştirmek, bunları taşlamak, hicvetmek hatta vodvil'vari bir şekilde alay etmek mübahtır.

    sadece ve sadece linç ya da sırttan vurulma tehdidir gerçeklerin onlarca, yüzlerce yıldır söylenemeyip hurafelerin sürekli yüceltilmesinin önünde duran.

    sen çaktırmadan inanç sistemlerini bugüne adapte ederek mantığa büründürüyor olabilirsin ama temellerinin ne kadar "ezik" ve "kolpa" olduğunu bilen biliyor. söylendiği zaman sana koyuyorsa bunun nedeni "misyoner" olduğunu zannettiğin insanlar değil senin aymazlığın, kendi yaptığın "modifikasyon"lardan öncelerini kendi psikolojine yutturmak, unutturmak...

    gerçeği kabul etmek zor şu memlekette; yüzlerce yıldır saçmalayan bir toplum olduğunla ve bireysel olarak doğduğundan beri palavralarla manipule edilmiş olmakla, bunca yılı ziyan etmiş olmakla yüzleşmek kolay değil elbette.

    kim yıllarını sevgilisiyle oynaşmak yerine aptalca kurallara boyun eğerek geçirdikten sonra bu kuralların aslında sadece godoşların işine yaradığını öğrenmek ister ki? ömrün bitmiş ulan, hayatını ziyan etmişsin bir şeylerin yoluna ve o yol aslında bok yoluymuş...

    tabii ki misyonerlerin uydurması. böyle başlıklar açıp insanın içine nifak tohumları sokuyorlar. şu dış güçler zaten olmasa yeryüzünde cennettik amına koyayım.
  • eleştirinin ne olduğunu bilmesek yutturacak olanların, eleştiren herkesi misyoner olarak görmekle suçlanmamıza sebebiyet veren başlıklar. tanım dandik oldu ama anladın sen onu.

    regl olan kadını seks için zorlayan müslüman. eleştiri başlığı gibi geliyor mu? bana "maksatlı bir kaşıma başlığı" gibi göründü. ortada bir olay yok, boşlukta bir varsayım ve sonuna eklenmiş müslüman kelimesi. her gün bunun gibi sistematik olarak açılan başlıklar ve bütün bunlar "eleştiri". ne güzel. bu ülkede yüzlerce yıldır inançlarla kandırılmış olduğumuza inanıyorsun, yüzlerce yıldır binlerce yıldır gelen bütün insanlar aptal, kör cahil vs..ama bir tek sen ve etrafındaki mutlu azınlık süper zeki. birkaç internet yazısıyla çözüyorsun olayı. madem bunlar sistematik bir yıkım propagandasının elemanları değil neden bu cümlelerin sonunda hiç "hristiyan, yahudi" falan göremiyorum ben acep? hani bu ülke yüzde doksandokuz müslüman değildi? şimdi çoğunluk mu olduk? yoksa mazlumu oynayarak saldırmak isteyince mi müslümanlar çoğunluk oluyor?

    benim dinim yaklaşık 1400 yıldır eleştiriliyor, benim bundan bir sıkıntım yok ki. ama inan bana senin kadar temelsiz, ipe sapa gelmez,propaganda kokan ve hakaret içeren şekilde eleştirilmemişti. o yüzden eleştiri demiyorum zaten. uydurduğun fantazilerin sonuna müslüman kelimesini yazıp attığın çamurları, benim dinimin güya açıklarını gösteren bilimsel tez mi kabul edecektik, ey internet ergeni. üç beş tane yanlış yapan müslüman örneği bulup "ahaha,işte bunlar çocuk tacizcisi, oğlancı, sübyancı, din taciri" diye kopardığın yaygaralara bakıp "aa pardon valla, yanlış taraftaymışız" mı diyecektik?

    ulan sanki kendileri süper ahlâklı hayatlar yaşıyorlarmış gibi bir de hüseyin üzmez üzerinden bize saldırmıyorlar mı bayılıyorum. manastırlarda yapılan tacizlerle ilgili kitapların, olayların hatta filmlerin ömürleri neredeyse bizim devletimizin mazisinden eski. dünyadan müslümanlığı kaldırsan cennette yaşayacağını mı zannediyorsun. bak sana ne kazanacağını söyleyeyim veya neyi hayal ettiğini: müslümanlık, bu inanç sistemleri vs yok olursa sen de rahat rahat leş kokan bekar evinde istediğin gibi komşu kızını veya sıra arkadaşını cinsel isteklerin için kullanırsın, kene gibi yaşarsın, bu topluma düzenli bir aile hayatı sunmak zorunda kalmazsın, insan yetiştirmek gibi bir sorumluluğun olmaz. kendi bireysel arzularına göre bir dünyayı rahat rahat kurgularsın. ha eğer diyeceksen ki "e tamam ulan işte ne var bunda, herkes istediği gibi yaşasın" o zaman senin gibi bireysel düşünen adamla benim zaten işim olmaz. ben dinime yapışırım, onu yürütmeye devam ederim.

    ama şunu da hatırlatırım, senin fikirlerinin yayılmasıyla doğru orantılı olarak insanlar özel güvenlikli sitelerde oturmak zorunda kalıyorlar ve bu gitgide artıyor. senin inançlarının hakim olduğu ülkeler, yaptıkları silahlarla, politik görüşleriyle dünyayı kana buluyorlar. israil'i ortadoğuya sokup da oraya yıllardır kan çanağı haline getiren ben değilim herhalde. dünyada nerede kan akıyorsa hristiyan parmağı var, yahudi parmağı var. sözlükte bununla ilgili pek bir çalışmanı göremiyoruz ne yazık ki. regl olan kadının kocasıyla ilişkiye girmesini düşündüğün kadar ilgini çekmiyor nedense.

    yav bir cümle daha takıldı şimdi gözüme. sevgilimizle oynaşmadığımız için pişman mıymışız neymişiz. sen inanmıyorsun ama biz aile hayatını çok seviyoruz be sözlük. her gece evde bizi kimin beklediğini bilmek, ona ömür boyu güvenmek, yattığımız kalktığımız insanın bir gece sonra başka kollarda orgazm aramayacağını bilmek güzel şey. ha sen bundan zevk alıyorsan o senin bileceğin iş. ama 70 yaşında da bunları tekrar etmeni rica edeceğim senden. hani ben evimde çocuklarım torunlarım tarafından sevgi çemberine alınmışken sen huzurevinde mal mal otururken. o zamanlar da bu yazdıklarını hatırlarsan sevinirim.

    bu sözlükte eskiden de müslümanlara eleştiri yapılırdı. avasas vardı, günaşırı türban haberleri bulup bulup saydırırdı. yine de sizden seviyeliydi, hakkını yemeyelim. en azından açtığı eleştiri başlıklarının birtemeli vardı. size yazdıklarımın sayfalarca fazlasını ona yazmışımdır ama hiç aklıma sistemli bir misyonerlik faaliyeti gelmemişti. ama son zamanlarda gördüklerimden sonra bu hükme varmak çok zor olmadı. sonuçta türkiye'nin daha önce görmediği şeyler değil bunlar.

    kendi çapımızda müslümanız. dört dörtlük yaşamasak bile neye inandığımızı biliyoruz. bu hayat tarzını seviyoruz. kimse de zorlamıyor. am peşinde kapı kapı sürünerek ömür tüketeceğimize düzgün bir aile kurup bu memlekete "insan" yetiştirmenin erdemine inanıyoruz. aptal değiliz. yapılmaya çalışılanı görüyoruz. bizimle mücadele mi ediyorsun? olabilir. biz de seninle ederiz, sorun değil. biz bu mücadeleyi 1400 yıldır veriyoruz, yeni değil ki.
hesabın var mı? giriş yap