• asıl başlık giyim firmalarının etiketlere yazdıkları polyester, elastan, pamuk, ipek, deri gibi ifadelerin ürün kalitesini belirlemede sağladığı etki gibi bir şey olacaktı.

    geçmiş yıllarda aldığımız ürünün kalitesi hakkında da fikir verebilen bu etiketler sanırım günümüzde ürünün sadece içeriği hakkında bilgi verebilmektedir.
    aynı markanın aynı sezon ürünlerinde dahi, beraber sergilenen düz beyaz iki ürün arasında dahi muazzam fiyat farkı varken ürünün etiketinde sadece %100 pamuk, deri veya başka bir şey yazması bu durumun kanıtıdır.

    farklı markalara ait ürünlerde bu durum iyice göz önüne çıkmaktadır. örneğin aynı içeriğe sahip bir vakko ürün ile massimo ya da zara ürününü kıyaslarsanız, hatta kıyasladığınız ürünleri bir de h&m, koton ürünleriyle kıyaslarsanız, bizlere sunulan kalite, dayanıklılık, renk parlaklığı ve uzun süre görüntüsünü koruma gibi özellikler için içeriğin hiçbir önemi olmadığını fark edersiniz.
    çünkü kumaşa yapılan işlemler, boyama ve dokumada yer alan örgü sayısı materyal kadar önemlidir.

    günümüzde kaliteli ve dayanıklı ürün satabilen firmaların,
    ürünlerin kalitesini ortaya koyan ibareler koymamasının tek nedeni sanırım onlarında çeşitli ürün gamlarıyla ve trend kozlarıyla bizleri rahatça kazıklayabiliyor oluşları. örneğin içerik önemli olmadığı için düz renk %100 pamuk yazan bir tişörte bazen diğer markaların beş katı fiyat ödüyoruz ama ne satın aldığımızı bilmiyoruz.
    güvenmek zorundayız!

    özetle,
    günümüzde bu etiketlerin işlevselliğini yitirdiğini düşünüyorum.

    sahi,
    kalite ve dayanıklılık belirleyen ibareler neden yok?
    yani,
    olmalı.
  • sanırım önemli olan pamuğun kalitesidir çünkü neredeyse her marka bu etiketi kullanır ama her markanın dayanıklığı farklidir. bu işin bir üstadı bizi bilgilendirse de alacağımız ürünü ona göre seçsek.
hesabın var mı? giriş yap