• samsun'da tembel kambur isimli ustadır. 100 bin lira civarına mal etmiş motoru.

    buradan kendisiyle yapılan röportaj ve motor izlenebilir. rolls & royce ve pratt & whitney'in paçalarının tutuştuğu söyleniyor.

    (bkz: let the lynch begin)
  • üreten insanı takdir etmek ve desteklemek gerekir.
  • sanayiler böyle cevherlerle dolu. maalesef hepsi de aynı kaderi paylaşıp keşfedilemeden icatlarıyle birlikte baş başa kalıyorlar.

    devletin bir ekip kurup sanayileri gezerek bu adamları toplayıp değerlendirmesi lazım. 2 senede anasını sikeriz teknolojinin.

    ayrıca 1978 yılında gazla çalışan motor yapan ustaya da bir bakın
  • pervaneli uçak motoru teknolojisinin 2. dünya savaşı'nda kaldığını düşünen cahilleri ortaya çıkaran ustadır.

    (bkz: turboprop)
  • bazı boş kafalar bok atmaya başlamış bile. adam tek tek eliyle malzemeleri tornadan geçirmiş, hazır motor diyor adam. lan dangalak oradaki motor hazır motor mu? videoyu izledin mi? senin gibi boş adamlardan ülkede çok var zaten, bu adamın yaptığının binde birini yapacak kapasite yok sende, neymiş hazır motormuş.

    motoru sıfırdan kendi imkanlarıyla yapmış, 115 beygir gücünde. hedefi motoru 70 kg'a düşürüp 200cc motor çıkarmak. yolun açık olsun, güzel insan.
  • yolu açık olamayacak ama belki de güzel olan bir insandır. yolunun açık olamayacak olma nedeni ilkokul bilgisi ve torna makinesiyle günümüz teknolojilerinde uçak motoru yapılmasının mümkün olmamasıdır. örneğin jet motorlarının soğutma sistemlerinde su veya yağ değil high tech alloys, teknik seramikler kullanılır. bu malzemeler tanzim çadırında satılmaz (bkz: tanzim çadırında ysz kalmaması sorunu). ayrıca uçak motorlarının şu anda yüksek teknoloji üzerine çalışan kurumlar tarafından üzerinde çalışılmakta olan sorunları vardır. uçak motoru teknolojileri hakkında binlerce akademik makale bulunabilir, bu ustanın o makaleleri anlayabilmesi gerekir. yüksek hızda pervane döndüren bir motor yapmış, buna lafım yok ama uçak motoru demek doğru değildir, bu ustayı uçak motoru yapmasına yürekten destek vermek safi salaklıktan ve bilgisizlikten kaynaklanır. ülkeye faydalı olacağına mühendisliği küçük düşürerek zararlı olur. pek çok man kafalıya "ya bu mühendisler napıyor sanki aq" dedirtebilir.
    edit: (bkz: #87375074)
  • ıyi guzel de biraz da gercekci olursak; bir motor projesi milyar dolarlar tutuyor, arkasinda binlerce muhendis calisiyor. yani adamin yaptiginin ne olmadigini iyi anlayalim - airbus ya da boeing ucaginin motoru asla olmayacak bir sey bu.

    dusun ki en meshur motor ureticisi sirketler ortak programlar yapiyorlar maliyeti karsilayabilmek ve motoru gelistirebilmek icin. hatta bu meshur programlardan birine "hirsli" olan bir sirket diger ortagini programdan atti, sonra milyarlarca dolarlik zarar etti cunku motorlarda bir suru sikinti cikti. yani bu isler oyle kolay degil, 1 senede bile olacak bir sey degil.

    abime yine helal olsun. destekleyeceksek bunlari destekleyelim. ama ucak motoru falan diyip de kendimizi de guldurmeyelim.
  • (bkz: ahmet özboeing)

    kendisi restoran işletmeciliğinden buralara kadar gelmiş çok yönlü bir insan, yeni türkiye'nin medarı iftiharı bir reis sevdalısıdır.

    ozboeing reis restaurant

    (bkz: ozboeing restaurant)
  • yine bir işe yaramaz bitirme projesi. bezdik.
  • uçak demeyin şuna amk, planör falan deyin bari. 115 beygir uçak motoru mu olur ulan? golf mü bu?

    ayrıca tam türk ifadesi var videoda "bu kadar parçaya gerek yokmuş"

    edit: boeing 777'nin motoru 160bin beygirmiş. yani abinin hedeflediği turbo şarjlı modelin 1000 katı.
hesabın var mı? giriş yap