• kelime. cevirmen adamin ceviri sonuna dogru yaklastigi psikolojik bariyerin sayisi. ulastin mi tamam bitmis sayilir o ceviri. nah bitiyor diye gelen tepki ustune; aslinda gercekten bitti o ceviri ama psikolojik bariyer adi ustunde o yuzden bitmek bilmez ayni zamanda..
  • gammaz olmak için entry koşulu.
  • (bkz: k)
  • bu entry ile birlikte, 6.5 yılda sözlüğe girdiğim toplam entry sayısıdır. sözlük için baya küçük, benim için büyük bir adım...
  • ulusal satış müdürüme ait corbus numarasıdır.

    not : afedersin ama açtığın başlığı sikeyim gece vakti nooooluyo lan diyerek şöyle uzandığım yerden kalkmama sebep verdin.
  • yanına km kısaltması eklendiğinde içimi acıtan sayı.

    küçüklükten beri saatlerin, sayaçların sıfırlanma anları ilgimi çekmiştir.
    bir nevi hastalık olarak adlandırabileceğim bu durum ilkokuldayken (seksenli yıllar) babamın hediyesi casio saat ile başladı. saati koluma taktığım andan itibaren, herhangi bir anda saniye sıfırlanıyor ve dakika artıyor ise mutlu oluyordum. mutlu oluyordum ve bunun istatistiğini de tutuyordum. otuz üçüncü defa saniye sıfırlanırken yakaladım. otuz dördüncü defa saniye sıfırlanırken yakaladım vs…

    büyüdükçe farklı alanlarda bu hastalığım devam etti, babamın doğan marka otomobilinde (doksanlı yıllar) 100.000 km’ye geçiş anı, daha doğrusu kilometre göstergesinin tamamen sıfırlandığı andan anlamsız bir zevk aldım.

    sonra kendi arabam poloda 1000,10.000, 20.000,…… 100.000’e geçiş anlarını hep yakaladım(2000’li yıllar) . hiç es geçtiğim olmadı.

    2014 yılı sonunda arabamı değiştirmeye karar verdim ve 100.000 kilometreyi yeni devirmiş polo’mu sattım. büyüyen aileye paralel olarak daha büyük bir araba olan toyota corolla aldım.

    aracı teslim alırken, satış danışmanı arkadaş 1000 km’yi doldurduğumda kısa bir kontrol için uğramamı, 10.000 km’de ise bakıma gelmem gerektiğini iletti.
    polo’da da 10.000 km’de bir bakıma giderdim ama onda ilk 1.000 km’de kontrole gelinmesi gibi bir talep olmamıştı.

    neyse, bende o zaman birkaç gün içinde görüşebileceğimizi zira 1.000 km’yi çok kısa bir sürede yapacağımı belirttim. (ev:adana, iş : iskenderun- hergün adana’dan iskenderun’a geliş gidiş yapıyorum)
    aracımı teslim aldık, yeni arabanın mutluluğu ile işe gidip geliyorum.
    araba ile üçüncü günüm, sabah işime gidiyorum. akşam dönüşte 1.000 km’yi tamamlamış olacağım.

    akşam mesai sonrası adana’ya doğru yola düşüyorum, yolu yarıladığımız nokta olarak kabul ettiğimiz iskenderun/adana sapağını geçiyorum ve adana doğu gişelerine doğru yaklaşıyorum.

    gözüm bir yandan kilometrede, 993,994,995,996………….998 ve nihayet 999. 1000’e geçiş anını bekliyorum. mevsim kış, hava karanlık. bir türlü 1000 olmuyor. saniyenin yarısı kadar sürede yola bakıyorum, yarısı kadar sürede kilometreye. 1000 km’ye geçiş anını göremez isem üzülürüm diyorum kendi kendime.

    bu sırada önümde sağ şeritte giden bir tır önündeki tırı sollamak için sol sinyal ile orta şeride geçince ben de hemen sol sinyalimi verip sola geçiş yapıyor ve tırı solluyorum. sollar iken son anda far ettiğim sol şerit üzerinde yer alan bir adet tır lastiğine ise frene asılmama rağmen çarpmaktan kurtulamıyorum.

    yolda ne aradığını bilmediğim bir adet tır lastiğine çarpıp öylece kalakalıyorum. kısa sürede şoku atlattıktan sonra hemen sağa emniyet şeridine geçiyorum.

    duygular karmakarışık.

    daha üç gün önce aldığım arabanın aldığı hale mi yanayım, olayı ucuz atlatmış olduğuma mı sevineyim bilemiyorum.

    gelen çekici ile arabayı servise götürürken gözüm kilometreye takılıyor.

    1000 km yazıyor amına koyduğumun kilometresinde.

    üç gün önce teslim aldığımız yere gece yarısı bırakıyorum arabamı.

    1000 km’de kontrole geleceksiniz diyen arkadaşa tam da 1000 km’de bırakıyorum anahtarları ve bu hastalıklı alışkanlığım ile de bu kaza vasıtası ile yolları ayırıyorum.

    kaçsa kaç amına koyim, banane bu saatten sonra…
  • yıllar geçse de n.e.r.d.'den hiçbir şeyin eksilmediğini kanıtlayan future destekli şarkı. 16 sene önce çıkmış in search of'dan fırlamış gibi.
  • introsu başka bir pharrell williams işi olan los awesome'a benzeyen n.e.r.d. ve future şarkısı. şarkının introsu klasik bir pharrell introsu, bir ritmi 3 kez tekrarlamasa şarkı yapamıyor. ortalara doğru da big sean şarkısına evriliyor. ilk dinlediğimden beri bu şarkı 3-4 farklı şarkının kompozisyonu gibi demiştim de bugün anca aklıma geldi sdfjdklkfjk.
  • azimdir. azimli olmaktır. 1000. entry hayırlı ve uğurlu olsundur*.
  • en yuvarlak rakamlardan biri..
hesabın var mı? giriş yap